ثبت موقت خیابان ولیعصر در سازمان جهانی یونسکو

ثبت موقت خیابان ولیعصر در یونسکو

خیابان ولیعصر تهران یکی از طولانی ترین خیابان های ایران و خاورمیانه است که با توجه به درختان سر فلک کشیده ای که در دو طرف خیابان وجود دارد به عنوان یکی از زیباترین آثار تاریخی و شهری تهران دارای پتانسیل به ثبت جهانی رسیدن را دارا می باشد. خیابان ولیعصر که میدان تجریش را به میدان راه آهن وصل می‌کند، برای اهالی تهران و گردشگران بسیار خاطره‌انگیز است. با توجه به اخباری که در خبرگزاری های رسمی کشور مطرح شده در حال حاضر خیابان ولیعصر تهران در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است و لازم به ذکر است که تا قبل از آن هم به ثبت ملی رسیده بود. در قدم نخست لازمه ثبت جهانی خیابان ولیعصر (عج) قرار گرفتن در این فهرست است که اکنون مستندات تهیه و به دبیرخانه یونسکو ارسال شده است. با توجه به اهمیت این موضوع در ادامه ی مطلب ثبت موقت خیابان ولیعصر در یونسکو همراه با الی گشت باشید.

مطالب مرتبط:
ایران در صدر کشورهای ارزان قیمت برای سفر در سال ۲۰۱۹
تدوین سند گردشگری تهران در دستور کار قرار گرفت
کارت های ۵ تا ۵۰ میلیونی سفر برای خانواده ها

همانطور که در بالا اشاره کردیم، خیابان ولیعصر طولانی ترین خیابان تهران و حتی خاورمیانه است که به دلیل درختان قدیمی که در دو طرف این خیابان وجود دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند به طوری در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند و همچنین طی خبری که روز ۱۱ دی ماه ۱۳۹۷ اعلام شد، مبنی بر ثبت موقت این خیابان در سازمان جهانی یونسکو است و این می تواند بسیار برای ایرانی ها و به خصوص تهرانی ها خوشحال کننده باشد.

پیروز حناچی، شهردار تهران، در این خصوص گفته است:

“در زمان حاضر خیابان ولیعصر تهران در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد که قبل از آن ثبت ملی شده بود. در قدم نخست لازمه ثبت جهانی خیابان ولیعصر (عج) قرار گرفتن در این فهرست است که اکنون مستندات تهیه و به دبیرخانه یونسکو ارسال شده است.”

همچنین در ادامه شهردار تهران درباره خبر ثبت درختان خیابان ولیعصر در یونسکو گفت:

“ممکن است ثبت این خیابان در سال ۲۰۲۰ میلادی صورت گیرد و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیگیر موضوع است.”

لازم به ذکر است که در حال حاضر مدارک و مستندات این طرح توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در حال بررسی و انجام است. سازمان بوستان‌ها و پارک شهرداری در زمینه‌ی حفاظت بهتر از درختان مسیر خیابان ولیعصر، برنامه ویژه‌ای را انجام خواهد داد. قبل از خیابان ولیعصر تهران، جالب است بدانید که کاخ گلستان به عنوان تنها اثر جهانی پایتخت به ثبت جهانی رسیده است که این ثبت افتخار آمیز در سال ۱۳۹۲ انجام شد است. طرح بزرگ ‌ترین خیابان خاورمیانه، ولیعصر (عج)، در زمان پهلوی اول انجام شد که ۱۸ کیلومتر طول دارد. وجود ۸ هزار اصله درخت چنار در این مسیر طولانی زیبایی این خیابان را چندین برابر کرده است.

جالب است بدانید که تاکنون نزدیک به ۲۶ اثر از ایران در فهرست یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.

اگر استانبول شهر سروها است، تهران را باید شهر چنارها خواند.

اگر بخواهیم مختثری درباره تاریخچه احداث خیابان ولیعصر خدمتتان اطلاعات لازم را بدهیم، این طور بیان می شود که ساخت خیابان ولیعصر در سال ۱۳۰۰ آغاز شد. در آن زمان سردار سپه تازه شروع به خریدن املاک و مستغلات کرده و باغی در سعدآباد را که قبلا از مستغلات بانو عظمی خواهر ظل السلطان و دختر ناصرالدین شاه بود، در شمال قصبه تجریش خریداری کرده بود. همچنین درخت کاری های اطراف این خیابان و کشیدن نهر برای آبیاری درختان آن از همان سال ۱۳۰۰ آغاز شد و در سال ۱۳۰۷ خیابان های بالا همگی سنگ فرش شدند و سپس با راهیابی آسفالت به پهنه خیابان‌سازی شهرها، در سال ۱۳۰۹ مجلس شورای ملی قانونی را برای ساخت و گسترش خیابان‌های تهران تصویب کرد و پس از آن گام‌های ساخت «جاده مخصوص پهلوی» آغاز و برای نخستین بار این خیابان قیرریزی شد. در سال ۱۳۱۰ خورشیدی پیش از آمدن ملک فیصل خیابان الماسیه و میدان توپخانه و آغاز خیابان لازار برای نخسین بار نیز آسفالت شد و یک سال پس از آن در سال ۱۳۱۱ خورشیدی این خیابان پهلوی نیز آسفالت شد.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟