بخشی از خانه طباطبایی های کاشان آتش گرفت

خانه طباطبایی های کاشان

توضیحاتی از حادثه روز گذشته در خانه طباطبایی های کاشان از زبان مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان و به نقل از تسنیم بدین شرح است که اتاقی در این بنای تاریخی وجود دارد که محل انبار بلیت است و در واقع این بنا دچار آتش سوزی شده که در اختیار شهرداری کاشان می باشد و بلیت‌های انبار شده در این اتاق آتش می گیرد ولی با اقدام به موقع توسط آتش نشانی کاشان خاموش می‌شود و هیچ گونه صدمه خاصی سایر بخش های این بنا را تهدید نکرده است. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در خصوص این خبر بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط :
معرفی جاذبه های دیدنی کاشان
خانه تاریخی طباطبایی در کاشان، عروس خانه های ایران
خانه بروجردی ها، کاشان گردی!

ایشان در ادامه توضیح دادند که به دلیل اینکه در حین خاموش کردن آتش در خانه طباطبایی های کاشان از آب استفاده شده امکان دارد بخش از گچ دیوارها آسیب دیده باشند، ولی این انبار درارای تزیینات خاصی نبوده و جای نگرانی نیست. فریدون الهیاری در ادامه افزود در خصوص علت و منشأ این آتش سوزی می بایست آتشنشانی کاشان اظهار نظر کند، اما در هر صورت ممکن است علت های مختلفی موجب بروز این اتفاق شده باشد، در هر صورت تنها خسارت اصلی به بلیط های انبار شده در این مجموعه وارد شده که آن ها قابل اشتعال بوده ولی گستردگی آتس صرفا مربوط به همین بخش بوده است.

در خصوص اینکه چرا باید موادی مثل کاغذ که قابلیت اشتعال دارند در چنین مکانی که از آثار مهم تاریخی است انبار شوند نیز ابراز داشت که این موارد کنترل می شوند و اخیرا به واحد های حفاظت نیز اعلام شده که این گونه مراکز تاریخی خصوصا آن هایی که تحت کنترل بخش خصوصی هستند، بازبینی نمایند و در خصوص این گونه خطرات احتمالی تذکر داده شود. در مورد اتفاق اخیر و شبیه آن نیز باید فرهنگ سازی کنیم تا این دست مشکلات در اثر انبار مواد قابل اشتعال رخ ندهد.

ایشان نیز در ادامه تصریح کرد:

 خانه طباطبایی های کاشان در اختیار شهرداری کاشان است و در این باره توجیه هستند و همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد درخصوص تجهیز این مکان های تاریخی و نصب سیستم‌های اطفای حریق خودکار در آنها، با توجه به بافت بناهای تاریخی باید آنها به وسایل ایمنی و اطفای حریق متناسب با بافت آن تجهیز شوند، ولی آن دسته از بنا ها که دارای تزیینات هستند برای جلوگیری از آسیب به آنها، می بایست از سیستم هایی غیر از آب ‌پاشی خودکار استفاده کنند.

هرچند امکان استفاده از سیستم‌های اطفای حریق به طور کامل در بناهای تاریخی نیست، ولی می بایست درباره سیم ‌کشی‌ و استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی درزمان  بهره‌ برداری از این آنها احتیاط لازم صورت پذیرد که نیاز به برنامه‌ ریزی و تأمین بودجه می باشد که آلهیاری اعلام کرد ما کم کم به این سمت می‌رویم و این امر را در قالب برنامه عملیاتی در دستور کار خود قرار داده ایم. در واقع مراحل ایمن‌ سازی‌ بناهای تاریخی شروع شده است، اما با توجه به بناهای تاریخی زیادی که دراستان اصفهان وجود دارد این فرآیند کمی زمان ‌بر است. امیدوارم با فرهنگ‌ سازی در این زمینه و احساس مسئولیت در مردم و مسئولان، کنترل و نظارت بهتری را در آینده شاهد باشیم و از نظر ایمنی در بناهای تاریخی تمامی اقدامات لازم صورت پذیرد.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟