ایران، رتبه ۹۳ گردشگری سال ۲۰۱۷

رتبه ۹۳ گردشگری برای ایران در سال ۲۰۱۷  

با اینکه در سالیان اخیر اتفاقات مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی حوادث طبیعی شوک های ناگهانی زیادی را به صنعت گردشگری جهان وارد کرده اند اما این صنعت نشان داده که مقاومت زیادی دارد و می توانند با وجود همه این شرایط همچنان مسیری رو به رشد را طی کند و هر روز پیشرفت بیشتری نسبت به دیروز داشته باشد. در این میان ایران هم به رتبه ۹۳ گردشگری در سال ۲۰۱۷ رسیده است. شاید برایتان جالب باشد که درباره رتبه ایران در زمینه گردشگری بیشتر بدانید پس در ادامه این خبر الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
آشنایی با انواع مشاغل صنعت گردشگری
حذف «مالیات بر ارزش افزوده» از صنعت گردشگری

به گفته روابط‌ عمومی پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری، شش سال پشت سر هم است که گردشگری در در میان بخش های مختلف اقتصاد جهانی بیشترین رشد را داشته است، اتفاقی که  به زندگی کسانی که در این صنعت اشتغال دارند رونق زیادی بخشیده و نقش زیادی را کم کردن فقر در جوامع مختلف داشته است. روستا و جزیره ای دورافتاده را در نظر بگیرید که امروز به مکانی توریستی تبدیل شده و حضور گردشگران در آن فرصت های زیادی را برای محلی ها به وجود آورده تا خانه های خود را به رستوران و یا مکان های اقامتی تبدیل کنند و صنایع دستی خود را به عنوان سوغات به مشتری ها بفروشند. از این دست از روستاها در دنیا کم نداریم مکان هایی که شاید تا چند سال گذشته در آن ها اثری از توسعه نبوده ولی با پیشرفت صنعت گردشگری و نقش این صنعت در بهبود وضعیت اقتصادی، امروز آن ها به جایگاهی رسیده اند که محلی هایشان از فقری که در سال های گذشته گریبانشان را گرفته بود نجات پیدا کرده اند.

اینکه امروز خیلی از افرادی که در زمینه گردشگری فعالند به اشتغال دائمی و ماندگار رسیده اند مدیون این صنعت است، صنعتی که به خوبی افراد مختلف از سراسر دنیا را که فرهنگ هایی کاملا متفاوت از هم دارند به هم نزدیک کرده و در شناسایی این فرهنگ ها به هم نقش پر رنگی را ایفا می کند. امروز دیگر کشورهای زیادی به نقش صنعت گردشگری در اشتغال و رونق اقتصادی پی برده اند و همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا توریست های بیشتری را به کشورشان بکشانند. در این عرصه رقابت جذابی هم به وجود آمده که کار گردشگران را برای انتخاب سخت کرده است؛ توریستان نمی دانند در بین این همه مقصد جذاب کدام یک را برای گذراندن تعطیلات انتخاب کنند اما در این بین، کشورهایی که امتیازات خاصی را برای گردشگران قائل هستند عرصه رقابت را به سود خود تمام می کنند و کشورهایی که گردشگران کمتری دارند را به فکر می اندازند تا با دست زدن به اقداماتی زمینه را برای جذب گردشگران بیشتر فراهم کنند. در این سال ها کشورهایی مثل تایلند، سنگاپور، دبی، هند و … در صنعت گردشگری به پیشرفت های زیادی رسیده اند و گردشگران زیادی را از جای جای دنیا به خود جذب می کنند.

فقط در سال ۲۰۱۶، گردشگری در GDP بیش از ۳ درصد پیشرفت کرده و حتما برایتان جالب است بدانید در همین سال ۶ میلیون نفر به واسطه این صنعت شاغل شده اند. به گفته مدرس دانشگاه تهران، ۱۰ درصد از تولید ناخالص جهانی را صنعت گردشگری به وجود آورده است و از میزان کل اشتغال هایی که در دنیا اتفاق افتاده یک دهم آن ها متعلق به صنعت گردشگری بوده است. اگر بخواهیم این بحث را بازتر کنیم در بخش گردشگری، ۶٫۶ درصد صادرات کل جهان و ۳۰ درصد صادرات بخش خدمات هم صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند که با پیشرفتی که صنعت گردشگری دارد تا سال ۲۰۱۳، دنیا نزدیک به ۲ میلیارد گردشگر بین المللی دارد و این طور که به نظر می آید تا ۵ سال دیگر باید شاهد این باشیم که از میان هر ۱۰ شاغلی که در دنیا وجود دارند ۱ نفر آن ها شغلی مرتبط با گردشگری داشته باشد. ایران جاذبه های زیادی دارد که اگر بخواهیم آن ها رابا شاخص های یونسکو مطابقت دهیم به این نکته جالب میرسیم که سرزمینمان ایران در لیست ۱۰ کشوری قرار گرفته که بیشترین جاذبه ها را دارند. صنعت گردشگری در ایران در این سال ها رو به رشد است و گردشگران خارجی زیادی امسال به خصوص به شهرهایی مثل اصفهان و یزد رفته اند برای همین است که ایران از نظر شاخص رقابت ‌پذیری در زمینه گردشگری در سال ۲۰۱۷ در مکان ۹۳ دنیا ایستاده است.

کشورهایی مثل اسپانیا، فرانسه و آلمان در بالای این لیست هستند و به غیر از کشورهای اروپایی ژاپن هم در این سال ها پیشرفت زیادی داشته و توانسته خودش را به ۵ کشور بالای این لیست برساند. حوزه گردشگری برای ایران ۱۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی و ۲.۲ درصد اشتغال دارد و همه این آمار و ارقام ها در حالی است که طبق چشم انداز سال ۱۴۰۴ ایران باید در این سال ۲۰ میلیون گردشگر خارجی داشته باشد و در این بخش به درآمدی معادل ۲۰ میلیارد دلار برسد. به گفته نایب ‌رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، در کشور «اشتغال» به یک موضوع حیاتی تبدیل شده و نرخ بیکاری در حال حاضر حدود ۱۲ درصد است. از آنجایی که ایران در چند سال اخیر وضعیت تغییر اقلیم و خشکسالی را می گذراند کشاورزی چندان وضعیت مساعدی ندارد و اینجاست که صنعت گردشگری برای اشتغال به موضوعی مهم تبدیل می شود. وقتی به زمینه اولویت ‌بخشی به بخش گردشگری توجه می کنیم ایران را در رتبه ۱۱۷ می بینیم، جایگاهی که نشان می دهد با وجود اینکه همه، نقش پر رنگ صنعت گردشگری در رونق اقتصادی و اشتغال رامی دانند اما تلاش کمی برای رشد این صنعت در ایران وجود دارد.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان