پرواز هواپیمای بویینگ۷۳۷ مکس در اکثر کشورها متوقف شد

توقف پرواز بویینگ 737 مکس

بر اساس گزارشی به نقل از خبرگزاری بی ‌بی ‌سی، پس از تازه ‌ترین سانحه ای که برای یک مدل جدید بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اتیوپی رخ داد و بر‌خلاف تصمیم قبلی سازمان هوانوردی آمریکا، رییس جمهور این کشور روز چهارشنبه توقف پرواز بویینگ ۷۳۷ مکس را اعلام کرد. با توجه به اینکه شرکت بویینگ از جمله شرکت های بزرگ ایالات متحده می باشد، سازمان هوانوردی فدرال آمریکا تا پیش از این در برابر درخواست‌ ها برای زمین‌گیر کردن این هواپیما مقاومت می ‌کرد درحالی که بسیاری از دیگر کشورها توقف پرواز بویینگ ۷۳۷ را بعد از سقوط روز یکشنبه در اتیوپی اعلام کرده بودند. این تصمیم زمانی گرفته شد که خطوط هوایی اتیوپی اعلام کرد یکی از دو خلبان پرواز یکشنبه دقایقی پیش از وقوع حادثه برج مراقبت را از وجود مشکلاتی در سیستم کنترل پرواز آگاه کرده بوند. با الی گشت همراه باشید تا متن کامل این خبر را در ادامه بخوانیم.

مطالب مرتبط:
حقایقی غیر منتظره و جالب توجه در مورد هواپیما | بخش دوم
حقایقی غیر منتظره و جالب در مورد هواپیماها | بخش اول
تصاویر باورنکردنی از هواپیماهای شخصی افراد معروف

یک منبع مطلع اعلام کرد که داده ‌های یک رادار برج مراقبت نیز نشان داد که سرعت عمودی هواپیما در هنگام بلند شدن ناپایدار بوده است. خلبان نیز قصد داشته به فرودگاه بازگردد اما سه دقیقه بعد هواپیما به زمین برخورد کرد. بویینگ نیز گفته است کلیه توقف پرواز بویینگ ۷۳۷ مکس خود را بعد از آنکه محققان شواهد تازه‌ ای در صحنه سقوط یکشنبه در اتیوپی یافتند اعلام کرده است. این شرکت هواپیماسازی آمریکایی گفت کلیه ۳۷۱ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس را به زمین خاهد نشاند تا علت حادثه مشخص شود. سازمان هوانوردی آمریکا بعد از اعلام رییس جمهور این کشور گفت که شواهد و داده های تازه ای را از ماهواره ها به دست آورده که مبنای تصمیم گیری برای ممنوعیت موقت پرواز با این هواپیما خواهد بود.

پرواز خطوط هوایی اتیوپی به‌ مقصد نایروبی در کنیا روز یکشنبه گذشته شش دقیقه بعد از بلند شدن از فرودگاه بین ‌المللی آدیس‌آبابا سقوط کرده و کلیه ۱۵۷ سرنشین آن کشته شدند. این دومین فاجعه ای است که طی ۵ ماه اخیر برای هواپیمای بویینگ ۷۳۷ مکس ۸ روی می دهد. در ماه اکتبر ۲۰۱۸ نیز ۱۸۹ سرنشین خطوط هوایی لایون ایر در اندونزی در سقوط همین نوع از هواپیما به دریا جان خود را از دست دادند. سازمان هوانوردی آمریکا در بیانیه‌ای گفت: توقف پرواز بویینگ ۷۳۷ تا زمان تکمیل تحقیقات بیشتر، از جمله بررسی اطلاعات به ‌دست ‌آمده از دستگاه‌ های ضبط داده ‌های پرواز و صدای خلبان در جعبه سیاه ادامه خواهد یافت.

پیش از آمریکا در روز چهارشنبه کانادا هم تصمیم مشابهی گرفته بود. مارک گارنیو وزیر ترابری کانادا گفت این تصمیم بعد از دریافت اطلاعات تازه از سقوط روز یکشنبه هواپیمای اتیوپی گرفته شده است. او گفت که داده ‌های ماهواره ‌ای حاکی از شباهت در الگوهای پروازی هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس فعال در کانادا و هواپیمای خطوط هوایی اتیوپی که سقوط کرده است. همزمان معلوم شده است که دو خلبان شرکت‌ های هوایی آمریکا در سال گذشته درباره مشکل کنترل بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ در جریان برخاستن از زمین هشدار داده بودند. آنها مشکلاتی را شبیه به آنچه باعث سقوط هواپیمای خطوط لایون ایر در ماه اکتبر در اندونزی شده بود گزارش داده بودند.

دو خلبان آمریکایی به ‌طور جداگانه در ماه نوامبر گزارش داده بود که سیستم ضد استالینگ بوئینگ ۷۳۷ مکس مشکل آفریده است. این توانایی که در هواپیماهای ۷۳۷ مکس نصب شده تا برای مقابله با استالینگ (واماندگی) هواپیما استفاده ‌شود. این سیستم مانع می ‌شود هواپیما با زاویه خیلی زیاد رو به بالا برود. با این حال گزارش‌ های ثبت ‌شده در سیستم گزارشگری ایمنی هوایی آمریکا که خلبان‌ ها از آن برای ارائه اطلاعات به‌طور ناشناس استفاده می‌کنند نشان می‌ دهد که این سیستم ظاهرا دماغه هواپیما را بر‌خلاف اراده خلبان پایین می‌ دهد. در هر دو مورد خلبان ‌ها می ‌گویند مجبور شدند برای جلوگیری از کاهش ارتفاع هواپیما در سیستم ‌های آن مداخله کنند.

در پی سقوط هواپیمای لایون ایر در ماه اکتبر، بویینگ توضیحاتی ارائه کرد مبنی بر اینکه خلبان ‌ها در صورتی که حسگرهای هواپیما در مورد زاویه پرواز را غلط قرائت کنند، چه باید کنند. خلبانی دیگر گفته که این دستورالعمل هیچ کمکی برای رسیدگی به مشکل حسگرها نکرده است. این خلبان افزود: سردرگم مانده ‌ام که چه‌ چیز دیگری هست که من از آن خبر ندارم؟ دستورالعمل پرواز ناقص است یا بهتر است بگویم به ‌قدری نارساست که باید جرم به‌حساب آید.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟