با توجه به ادعاهای بی پایه و اساسی که در سال های اخیر کشور عربستان در زمینه اعلام مالکیت بر دریای خلیج فارس داشت و آن را در سطح جوامع بین الملل مطرح کرده بود، امروز در طی نشستی که مدیرکل دفتر مالکیت فکری وزارت صنعت، معدن و تجارت داشت اعلام که خیلج فارس با پیشوند مروارید در سازمان مالکیت فکری به ثبت جهانی رسید. وی نیز اعلام کرد که از این پس هیچ دولت و کشوری نمی توانند این خلیج را با نام دیگری نامگذاری کنند و یا حتی بخواهند اعلام مالکیت بر روی آن داشته باشند. در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره ثبت جهانی خلیج فارس و همینطور ویژگی های منحصر به فرد آن اشاره هایی داشته باشیم پس با ما در مطلب “خلیج فارس ثبت جهانی شد” همراه باشید.
مطالب مرتبط: ثبت جهانی شهر تاریخی توس در دست اقدام است فرصتی برای توسعه گردشگری با برپایی جشنواره انار اورامان قابلیت جدید گوگل ترنسلیت در خدمت مسافران
همانطور که در بالا هم ذکر کردیم، خلیج فارس با نام مروارید خلیج فارس نیز به ثبت جهانی رسید و تمامی ادعای بی پایه و اساسی که کشور عربستان نیز داشت مبنی بر اینکه نام این دریا را خلیج عربی می نامیدند نیز میدان به در شد. در جلسه ای که امروز ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۷ برگزار شد، مدیرکل دفتر مالکیت فکری وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت جهانی خلیج فارس خبر داد و نیز گفت از این پس دیگر هیچ دولت و کشور نمی تواند اعلام مالکیت بر روی این خلیج داشته باشد.
مهندس مهدی میر صالحی در نشست خبری امروز با اشاره به ثبت جهانی خلیج فارس در وایپو گفت: خیلج فارس با پیشوند مروارید در سازمان مالکیت فکری به ثبت رسید.
وی نیز در ادامه این نشست نیز گفت که این جلسه با همه وزارت صنعت برگزار شد و همچنین افزود که فرایند ثبت خلیج فارس دوساله بوده است.
میر صالحی با بیان اینکه این اقدام به همت وزارت صنعت بوده است، افزود: فرایند ثبت دو ساله بوده است.
مهندس مهدی میر صالحی اعلام کرد با توجه به اینکه در گذشته فقط خلیج فارس مطرح بوده نیز اضافه کرد:
بر اساس سندهای موجود در این زمینه برای ثبت مروارید خلیج فارس و نامگذاری این خلیج به غیر از نام “مروارید خلیج فارس” خلاف قوانین بین المللی نیز بوده است
مهندس مهدی میر صالحی نیز در ادامه ی صحبت هایشان با خبرگزاری های رسمی کشور نیز اعلام داشت که ثبت نام خلیج فارس از نوع حمایت از اسامی مبدا و نشان جغرافیایی بود از همین رو این حوزه با منطقه ثبت شده است.
در ادامه ی این موضوع مهندس میر صالحی با اشاره به روند ثبت جهانی “مروارید خلیج فارس”، اظهار داشت: مراحل و فرایند ثبت جهانی این خلیج ایرانی دو سال قبل با توجه به گزارشی که توسط کارشناسان نیز تنظیم شده بود نیز آغاز گردیده بود. وی در ادامه ی همین موضوع نیز اضافه کرد: پرونده این ثبت بر اساس قانون الحاق دولت ایران به موافقت نامه لیسبون در مورد حمایت از اسامی مبدا و ثبت جهانی آن مصوب مجلس و همچنین قانون الحاق دولت ایران به کنوانسیون تاسیس سازمان جهانی مالکیت فکری مصوب سال ۱۳۸۰ مجلس تشکیل شد.
مهندس میرصالحی مدیر کل دفتر مالکیت فکری وزارت صنعت گفت: ۶ مورد دیگر در دست اقدام برای ثبت جهانی آن ها وجود دارد که این موارد نیز عبارت از: سنگ تراورتن محلات، انجیر استهبان استان فارس، زعفران قائنات، گز اصفهان، گز بلداجی و کشمش ملایر هستند که از جمله محصولات ایرانی می باشند که در سازمان جهانی مالکیت فکری باید به ثبت جهانی برسند. همچنین در پایان صحبت های خودش ذکر کرد که کشور ایران در ثبت جهانی رتبه ی چهارم را بعد از کشورهای فرانسه، اسپانیا و جکسواکی که به ترتیب رتبه های اول تا سوم را در این زمینه دارا هستند نیز اعلام کرد. به گفته این مقام مسوول از سال ۸۰ تاکنون تعداد ۶۰ محصول ایرانی به ثبت جهانی رسیده است.
مهندس میرصالحی اولویت ثبت این دفتر را میزان صادرات محصولات عنوان و خاطر نشان کرد: بر این اساس در گام اول مواد اولیه به ثبت جهانی رسید و در گام بعد اقدام به ثبت جهانی محصولات فناورانه خواهیم کرد.
جالب است بدانید که خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان پس از خلیج مکزیک و هودسن به شمار می رود که در ایران قرار دارد. حدود ۱۳۰ جزیره بزرگ و کوچک در قلب این خلیج قرار دارند که جزایر شمالی آن کم و بیش مسکونی و آباد میباشند و به ایران تعلق دارند . اما جزایری که متعلق به کشورهای عربیاند غالباً مرجانی و سنگی و غیر مسکونی میباشند و جزیره قشم با ۱۱۵ کیلومتر طول بزرگترین جزیره خلیج فارس محسوب می شود. از جمله جاذبه های گردشگری که در این منطقه قرار دارند نیز عبارتند جزیره کیش، جزیره هندورابی، جزیره قشم، جزیره هنگام و جزیره هرمز که هر کدام از این موارد برای خود دارای جاذبه های گردشگری گوناگونی هستند که سبب شده اند سالانه افراد زیادی از داخل و خارج از ایران برای بازدید از این جاذبه های جنوبی ایران به سمت این شهر سفر کنند.