چه بر سر خانه نیما یوشیج در تهران آمده است؟
خانه نیما یوشیج در تهران که در منطقه یک واقع شده است، از مدت هاست به دغدغه دوستداران شعر و ادب و تاریخ و فرهنگ تبدیل شده است. اما شهرداری این منطقه قول داد که خانه نیما را بخرد و کاربری در خور این بنای تاریخی توسط شرکت توسعه فضاهای فرهنگی تعریف کند. با الی گشت در ادامه همراه باشید تا در این خصوص بررسی بیشتری داشته باشیم.
مطالب مرتبط: تصاویری زیبا و دوست داشتنی از خانه نیما یوشیج ییلاقی مملو از جاذبه های طبیعی به نام روستای لاویج خانه پدری فروغ فرخزاد در آستانه ثبت ملی
خانه نیما یوشیج در تهران که دستخوش اتفاقات مختلفی از ماه های گذشته تا به امروز است، اکنون هم مورد توجه میراث فرهنگی است و هم شهرداری و سازمان توسعه فضاهای فرهنگی است. خانه ای که در همسایگی خانه «سیمین و جلال» است و دارای دیوارهای سیمانی و درختان تنومند و بلند قد است که در و دیوارش پر از تبلیغات امروزی است و متاسفانه حیاط خانه اش از زباله های مردم پر است. جالب اینجاست که با وجود اینکه مردم می دانند این خانه چه کسی بوده اما خیلی بی تفاوت از کنارش می گذرند.
یکی از دلایلی که موجب شده تا توجه بیشتری به این خانه شود همسایگی آن با سیمین دانشور و جلال آلاحمد است و اکنون که خبر های مثبتی در خصوص خرید و رسیدگی آن توسط شهرداری به گوش می رسد، اعتقاد نیز بر آن است که این خانه چیزی از خانه – موزه سیمین و جلال کمتر ندارد.
در همین راستا به نقل از ایسنا و به گفته دلاور بزرگ نیا، مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران: دستور خرید ملک به شهرداری منطقه یک داده شده و بعد از خرید ملک، می بایست بحث بهره برداری و کاربری آن توسط شرکت توسعه فضاهای فرهنگی صورت بپذیرد. او همچنین ادامه داد، پیش تر همین ماجرا را برای خانه – موزه سیمین و جلال و خانه – موزه عزت الله انتظامی نیز داشتیم که ابتدا شهرداری ملک را خریداری کرد و سازمان توسعه فضاهای فرهنگی کاربری آن را تعریف کرد که نهایتا این بناهای تاریخی به بهره برداری رسیدند.
بزرگ نیا همچنین ادامه داد که: میراث فرهنگی وظیفه دارد تا در این خصوص به شهرداری دست یاری بدهد و شرایط به سامان خواهد شد اگر شهرداری قادر شود خانه نیما یوشیج در تهران را خریداری کند و آن را به مانند سایر بناهای تاریخی سامان هی کند. در واقع تمام بخش های خانه نیما قابل مرمت است، اما ابتدا می بایست در مرحله اول اصل بنا را نجات داد تا امکان انجام مراحل بازسازی و مرمت مهیا گردد.
در حال حاظر شهرداری می تواند برای حفظ این بنا با متخلفان برخورد کند، همچنین یگان حفاظت میراث فرهنگی، از زمان اعلام خبر مبنی بر باز بودن در خانه نیما یوشیج وظیفه دارد تا به صورت دائم به این مکان به طور سرکشی کند، چرا که هم اکنون صحبت پیرامون آن زیاد شده است.
در بهمن سال قبل با برگزاری کمیته شورای ثبت استان، این خانه دارای ارزش ثبت شناخته شد ولی سالها پبش تر، این بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود اما متاسفانه شمارهی ثبتی در آن زمان به این بنای تاریخی تعلق نگرفت. با بررسی برخی مدارک و بر اساس قانون ۷۹ توسط کارشناسان دفتر ثبت آثار تاریخی در تهران و با مکاتبه با دیوان عدالت اداری، بار دیگر درخواست بازگرداندن رای ثبت ملی خانه نیما یوشیج را مطرح کردند. بعد از این پیگیری ها نیز، هیچ نتیجه ای در خصوص بررسی درخواست میراث فرهنگی برای استفاده از اصل ۷۹ قانون در دیوان عدالت اداری مطرح نگردید.