ردیابی رفتار و چهره توسط دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته

خیابانی را در نظر بگیرید که در صورت بروز درگیری، سیستم‌ های دوربین مدار بسته به صورت اتوماتیک اشخاص درگیر را شناسایی کرده و هشدار‌های لازم را برای ماموران امنیتی صادر می‌کنند. از طرف دیگر این قابلیت را داشته باشد، حالات رفتاری هر شخص را در هر زمان مشخص کند. با این توضیح می رویم به سراغ نسل جدید دوربین ‌های مدار بسته که هم اکنون در بخش هایی از کشور انگلستان نصب و راه ‌اندازی شده است که قادرند رفتار مردم را تشخیص دهند. این دوربین ‌ها همچنین قابلیت دارند با شناسایی چهره مردم در معابر و مکان های عمومی آنها را ردیابی کرده و می توانند حالت چهره و رفتار را نیز کنترل سازند. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
هوش مصنوعی از انسان جلو می زند؟
نگران نباشید، جای پارک خودش پیدا خواهد شد!

اشخاصی که عصبانی و یا نگران هستند در اولویت ‌های نظارتی قرار گرفته و زوم دوربین ‌ها روی آنها بیشتر خواهد شد.

به گفته یک کمیسر نظارت بریتانیا بنام اندرو رنینسون، سیستم ‌های دوربین مدار بسته قادر به شناسایی و ردیابی چهره یک فرد از فاصله نیم مایلی می‌باشند. آقای رنینسون می‌گوید که، دوربین های جدید با کیفیت بالا، در حال حاضر در سراسر شهر‌های انگلستان در حال نصب ‌شدن هستند. بنابر گفته وی دوربین ‌های مداربسته جدید با چرخش ۳۶۰ درجه می‌توانند چهره مردم را در میان جمعیت شناسایی و ردیابی کرده سپس با استفاده از الگوریتم های پیشرفته اطلاعات را در پایگاه داده مرکزی تحلیل و ذخیره سازند.

اگر چه این سیستم ها در حال آزمایش و پیشرفته تر شدن هستند و هنوز به صورت ۱۰۰ درصد تکمیل نشده‌ اما تحقیقات در مورد این دوربین ‌ها میزان موفقیت ۹۰ درصدی را ثابت کرده اند.

از زمان پیدایش نخستین سیستم دوربین مدار بسته تاکنون این سیستم ها تحولات بسیاری داشته ‌اند. تنها چند سال از قابلیت ‌های پیشرفته تشخیص چهره نمی‌گذرد که تحقیقات روی سیستم‌ های جدید تشخیص رفتار به ‌سرعت ادامه خواهد داشت. این سیستم می ‌‌تواند جامعه را به صورت کامل کنترل کرده و حتی از حوادث احتمالی پیشگیری کند. امکان دارد، این سیستم بعد‌ها برای مقاصد مختلف نیز استفاده شوند..

دوربین مداربسته برای تشخیص رفتار دانشجویان و دانش آموزان

رفتار و تنش ‌های میان دانش ‌آموزان و دانشجویان به صورت اتوماتیک توسط سیستم های جدید دوربین مدار بسته شناسایی و به مسئولین مرتبط اعلام خواهد شد. با استفاده از این سیستم ها می توان از برخوردهای فیزیکی سریعا جلوگیری به عمل آورد.

دوربین مدار بسته برای تشخیص رفتار رانندگان وسایل نقلیه

از سیستم های تشخیص رفتار در آینده نزدیک در دوربین‌ های کنترل ترافیک هم استفاده می شود. رانندگانی که خواب‌ آلوده باشند و یا از نظر اعصاب رانندگی آنها خطر‌ساز تلقی شود توسط دوربین ‌های مدار بسته تشخیص رفتار ردیابی شده و امکان دارد بسته به سیاست کشور‌ها جرایم مختلفی برای آنها وضع شود. به این ترتیب از بسیاری از رانندگی‌های خطر‌ساز جلوگیری می شود.

نصب سیستم مداربسته برای تشخیص رفتار پرسنل و کارمندان

همچنین نصب دوربین مدار بسته تشخیص رفتار می ‌تواند برای نظارت بر رفتار پرسنل و کارمندان ادارات و شرکت‌ها استفاده شود. این دوربین‌ها قابلیت دارند، پرسنلی که رفتار ناشایست داشته و یا پرسنلی که خسته و خواب ‌آلود هستند را به مدیریت مربوطه اعلام نمایند. از این طریق ضریب عملکرد اشخاص سنجیده شده و می‌توان در جهت اصلاح و بهبود عملکرد اقدام به عمل آورد.

در حال حاضر این تنها دولت ‌ها هستند که از سیستم ‌های مداربسته تشخیص دهنده رفتار برای مقاصد امنیتی بهره می گیرند اما  پیش بینی می شود در آینده نزدیک ورژن ‌های کوچک نرم‌ افزاری و سخت ‌افزاری این سیستم ‌ها برای کاربران خانگی نیز به بازار عرضه شود.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان