رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر در سال ۲۰۱۷

رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر

دریای کاسپین که در پنج کشور خط ساحلی دارد، با یک رشد عالی از ۳۵ میلیون گردشگر بین المللی میزبانی کرده، که چیزی حدود ۱۸ میلیارد دلار را به این منطقه تزریق کرده است. صنعت گردشگری در منطقه کاسپین در حال رشد است و بر طبق آمار سازمان جهانی گردشگری منتشر شده در سال ۲۰۱۷، از پنج کشور منطقه دریای خزر، چهار کشور ایران، روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان، با رشد دو درصدی نسبت به سال قبل، میزبان ۳۵ میلیون گردشگر خارجی بوده اند. الی گشت در این مطلب اطلاعاتی را در خصوص رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر ارائه خواهد داد، پس در ادامه همراه ما باشید.

مطالب مرتبط:
چرا دریای خزر کوسه ندارد؟
دلیل کاهش سطح آب دریای خزر معلوم شد!
بنادر معروف در شمال ایران

در سال ۲۰۱۷ در مجموع رکورد سفر در سطح جهانی  ۱٫۳۲ میلیارد گردشگر بوده است که حدود ۱٫۳ هزار میلیارد دلار نیز در سفرهایشان هزینه کرده اند. از این تعداد و در پی رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر، جمهوری آذربایجان با ۲٫۴ میلیون نفر، ایران با ۴٫۸ میلیون نفر، قزاقستان با  ۳٫۵ میلیون نفر و روسیه با ۲۵ میلیون نفر سهم دارند. جمهوری آذربایجان که به عنوان سرزمین آتش شناخته می شود، در سال گذشته رکورد سفر را شکست و در سال ۲۰۱۷ گردشگران با سفر به شهرهایی همچون باکو که پایتخت آذربایجان است و همچنین مناطق کوهستانی داخلی در منطقه قفقاز جنوبی، چیزی حدود ۳ میلیارد دلار را خرج کرده اند.

از جاذبه هاب این کشور می توان به مکان های میراث جهانی یونسکو واقع در ساحل غربی دریای خزراشاره کرده که شامل ساختمان های تاریخی و باستان شناسی از قبیل معبد آتش زرتشتیان که معبد آتشگاه نام دارد و همچنین کاخ شروان شاهان می شود که هر دوی آنها در باکو قرار دارند.

علاوه بر این مناظر دیدنی، این تنها دلیل برای سفر به این کشور نیست. شهر باکو از سال ۲۰۱۶ میزبان مسابقات فرمول یک است که هر ساله برگزار می شود. یکی از دیگر از اقدامات در حال برنامه ریزی، تلاش برای اخذ میزبانی برای برگزاری فینال لیگ اروپا در سال ۲۰۱۹ در باکو می باشند تا از این طریق بتوانند گردشگران بیشتری را به این شهر بکشانند.

سهم ایران از این رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر نیز در سال ۲۰۱۷، چیزی حدود ۵ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۱۶، سه شرکت هواپیمایی اروپایی معتبر به نام های بریتیش ایرویز، ایر فرانس و کی ال ام، پروازهای خود به سمت تهران را از سر گرفتند که این یکی از عوامل این اتفاق مهم بود، هر چند که به دلیل موارد سیاسی در حال حاظر این پرواز ها لغو گردید. ایران ما که جمعیتی حدود ۸۰ میلیون نفر رادر خود جای داده است، به عنوان دومین اقتصاد بزرگ در منطقه دریای خزر، هدف دارد تا سال ۲۰۲۵، بتواند بیش از ۲۰ میلیون گردشگر خارجی را جذب نماید. یکی از مشکلاتی که همواره و البته در حال حاضر گردشگری در ایران را رنج داده، کمبود مکان‌های اقامتی است که دولت تلاش دارد با مشارکت بخش خصوصی، این نقیصه راحل نماید.

اما بعد از جمهوری آذربایجان نوبت به قزاقستان می رسد، صنعت گردشگری در قزاقستان در سال ۲۰۱۷ و در پی رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر توانست حدود ۱٫۷ میلیارد دلار درآمد کسب کند. نمایشگاه جهانی اکسپو ۲۰۱۷ با میزبانی از فناوری های حمایت از محیط زیست در سال قبل در این منطقه برگزار شد. اما معمولا جاذبه‌های طبیعی، گردشگران نسبتا بیشتری را به سمت قزاقستان سرازیر می کند، حتما می دانید که این کشور در کنار جاده باستانی ابریشم قرار گرفته است که شرق را به غرب اتصال می دهد و دارای چندین مکان تاریخی بی نظیر می باشد. دولت در پایتخت این کشور، آستانه با تلاشی زیاد به دنبال شکل دادن به مشارکت های بخش دولتی و خصوصی است تا ظرفیت گرشگری قزاقستان را تقویت نماید.

اما سهم روسیه از این رشد صنعت گردشگری در منطقه دریای خزر که البته بزرگ ترین کشور جهان است، در ابتدای لیست کشورهای این منطقه به لحاظ تعداد گردشگر است، که چیزی حدود ۹ میلیارد دلار را به خود اختصاص داده است. البته درآمدهای سال ۲۰۱۸ به دلیل میزبانی از رویدادی همچون جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸، می تواند سهم این کشور را از درآمد صنعت گردشگری در سال جاری بیشتر کند. یکی از اقدامات دولت روسیه برای آماده شدن برگزاری این رویداد مهم، فرودگاه بین المللی پالکوو سن پترزبورگ را بازسازی کرد.

همچنین یک ترمینال جدید برای فرودگاه بین المللی کورومچ در سامارا ساخت. علاوه بر این، روسیه میلیون ها دلار را برای پروژه های زیرساختی و بزرگراه ها اختصاص داد.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان