از کشف تا نمایش زوج اسکلت در همدان
این اولین بار نیست که در همدان زمین را می کنند و به یک شی ارزشمند می رسند، اما این تابوت که حاوی اسکلت زن و مرد بازمانده از ۱۸۰۰ سال پیش بود را کارگران آب و فاضلاب در آبا ن ماه سال گذشته، در یکی از محله های قدیمی شهر( داخل بازار در خیابان جراحان)، در حال حفاری و در عمق سه متری پیدا کردند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در خصوص کشف این زوج اسکلت در همدان اطلاعاتی را ارائه دهیم.
مطالب مرتبط: محل کشف استخوان های ۲۸۰۰ ساله در همدان تبدیل به انبار شهرداری شد! حقایقی از همدان که در هیچ جا نخوانده اید! روستای گشانی در همدان با قدمت ۵۰۰ ساله
پیش تر نیز در میدان امام خمینی(ره) در این شهر وقتی برای ایجاد یک فواره و حوض مشغول کندن زمین بودند، کانال آب، اسکلت و چند پایه ستون و سنگ آسیاب را پیدا کردند که موجب سر و صداهای زیادی در شهر شد و شایعه شد که گنج پیدا شده است، به همین جهت خیلی سریع کار حفاری را پایان دادند، داستان پیدا شدن تابوت این زوج اسکلت در همدان هم به همین صورت بود، چراکه وقتی این تابوت پیدا شد، بازار و خیابان ها شلوغ شد.
به نقل از ایسنا این دو اسکلت که متعلق به زن و مردی است که طبق تخمین کارشناسان، قدمت آنها به دوره اشکانیان بر می گردد، بعد از مطالعه و بررسی به موزه هگمتانه انتقال یافتند به گونه ای که ابتدای ورود به این موزه، آنها در کنار یکدیگر و در درون یک قاب شیشه ای قرار گرفته اند و اسکلت های عاشقی را به یاد ما می آورند که قبل تر نیز در ایران و ایتالیا پیدا شده اند.
داستان این زن و مرد عاشق از زبان راهنمای موزه اینگونه است که:
قدمت این زوج به حدود ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ سال گذشته بر می گردد، اگرچه در فاصله های زمانی مرده اند اما در یک تابوت دفن شده اند.
همچنین در این زمینه نیز علی مالمیر، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت:
در زمان پیدا شدن این تابوت، مطالعاتی در خصوص دوران تاریخی بویژه دوران اشکانیان شده است که نشان از فرهنگ تدفین خانوادگی آن دوران داشته که به زنان نیز ارزش و احترام خاصی می گذاشتند.
این تابوت حاوی اسکلت ها که از فرودین ماه سال جاری برای بازدید عموم مهیا شد، دارای طول ۱۹۰ سانتی متر، عرض ۵۰ سانتی متر و عمق ۳۰ سانتی متر می باشد، اسکلت زن که به پهلو دفن شده است، دو النگو از جنس مفرغ در دست دارد و جنس تابوت نیز از سنگ آهک است.
یافته های باستان شناسان ار دوره اشکانیان تا کنون نشان می دهد که در آن زمان اشکانیان در کنار تابوت ها اشیای دیگری که به زندگی روزمره آن زمان مربوط می شد نیز دفن می شد. اجساد هم در در خاک و یا در گورها و تابوت های سنگی قرار داده می شدند، شیوه تدفین نیز به صورت های کشیده، جمع شده (چنباتمه ای) و یا تاق باز بود. اما به گفته یگان حفاظت: از حفاری تصادفی خیابان جراحان این شهر فقط همین یک تابوت مربوط به این زوج اسکلت در همدان یافته شد.