خاورمیانه در رشد صنعت گردشگری بین المللی در سال ۲۰۱۸ پیشتاز شد

خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری

منطقه خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری در سال ۲۰۱۸ میزان رشدی به اندازه ۱۰ درصد را در گردشگری بین‌المللی نشان داده است. بر اساس گزارشات تعداد گردشگران بین المللی در سال ۲۰۱۸ افزایش چشمگیری را تجربه کرده است. بر اساس آنچه سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در سال ۲۰۱۸ میلادی اعلام کرده است، مجموعا ۱.۴ میلیارد گردشگر بین المللی در سراسر جهان سفر کرده اند که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۷ میلادی رشد ۶ درصدی را نشان می دهد. بر اساس چشم انداز بلند مدتی که توسط سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۰ انتشار یافت، تعداد ۱.۴ میلیارد گردشگر بین المللی برای سال ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده بود، بنابراین رشد این صنعت در سال‌ های اخیر باعث شده تا آمارهای گردشگری به میزان دو سال از پیش ‌بینی ‌های مورد انتظار جلوتر باشد. با الی گشت همراه باشید تا در مورد این مطلب بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
رشد گردشگری سلامت در ایران
تشریحی از روند رو به رشد گردشگری در آسیا و اقیانوسیه
بالاترین رشد گردشگری در سال ۲۰۱۷ مربوط به کدام کشورهاست؟

منطقه خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری در سال ۲۰۱۸ میزان رشدی به اندازه ۱۰ درصد را در گردشگری بین‌المللی نشان داده است. پس از خاورمیانه، آفریقا با رشد ۷ درصدی و منطقه آسیا پاسیفیک و اروپا هر کدام با ۶ درصد رشد قرار گرفته اند. همچنین لازم به ذکر است حضور گردشگران خارجی در منطقه آمریکا رشدی معادل ۳ درصد را ثبت کرده که این میزان پائین تر از میانگین جهانی است. زوراب پولولیکاشویلی، دبیر کل سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل، رشد گردشگری در چند سال اخیر را نشانی از قدرتمند بودن محرکه های رشد اقتصادی و توسعه در زمینه گردشگری دانسته و گفت: مسئولیت ما این است که این صنعت را به شکلی پایدار مدیریت کنیم تا کشورها به منفعت واقعی از این توسعه از طریق اشتغال زایی و کارآفرینی در آن دست یابند و هیچ کس جا نماند. به همین دلیل است که تمرکز سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۹ بر روی آموزش، مهارت ها و ایجاد اشتغال است.

حضور گردشگران بین المللی در اروپا به ۷۱۳ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته که رشد ۶ درصدی در مقایسه با این آمار را در سال ۲۰۱۷ نشان می دهد. اگر بخواهیم با جزییات بیشتری به آن نگاه کنیم جنوب اروپا و مدیترانه مقدار ۷ درصد، شرق و مرکز اروپا ۶ درصد و غرب اروپا نیز ۶ درصد رشد را در مقایسه با سال گذشته نشام می دهد. البته که منطقه شمال اروپا به دلیل کاهش در تعداد توریست های خارجی در بریتانیا رشدی در مقایسه با سال ۲۰۱۷ نداشته است. آسیاپاسیفیک نیز در مجموع میزبان ۳۴۳ میلیون نفر و رشد ۶ درصدی بوده است. جزییات آن نیز به ترتیب در منطقه جنوب شرقی آسیا ۷ درصد، شمال شرق آسیا ۶ درصد و جنوب آسیا ۵ درصد رشد داشته‌اند. بخش اقیانوسیه نیز رشد متوسط ۳ درصدی را در جذب گردشگران بین المللی ثبت کرده است. این آمار نشان می دهد که خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری بوده است.

از طرف دیگر ۲۱۷ میلیون نفر نیز در سال گذشته میلادی، منطقه آمریکا را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردند که رشد ۳ درصدی را برای این منطقه نسبت به سال گذشته ایجاد کرده اند. اگر بخواهیم به صورت جزیی تر به آن نگاه کنیم آمریکای شمالی با رشد ۴ درصدی پیشتاز و پس از آن آمریکای جنوبی با رشد ۳ درصدی قرار گرفته است. منطقه آمریکای مرکزی و کارائیب نیز رشد منفی ۲ درصد را به ثبت رسانده که مهم ترین دلیل آن توفان های بسیار شدید ایرما و ماریا در سپتامبر ۲۰۱۷ بوده است. منطقه خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری با افزایش ۱۰ درصدی تعداد گردشگران نسبت به سال ۲۰۱۷ بهترین عملکرد را به نام خود ثبت کرده است. تعداد توریست های خارجی که به این منطقه وارد شده اند به ۶۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۸ رسیده است.

با توجه به روندی که تاکنون از چشم انداز اقتصادی و شاخص اطمینان سازمان جهانی گردشگری پیش بینی می‌شود، تعداد گردشگران بین المللی در سال ۲۰۱۹ نیز ۳ تا ۴ درصد رشد را تجربه خواهد کرد و همچنان به روند صعودی خود ادامه می دهد. رئیس سازمان جهانی گردشگری در انتهای سخنان خود اعلام کرد که فناوری های دیجیتالی، مدل های کسب و کار جدید، سفرهای ارزان تر و همچنین تغییرات اجتماعی جامعه شکل دهنده صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۹ خواهد بود که مقاصد گردشگری و شرکت های مسافرتی می بایست خود را با شرایط آن هماهنگ کرده تا بتوانند در عرصه رقابت در این صنعت باقی بمانند. امیدوار هستیم تا در سال ۲۰۱۹ نیز بتوانیم جایگاه خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری را بدست آوریم.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟