جشنواره انار اورامان
نخستین جشنواره انار از ۲۵ لغایت ۲۷ مهرماه و در سه حوزه برگزار میشود که ابتدا به مدت سه روز در چهار روستای ژیوار، بلبر، سلین و ناو با حضور خبرنگاران و عکاسان و علاقمندان به حضور در جشنواره برگزار می شود و اختتامیه رسمی آن نیز در سنندج با تقدیر از عکاس بهترین تک عکس، بهترین مجموعه عکس و همچنین بهترین یادداشت و گزارش با رای داوران و با حضور مسئولان استان برگزار خواهد شد. چیا سهراب نژاد، رئیس جهاد دانشگاهی کردستان در خصوص برگزاری موفق جشنواره انار اورامان اظهار داشت: هدف از برگزاری این جشنواره کمک کردن به توسعه گردشگری، معرفی محصولات شاخص کردستان و نشان دادن مزیت های گردشگری کشاورزی استان است. مجله الی گشت در این مطلب به بررسی چند و چون این جشنواره خاص پرداخته است، پس با ما همراه باشید.
مطالب مرتبط: بهترین زمان سفر به کردستان و اورامان اورامانات به منطقه هدف گردشگری تبدیل می شود جاذبه های معروف کردستان
کورش مرادی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان همچنین در این راستا اعلام کرد: جشنواره انار اورامان در سال گذشته و در مرحله شهرستانی موفق عمل کرده و با توجه به اینکه امسال در سطح استانی و البته گسترده تر از سال گذشته است، برگزاری موفق آن نیازمند همکاری بیش از پیش دستگاه های مختلف است.
به گفته سهراب نژاد: برگزاری موفق جشنواره استانی انار علاوه بر کسب اعتبار برای استان، می بایست زمینه پایه ریزی برگزاری جشنواره انار اورامان را در سالهای آتی فراهم نماید. او همچنین ادامه داد که باید ظرفیت های نا آشنا در روستاهای اورامان به مانند انجیر، گردو، انار و مکان های گردشگری و بوم گردی شناسایی گردد.
این جشنواره سال گذشته در مرحله شهرستانی موفق عمل کرده و با توجه به اینکه امسال این جشنواره در سطح استانی و گستردهتر از سال گذشته است، برگزاری موفق آن نیازمند همکاری بیش از پیش دستگاههای مختلف است.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان نیز افزود: سمینار تخصصی جشنواره انار اورامان هم که سومین حوزه برگزاری جشنواره می باشد و مسئول برگزاری آن دانشگاه پیام نور است، برگزار می گردد و همچنین با اشاره به اینکه این حرکت فرهنگی گامی در راستای توسعه گردشگری منطقه خواهد بود، اعلام کرد: تلاش می شود تا این جشنواره نیز شروع جشنواره های منطقه ای و در گستره وسیع تر ملی گردد.
سهراب نژاد همچنین با اشاره به تجلیل از از آثار برتر حوزه عکس و خبر در پایان جشنواره انار اورامان گفت: با توجه به اینکه عکس های برتر در نمایشگاه عکس در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت، امیدواریم این جشنواره تلاشی مؤثر در جهت معرفی منطقه اورامان به عنوان قطب باغداری در استان و پتانسیل بالای گردشگری آن باشد و با توجه به اثرات مثبت این جشنواره و جذب بسیاری از هم استانی ها در این منطقه اقدامی تاثیر گذار برای بسترسازی توسعه گردشگری در استان خواهد بود.
وی ادامه داد که: از لحاظ گردشگری، طبیعت بکر و مهمان نوازی در منطقه، اورامان دارای جایگاه ویژه ای می باشد. برای اکثر مردم کشور ما اولین مقصد همه شمال کشور است، اما در حال حاظر مناطق گردشگری بسیاری در استان هایی مثل کردستان و البته اورامان وجود دارد که پنهان است ولی مستعد توسعه و سرمایه گذاری می باشد.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان نیز ابراز داشت با توجه به هماهنگی های صورت پذیرفته برای برگزاری این جشنواره و همچنین اینکه افراد زیادی از سراسر استان برای حضور در جشنواره از طریق تورهای گردشگری ثبت نام کرده اند، حال با توجه به حجم زیاد حضور افراد، امنیت و نظم مراسم حائز اهمیت است که باید با همکاری ادارات مختلف تامین گردد.
او در پایان به محصولات زیادی که این استان دارد و همه آنها برای تبدیل شدن به برند، به اندازه کافی قابلیت دارند اشاره کرد و گفت: جذب گردشگر در منطقه اورامان، باعث افزایش بهره وری مالی و سرمایه گذاری بیشتر در این منطقه خواهد شد، علاوه براین، یکی دیگر از اثرات مهم این جشنواره موجب کاهش مهاجرت خواهد بود.
رییس جهاددانشگاهی استان کردستان با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنوارههایی فرصت بسیار خوبی برای معرفی محصولات استان است، گفت: استان کردستان دارای محصولات زیادی است که قابلیت تبدیل شدن به برند را دارند، برندسازی محصولات میتواند به توسعه گردشگری در منطقه کمک کند.
سهراب نژاد با بیان اینکه جذب گردشگر در منطقه اورامان، موجب افزایش بهرهوری مالی و سرمایه در خود این منطقه میشود عنوان کرد: کاهش مهاجرت از اثرات مهم برگزاری جشنواره “هه نار”است.