جریمه واکسینه نشده ها در ایران خبری ست که به تازگی ترند شده است. واکسینه نشده ها در هر کشوری ممکن است سلامت بقیه افراد جامعه را به خطر بیاندازند و به همین دلیل، دولت ها تصمیم گرفتند که برای تشویق مردم به واکسن زدن از راهکارهای مختلفی استفاده کنند تا با این روش از سلامت جامعه حفاظت کنند. متاسفانه در ایران نیز بسیاری از افراد هنوز واکسینه نشده اند و مستعد دریافت ویروس کرونا و انتقال آن به دیگر افراد جامعه هستند.
دولت ایران نیز تصمیم دارد تا جریمه هایی را برای کسانی که واکسن نزده اند در نظر بگیرد. زیرا حضور این افراد در مکان های عمومی و یا سفرهای درون شهر میتواند خطرات جدی را برای خود و دیگران در پی داشته باشد. اگر می خواهید بدانید که جریمه واکسینه نشده ها در ایران چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه الی گشت باشید.
واکسینه نشده ها بخوانند!
به رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی، سیستم کنترل هوشمند کرونا از نیمه آذر ماه یعنی روز دوشنبه ۱۵ آذر اجرایی خواهد شد. طبق این قانون تمام واکسینه نشده ها، به محض ورود به شهرها و استان های نارنجی و قرمز جریمه می شوند.
محدودیت و جریمههای نقدی برای آن دسته از افرادی که واکسینه نشده اند در شهرهای نارنجی و قرمز اعمال میشود اما کسانی که به کرونا مبتلا هستند، حتی برای درون شهری با خودروهای شخصی خودشان هم مجاز نخواهند بود. به طور کلی میتوان گفت که پروتکل های سختگیرانهتری برای افرادی که تست کرونایشان مثبت شده وجود دارد. این افراد باید قرنطینه شوند و از سفرهای درون شهری و برون شهری بپرهیزند. در غیر این صورت جریمه خواهند شد.
وضعیت رنگبندی کرونایی در شهرهای مختلف چگونه است؟
طبق گزارشات، رنگبندی کرونایی شهرهای مختلف کشور از تاریخ ۱۳ آبان تغییر کرده است. به گزارش خبرنگار ایمنا، وضعیت شهر تهران و ۱۴ مرکز استان دیگر آبی شده و خوشبختانه با عبور کشور از خیز پنجم کرونا، ۲۸۴ شهرستان در وضعیت آبی و ۱۵۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. اما در همین راستا قرار است برای واکسینه نشده ها جریمه هایی لحاظ شود.
اما باید به این نکته توجه شود که وضعیت آبی شهرها و استانهای مختلف، به معنای پایان کرونا نیست و حتی افرادی که فرآیند واکسیناسیون خود را تکمیل کرده اند همچنان باید به مراقبتها و رعایت پروتکلها ادامه دهند. در صورتی دوباره دورهمیها، مهمانی، برگزاری مراسم و تجمع افراد در محیطهای سربسته ادامه پیدا کند، احتمال افزایش آمار مبتلایان و شروع یک پیک جدید بسیار بالا خواهد بود و وضعیت تغییر پیدا می کند.
از جمله مراکز استانهایی که در وضعیت آبی هستند میتوان به اراک، اردبیل، اصفهان، اهواز، ایلام، بندرعباس، تبریز، تهران، رشت، زاهدان، ساری، قم، کرج، گرگان و مشهد اشاره نمود. متاسفانه همچنان برخی از شهرستان ها در سراسر کشور به دلیل افزایش روند بستری کرونا، در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که از جمله آنها می توان به شهرستانهای طبس (خراسان جنوبی) و بهاباد (یزد) اشاره کرد.
همچنین شهرستانهایی از جمله اشنویه، پیرانشهر (آذربایجان غربی)، فردوس، نهبندان (خراسان جنوبی)، بردسکن (خراسان رضوی)، طارم (زنجان)، کوار (فارس)، سیرجان (کرمان)، بافق (یزد) در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته اند.
به طور کلی باید بگوییم که در حال حاضر ۲ شهر قرمز، ۹ شهر نارنجی، ۱۵۳ شهر زرد و ۲۸۴ شهر آبی میباشند.
خطر کرونا برای واکسینه نشده ها و سایر شهروندان
با وجود اینکه تعداد شهرهای قرمز در کشور کاهش پیدا کرده است، اما آخرین آمار رسمی از مرگ و میر کرونایی در ایران نیز حاکی از درگذشت ۵۸ نفر طی شبانه روز منتهی به ۱۳ آذر میباشد که رقم قابل توجهی است. طبق گفته های وزارت بهداشت، مجموع جانباختگان به ۱۳۰هزار و ۱۲۴ نفر رسیده درحالیکه شواهد میدانی در گورستانها و گواهیهای فوت پزشکی قانونی گواه این را میدهند که آمار واقعی مرگ و میر میتواند دو تا سه برابر بیشتر هم باشد!
به همین منظور، وزارت بهداشت کشور برای پیشگیری از افزایش آمار جان باختگان تصمیم گرفت که فرآیند واکسیناسیون و به همراه داشتن گواهی واکسن برای حضور در مکانهای عمومی را الزامی کند.
به گفته رضا نفیسی، رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه گفته است: «افراد مبتلا حتی اجازه سفرهای درون شهری با خودروهای شخصی خودشان را هم نخواهند داشت.»
همچنین وی افزود: «سختگیریهای بیشتری نسبت به افرادی که تست کرونای آنها مثبت شده، اعمال میشود. آنها اجازه خروج از خانه را ندارند و باید در قرنطینه بمانند و در سفرهای درون شهری و برون شهری جریمه خواهند شد.»
بنابراین، به همه واکسینه نشده ها توصیه میشود که هرچه سریعتر نسبت به دریافت دوز اول و دوم یکی از واکسن های معتبر و موجود اقدام نمایند تا علاوهبر حفظ سلامت جسمی خود و دیگران، از جریمههای سنگین نیز در امان باشند.