ثبت نخستین مریخ لرزه ها توسط کاوشگر اینسایت ناسا

ثبت نخستین مریخ لرزه توسط کاوشگر اینسایت ناسا

مریخ نورد اینسایت که متعلق به سازمان فضانوردی ناسا می باشد، موفق به ثبت نخستین مریخ لرزه ها بر روی این سیاره گردید. گرچه لرزه های ثبت شده ضعیف می باشند اما مشخص است که از درون این سیاره سرخ نشات گرفته اند. تجزیه و تحلیل های اولیه نشان می دهد که این لرزه ها سرچشمه درونی داشته و برخلاف آنچه در گذشته تحت تاثیر بادهای سطحی ثبت شده بود چیزی همانند زمین لرزه های سیاره آبی می باشد. در حال حاضر متخصصان در تلاش هستند تا بر اساس ثبت نخستین مریخ لرزه بتوانند دقیقا چیزی را که باعث ایجاد این لرزه ها شده اند را کشف نمایند. با الی گشت همراه شوید تا در مورد این خبر بیشتر بخوانیم.

صدای مریخ لرزه را با عنوان First Likely Marsquake Heard by NASA's InSight در یوتیوب ببینید

مطالب مرتبط:
بهترین و بدترین فرودها بر روی مریخ در طول تاریخ
کشف سازه ای شبیه به استون هنج در مریخ! + تصاویر
اینجا مریخ روی زمین است!

ثبت نخستین مریخ لرزه توسط کاوشگر اینسایت ناسا همانند زمین لرزه ها می تواند اطلاعات و جزییات بیشتری را در مورد این سیاره سرخ ارائه نماید. کاوشگر اینسایت ناسا که در ماه نوامبر سال گذشته در مریخ فرود آمد، ماموریتی اختصاصی را برای مطالعه بخش های درونی سیاره سرخ از سوی ناسا دنبال می کند. کاوشگر اینسایت مجهز به طیف وسیعی از وسایل و تجهیزات اندازه گیری دما، چرخش و لرزه های مریخ می باشد. اکثر داده هایی که تاکنون توسط ارزه نگار کاوشگر اینسایت ناسا ثبت شده بود شامل سر و صدای پس زمینه ای و صدای باد سطحی مریخ بوده است. اما در ششم آوریل و در روز ۱۲۸ حضور کاوشگر اینسایت ناسا در سیاره سرخ دستگاه SEIS این کاوشگر توانست تا آنچه محققان به دنبالش بودند را ثبت نمایند. فیلیپ لاگنون (Philippe Lognonné) می گوید: ما ماه ها منتظر چنین سیگنال و ثبت نخستین مریخ لرزه بودیم. ثبت این لرزه ها توسط کاوشگر اینسایت بسیار هیجان انگیز است زیرا ثابت می کند که مریخ هنوز زنده است.

ثبت نخستین مریخ لرزه باعث شده تا محققان به دنبال به دست آوردن اطلاعاتی از مواد تشکیل دهنده داخلی سیاره سرخ باشند. مریخ ارزه ها می تواند در داخل یک سیاره پخش شده و یا از طریق برخی موادی خاص حرکت نمایند. ثبت نخستین مریخ لرزه توسط کاوشگر اینسایت ناسا که در روز ۱۲۸ ام حضور این کاوشگر در سیاره سرخ روی داد باعث شد تا نام این لرزه نگاره ها Sol 128 نامگذاری شود. ثبت نخستین مریخ لرزه ضعیف می باشد و شاید نتوان آن را به عنوان نشانه هایی از مریخ فعال در نظر گرفت اما این نشان از فعالیت سیاره سرخ داشته که امید به لرزش های قوی تر را زنده نگه می دارد. علاوه بر این سه سیگنال ضعیف دیگری نیز به نام های Sol 105، Sol 132، Sol 133 ثبت شده است. اما سیگنال Sol 128 علاوه بر قوی بودن دلیل دیگری نیز برای جلب توجه محققان داشت.

ثبت نخستین مریخ لرزه توسط کاوشگر اینسایت که Sol 128 نام گرفته است شباهت بسیار زیادی به ماه لرزه های ثبت شده توسط لرزه سنج های زمینی در سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۷ و همچنین لرزه های ثبت شده توسط دستگاه های فضانوردان در ماموریت آپولو دارد. درست همانند ماه، مریخ نیز ماهیت تکتونیکی ندارد. فعالیت های لرزه ای ثبت شده در ماه به علت سرد شدن های ناگهانی و کوچک بودن آن بوده که روندی ۴.۵ ساله از زمان تشکیل آن می باشد. همزمان با اینکه لایه داخلی منقبض می شود باعث ایجاد تنش در لایه خارجی شده و در نهایت موجب ایجاد ترک در آن خواهد شد. داشنمندان معتقدند همان نوع فرایند در مورد ثبت نخستین مریخ لرزه ها نیز وجود دارد. داده ها و تجزیه و تحلیل های بیشتر در آینده می تواند کمک بیشتری در شناخت این موضوع نماید. در حال حاضر ما می دانیم که دستگاه SEIS که توسط کاوشگر اینسایت ناسا بر روی کره مریخ نصب شده است به خوبی عمل کرده و می تواند اطلاعات بیشتری را در آینده ارائه نماید. بروس بانردت، پژوهشگر اصلی کاوشگر اینسایت ناسا اعلام کرد که بر اساس این داده، بررسی اطلاعات به دست آمده از آپولو ادامه خواهد یافت و این ثبت نخستین مریخ لرزه توسط بشر است که می توان از این به بعد نام زلزله مریخی را برای آن انتخاب نمود.

منبع: www.sciencealert.com

منبع: www.aerospacetalk.ir

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟