خشم آگونگ، وضعیت اضطراری فوران آتشفشان بالی

فوران آتشفشان بالی

فوران آتشفشان بالی

همان طور که مطمئنا تا حالا خبر آن را شنیده اید آتشفشان بالی چندین روز است که دوباره فعال شده است و نگرانی های زیادی از فوران بزرگ و ویران کننده ی آن به گوش می رسد و به همین دلیل از ساکنان این جزیره خواسته شده تا هر چه زودتر آن جا را ترک کنند. در حال حاضر وضعیت هشدار در این جزیره به خاطر فوران آتشفشان بالی به بالاترین سطح ممکن رسیده است. با جزییات بیشتر از این خبر همراه الی گشت باشید:

مطالب مرتبط:
اینجا خطرناک ترین جاده دنیاست!
اسکاتلند زیباترین کشور دنیا شد

بالی جزیره ای توریستی و یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری و توریستی در جهان است، این جزیره ی زیبا و خوش آب و هوا با مناظر و چشم اندازهای منحصر بفرد و خیره کننده و طبیعت خاص و حیات وحش متنوعی که دارد توجه دنیا را به خود جلب کرده است حتی هتل های بالی هم خود جاذبه اند، هتل هایی که به صورت خانه های ییلاقی بر روی آب ساخته شده اند. در شرق این جزیره کوهی به نام آگونگ وجود دارد که بلندترین قله ی آن هم محسوب می شود و در واقع یک کوه آتشفشانی با ارتفاعی حدود ۳۰۰۰ متر است. حالا این کوه آتشفشانی بعد از چندین دهه سکوت خود را شکسته و دوباره فعال شده است و نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است، بسیاری از ساکنان بالی در حال حاضر این جزیره را ترک کرده اند و یا در حال ترک آن هستند و توریست ها هم در حال بازگشت به خانه هایشان چرا که انتظار می رود فوران آتشفشان بالی در راه باشد.

آگونگ آتشفشانی بسیار خطرناک است که آخرین بار در سال ۱۹۶۳ فعال شده بود و در آن زمان باعث مرگ بیشتر از ۱۰۰۰ نفر شده بود، این آتشفشان روستاهای اطراف را کاملا نابود کرد و گفته می شود که مواد مذابی که از آن به بیرون آمده بود تا شعاع ۷ کیلومتری به بیرون پخش شد و بارانی از خاکستر را روی سر مردم ریخت.

حالا بعد از ۵۰ سال دوباره آگونگ فعال شده و دوباره جان و مال مردم این جزیره را تهدید می کند با این حال دولت منطقه ی بالی گفته است که این بار آماده تر از ۵۰ سال قبل است و دیگر آن اتفاقات تلخ گذشته نخواهد افتاد و خشم آگونگ را دست کم نخواهد گرفت. مسئولان بالی از ساکنان جزیره که در دور و اطراف این آتشفشان خانه دارند و زندگی می کنند خواسته اند تا خانه هایشان را ترک کنند و در حال حاضر وضعیت اضطراری را در بالاترین حد ممکن خود اعلام کرده اند.

در حال حاضر پروازها به این جزیره لغو شده اند و فرودگاه بالی هم بسته شده است و مسافران در این جزیره توریستی پر طرفدار سرگردان مانده اند. در حالیکه فوران آتشفشان بالی قریب الوقوع است و مردم اطراف آن کاملا خانه هایشان را ترک کرده اند بعضی از توریست ها حاضر نیستند این جزیره را ترک کنند و دوست دارند تا فوران آن را از نزدیک ببینند. هم اکنون جرقه های آتش دیده می شود که این موضوع نشان دهنده ی فوران بزرگ تری در آینده ی خیلی نزدیک است همچنین صدای انفجارهایی در فاصله ی ۱۲ کیلومتری از قله هم شنیده شده است و دود غلیظ بسیار تیره ای از دهانه ی آن به بیرون متصاعد  می شود.

مسئولان به تمام مردمانی که تا شعاع ۱۰ کیلومتری از آگونگ قرار دارند دستور تخلیه ی خانه هایشان را داده اند، البته آگونگ تنها آتشفشان فعال در بالی نیست و حدود ۱۳۰ کوه آتشفشانی فعال در این جزیره وجود دارد با این حال آگونگ فعال ترین آن هاست.طبق تخمین هایی که زده شده است به خاطر فوران آتشفشان بالی تا به حال چیزی حدود ۱۱۰ میلیون دلار به صنعت توریسم  گردشگری در بالی ضربه زده است.

فوران آتشفشان بالی پیش بینی شده بود؟

همان طور که می دانید دانشمندان با ابزارهایی که در دست دارند می توانند فعالیت های زمین شناختی را پیش بینی کنند و فعل و انفعالاتی که در داخل زمین اتفاق می افتد را تا حدودی پیش بینی کنند. در مورد آتشفشان بالی هم باید گفت که از چندین ماه قبل میزان فرکانس این آتشفشان توسط دستگاه هایی که به ثبت رسیده بود بالا بود و در نتیجه زمین شناسان در قبل وقوع آتشفشانی قریب الوقوع هشدار داده بودند و در آن زمان بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر خانه و کاشانه شان را رها کرده و آن جا را تخلیه کردند تا این که وضعیت به حالت عادی برگشت و آن ها هم به خانه هایشان برگشتند با این حال در چندین روز گذشته دوباره اگونگ فعال شده است. همین تغییرات و بالا پایین شدن های فعالیت های آتشفشان باعث شده تا کارشناسان نتوانند به طور دقیق احتمال وقوع فوران آتشفشان بالی  یا زلزله هایی که بعد از آن احتمال آمدنش هست را تخمین بزنند.

به طور دقیق در حال حاضر ۴۰ هزار نفر خانه های خود را ترک کرده اند و مسئولان گفته اند که ۱۵۰ هزار نفر دیگر هم باید خانه هایشان را ترک کنند با وجود این هنوز هم هزاران و بلکه ده ها هزار نفر در خانه شان مانده اند آن ا احساس می کند که با کوه فاصله ی مطمئنی دارند و در نتیجه از آسیب ها و خطر آتشفشان در امانند و یا این که حاضر نیستند از حیوانات و مزرعه شان که همه ی داراییشان است دل بکنند و به نظر می رسد که مقامات کار سختی برای متقاعد کرد آن ها در پیش رو دارند.

تاثیر فوران آتشفشان بالی روی صنعت گردشگری و زندگی مردم

بیشتر از هر چیزی جان مردمی که در این منطقه زندگی می کنند در معرض خطر است گدازه ها    مواد مذابی که از این آتشفشان بیرو ن می آیند می توانند با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت و بیشتر حرکت کنند  این موضوع را اصلا نباید دست کم گرفت. روان شدن این آتشفشان باعث فلج شدن زندگی مردم و ضررهای مالی بسیار هم  می شود. در این میان صنعت توریسم بالی هم بی نصیب نمانده است از آن جایی که بالی یکی از محبوب ترین مقاصد تریستی جهان و از جاذبه های اصلی جنوب شرقی آسیا است فوران آتشفشان و بسته شدن فرودگاه ها باعث شده تا توریست ها دیگر به این جزیره نروند و آن هایی هم که در این جزیره هستند هر چه زودتر آن جا را ترک کنند.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان