خانه پدری فروغ فرخزاد در آستانه ثبت ملی

خانه پدری فروغ فرخزاد

به نقل از معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پس از اینکه اسناد اولیه خانه پدری فروغ فرخزاد بررسی شد، مالکیت آن محرز شد و اقدامات ثبت ملی این بنا در دستور کار قرار گرفت و در حال انجام است. بعد از تخریب خانه فروغ فرخزاد در دروس که دو سال گذشته انجام شد، در حال حاظر حرف های بیشتری مبنی بر بی توجهی میراث فرهنگی برای تنها اثر باقی مانده از خانواده فروغ فرخزاد به گوش می رسد.

مطالب مرتبط:
عمارت مسعودیه تهران، نخستین موزه و کتابخانه ایران
رونمایی از فرش میرزا کوچک خان جنگلی در موزه فرش تهران
کاخ ثابت پاسال، بزرگترین و گرانترین خانه تهران به مسجد تبدیل می شود

در ابتدا مسؤولان دفتر ثبت میراث فرهنگی استان تهران اعلام کردند که: در خصوص مالکیت خانه توسط پدر فرخزاد در سالیان قبل شک و تردید وجود دارد و تا مشخص شدن تایید این موضوع باید بررسی ها ادامه یابد.

سوژه مورد نظر خانه انتهای کوچه خادم آزاد در محله امیریه است، اما جالب است که مغازه‌داران سر کوچه در خیابان ولی‌عصر (عج) هم نسبت به این موضوع ابراز بی اطلاعی می کنند. اما پس از مدتها، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران به تازگی و پس از بررسی سندها، به خبرنگار ایسنا گفت:

اسناد نشان می دهد زمانی این خانه متعلق به محمد فرخزاد – پدر فروغ – بوده و او خانه را سال‌ها بعد به شخص دیگری فروخته است و چند بار دیگر تا کنون این خانه دست به دست شده است و اکنون می بایست عکس‌هایی که از خانه به دست مان رسیده است را با تصاویری که به زمان حضور خانواده فرخزاد در ان خانه است تطبیق دهیم، اگرچه این خانه تا کنون تغییرات بسیاری را داشته است اما طبق اسناد دریافتی روزی متعلق به پدر فروغ فرخزاد بوده است.

سیروس‌ نیا نیز ادامه داد که با این عنوان که این منزل روزی خانه پدری فروغ فرخزاد بوده می‌توان آن را ثبت کرد زیرا بر اساس معیارها جهت ثبت وقتی بنایی به یکی از مشاهیر تعلق داشته باشد، معماری آن حتی تاثیر چندانی در ثبت خانه ندارد، اما تنها مشکل حال حاظر این است که امکان تهیه نقشه به دلیل عدم امکان ورود به این خانه میسر نیست. او نیز اعلام کرد که:

در حال انجام کارهای اولیه برای ثبت ملی خانه پدری فروغ فرخزاد هستیم و پرونده‌ آن را آماده می کنیم و جهت ثبت به اداره کل ثبت آثار تاریخی می‌فرستیم، هر چند که نقشه‌ این بنا را نداریم.

به گفته فرهاد نظری، مدیر اداره کل ثبت آثار تاریخی نیز، این پرونده باید در کمیته‌ ثبت بررسی گردد، به نظر می‌رسد امکان ثبت این خانه وجود دارد. او گفت این بنا دارای ارزش‌های فرهنگی، تاریخی و ادبی است و فروغ بسیاری از شعرهایش را در این خانه گفته است، همچنین این خانه در ادبیات معاصر ایران نام برده شده است و پرونده‌ ثبت این خانه را تا روزهای آینده در کمیته‌ ثبت مطرح خواهیم کرد. او نیز افزود که مذاکراتی با شهرداری منطقه برای درخواست مالک جهت بازسازی انجام داده است و از استان تهران خواسته تا پرونده را به صورت اضطراری آماده کنند تا بعد از تایید ارزشمند بودن خانه، ثبت گردد. جالب اینجاست که مالک فعلی برای تخریب و نوسازی ملک به شهرداری منطقه ۱۱ درخواست داده است و از لحاظ اداری و بررسی‌های لازم در حال پیگیری است. اما شهردار منطقه اعلام کرد: منتظر اظهارنظر قطعی سازمان میراث فرهنگی در خصوص ارزش تاریخی و فرهنگی این خانه هستیم.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟