پس از سال ها مذاکره و احتمالات فراوان، بالاخره خانه ی نیما یوشیج توسط شهرداری تهران خریداری شد. این خانه ی تاریخی که از لحاظ ارزش فرهنگی و تاریخی در جایگاه بالایی قرار می گیرد، برای مدت ها به حال خود رها شده بوده و حتی در خطر تخریب و یا حتی تغییر کاربری به یک سمت و سوی دیگر نیز بوده است. این خانه که بالاخره توسط شهرداری تهران خریداری شد، به زودی شاهد تغییرات بسیاری در خود خواهد بود. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، خبر خرید خانه نیما یوشیج توسط شهرداری تهران را مورد بررسی قرار دهیم.
خرید خانه ی نیما یوشیج توسط شهرداری تهران
مطالب مرتبط: پس از ۷ سال کشتی آرتمیا در دریاچه ارومیه شناور شد باغ جهانی دولت آباد پایلوت گردشگری الکترونیک می شود همایش بین المللی «گردشگری بیابان لوت» در اردیبهشت ماه برگزار می شود!
در سال ۱۳۸۰ یعنی ۱۹ سال پیش بود که مسئولین میراث فرهنگی استان تهران رایزنی ها برای خرید خانه ی سهراب سپهری را با ورثه ی این شاعر بزرگ معاصر آغاز کردند ولی متاسفانه برای سال ها به نتیجه ای نرسیده بودند. این خانه که در خیابان دزاشیب قرار گرفته است، برای سال ها خالی مانده بود و حتی ورثه برای کاربری های دیگر می خواستند این خانه را به فروش برسانند اما بالاخره میراث فرهنگی موفق شد تا این خانه را از ورثه خریداری نماید.
با توجه به گفته های آقای سید حمید موسوی که شهردار منطقه ی ۱ تهران را دارند، بعد از انجام توافقات نهایی با ورثه ی نیما به مطبوعات داخلی گفت: در این دوره از مذاکرات با ورثه ی نیما بالاخره توانستیم تا پس از جلسات بسیار طولانی با مالکین این خانه ی بسیار تاریخی، مذارکرات را به سمتی پیش ببریم که در نهایت بتوانیم خانه ی تتاریخی نیما را خریداری کنیم. گفته می شود مشکل اصلی بر سر راه این توافقات، قیمت خانه بود که در نهایت میراث فرهنگی توانست تا با اختصاص مبلغ ۱۳۵ میلیارد تومان که برابر است با ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان این خانه را خریداری نمایند.
خانه ی دیگر نیما یوشیج پدر شعر سپید، به توصیه ی دوستانش در محله ی دزاشیب زمینی را در سال ۱۳۲۷ خریداری نمود. وی در این زمین خانه ای با زیربنای ۱۸۰ متری مربعی ساخت. با توجه به شکل متداول معماری و ساخت منازل در منطقه ی دزاشیب این خانه دارای سقف شیروانی است. ایوان خانه ی نیما یوشیج دارای ۸ ستون دایره ای شکل و ۴ اتاق تو در تو است. در این خانه اتاق شخصی نیما یوشیج موجود است و در حیاط این خانه نیز، تعدادی درخت بسیار کهنه و کهنسال وجود دارد.
در پی سعی به تخریب این بنا توسط مالکین قبلی خانه در سال ۱۳۸۰ و پیگیری سیمین دانشور که خو از پیشگامان ادبیات معاصر و همسر جلال آل احمد است و سال ها در نزدیکی خانه ی نیما یوشیج زندگی می کرده است، این خانه بالاخره در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.