تغییر سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه
علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در جلسه ای که با هیئت رییسه فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی از اینکه این سازمان همیشه در تعامل با نمایندگان مجلس بوده خبر داد و گردشگری را موضوعی فرابخشی خواند. او همچنین گفت که کشورهای دیگر دنیا که پتانسیل های کمتری نسبت به ایران داشته اند به توسعه گردشگری و درآمدزایی خود توجه بسیاری می کنند. او اظهار کرد: «به ازای هر شش گردشگر خارجی شاهد ایجاد یک شغل هستیم و ورود هر گردشگر ۱ هزار تا ۱۵۰۰ دلار درآمدزایی دارد. باید بهجای توجه به نفت به گردشگری توجه بیشتری شود. واقعیت این است که همهجا صحبت از گردشگری است اما در عمل اتفاقی نمیافتد». مونسان همچنین با اشاره به حوزه های مختلف بخش گردشگری به موضوع صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت که در ایران می شود با صادرات صنایع دستی تا سقف دو میلیارد دلار درآمد زایی کرد. در این نشست که طرح تغییر سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه اعلام شد مونسان عقیده داشت که تنها تغییر نام مشکلی را حل نخواهد کرد و باید به فکر زیرساخت و توسعه گردشگری بود. با الی گشت با ادامه خبر همراه شوید.
او همچنین اعلام کرد که سازمان میراث فرهنگی از لحاظ بودجه ضعیف ترین سازمان است و این سازمان با کمبود نیروی انسانی و متخصص و کارشناسان کارآمد مواجه است. انگیزه پایین مدیران این بخش از کشور نیز موردی بود که مونسان به آن اشاره کرد. این انگیزه کم به گفته او ناشی از دستمزد پایین و امکانات نامناسب سازمان است. او اعتقاد دارد که حمایت های دیگربخشهای صنعت نسبت به صنعت گردشگری قابل مقایسه نیست و اگر حمایت بیشتری صورت گیرد، صنعت گردشگری پیشرفت بسیار خوبی خواهد کرد. او همچنین به گفته هایش اینچنین افزود: « خوشبختانه در این مصوبه، ۱۰درصد سهم صنایعدستی و ۱۰ درصد سهم گردشگری دیده شده است و تحقق این دو ۱۰درصد میتواند باعث توسعه و رونق صنایعدستی و گردشگری شود».
او علاوه بر اشاره به تغییر سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه در مورد افزایش عوارض خروج از کشور گفت که این لایحه بدون هماهنگی با این سازمان ارائه شده است. مونسان اعتقاد دارد که این به جای افزایش عوارض خروج می شود تمرکز را روی تورهای ورودی به کشور گذاشت؛ حمایت از برگذارکنندان تورها یکی از کارهایی است که می توان برای این هدف انجام داد.
موضوع مهم دیگری که مونسان در مورد آن صحبت کرد برگشت درآمد موزه ها به خود موزه ها بود. او گفت که موزه های ایران به اعتبار نیاز دارند و باید بودجه ای به آن ها اختصاص داده شود تا بتوانند مرمت و نگهداری گردند. او گفت که در بودجه سال ۹۷ بهتر است بودجه ای برای این مورد در نظر گرفته شود.
تبلیغات مورد بعدی است که باید برای جذب گردشگر به آن توجه شود. مونسان اعلام کرد که باید برای اینکه گردشگران به ایران جذب شوند پتانسیل های تاریخی و جاذبه های گردشگری ایران به خوبی معرفی و تبلیغ شوند. او در مورد بودجه ۵ میلیاردی که به تبلیغات اختصاص داده شده گفت که این بودجه بسیار کم است و در مقایسه با هزینه ای که باید صرف تبلیغات در شبکه های بزرگ تلویزیونی شود، کافی نیست. او به سازمان برنامه و بودجه مبلغی تا ۳۰۰ میلیارد تومان را برای معرفی جاذبه های ایران پیشنهاد داده است.
او البته گفته است که زیر ساخت های گردشگری در کشور با مانعی روبرو نیستند. مونسان گفت: «در حوزه زیرساختهای گردشگری وضعیت ما صددرصد مطلوب نیست اما در وضعیت فعلی مشکل و مانعی نیز ندارند و در این میان خوشبختانه با فکری تازه شاهد توسعه و رونق بومگردی خانههای روستایی هستیم که مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفته است».
مونسان همچنین با توجه به زیرساخت های گردشگری گفته است که یکی از موارد مهمی که باید به آن توجه شود آموزش کارآمد می باشد. آموزش در حوزه های مختلف گردشگری امری است که بسیار برای توسعه این صنعت مهم می باشد. بخش هایی مانند هتلداری و … باید با آموزش های لازم روبرو گردند.
او از قوانین حمایتی در حوزه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت و اعلام کرد که بیمه هنرمندان صنایع دستی یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم در این صنعت است. او از مجلس خواست تا این مورد را در نظر بگیرند تا این هنرمندان بتوانند بیمه شوند. او در ادامه اشاره به ثبت آثار تاریخی ملموس و همچنین ناملموس کرد و اعلام کرد که ثبت آثار ناملموس تنها هر یک سال در میان انجام می گیرد. به همین دلیل سهمی برای ثبت اثر در سال ۲۰۱۸ برای ایران وجود ندارد و ما می توانیم تنها در حوزه مشترک به دنبال ثبت اثر باشیم که این خود نیز با مشکلاتی روبرو است. در طرح تغییر سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه هنوز نتیجه قطعی اعلام نشده و تصمیم گیری برای آن در حال حاضر به آینده موکول شده است.