تعطیلی موزه رضا عباسی چیست؟
وجیهه قاسمی، مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران روز گذشته اعلام کرد: امکان بازدید از موزه رضا عباسی از امروز تا اطلاع ثانوی نخواهد بود و علت تعطیلی موزه رضا عباسی را تعمییرات و عملیات عمرانی در یک بازه زمانی اعلام کرد. در ادامه و برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موزه همراه الی گشت باشید.
درباره موزه رضا عباسی
مطالب مرتبط: معرفی موزه رضا عباسی در تهران تعطیلی کاخ موزه چهلستون اصفهان به دلیل سم پاشی موزه ملی ملک، مجموعه ای نفیس از آثار فرهنگی و هنری
شاید خال از لطف نباشد تا به بهانه تعطیلی موزه رضا عباسی بیشتر به از آن برانیم، این موزه که در نزدیکی پل سید خندان تهران است دارای بیش از ۵۰ هزار شی می باشد که متأسفانه در تالارهای موزه فقط امکان نمایش ۷۰۰ اثر وجود دارد و سایر آثار برخی اوقات در بخش نمایشگاه های موقت فرصت مییابند تا خود را در معرض دید عموم قرار دهند و شامل آثار هنری دوره پیش از تاریخ تا قرن سیزده هجری است و دارای سه طبقه بوده و بازدید از آن از طبقات بالا به سمت طبقات زیرین صورت میگیرد. تالارهای مختلف آن عبارتند از: تالار دوره پیش از اسلام (طبقه سوم)، تالار هنرهای اسلامی ۱ و ۲ (طبقه دوم)، تالار نگارگری (طبقه اول)، تالار خوشنویسی (طبقه اول) و تالار نمایشگاه موقت (طبقه همکف). قیمت ورود به این موزه برای هر نفر ایرانی ۲۵۰۰ تومان و برای اتباع خارجی پانزده هزار تومان است.
در موزه رضا عباسی که به یاد نقاش معروف کاشانی در دوره صفوی یعنی رضا عباسی است، مجموعههای متنوع از آثاری از هزاره دوم پیش از میلاد تا اوایل قرن بیستم یعنی پایان دوره قاجار به نمایش گذاشته شده است، این موزه در سال ۱۳۵۶ و در خیابان شریعتی نرسیده به پل سید خندان تهران فعالیت خود را شروع کرد. این مجموعه پس از چندین بار که تعطیل شد و مجدد بازگشایی شد، سرانجام در ۱۵ بهمن سال ۱۳۷۹ برای پنجمین بار و پس از انجام بازسازی دوباره آغاز به کار کرد. آثار موجود در این موزه به ترتیب زمانی به نمایش گذاشته شده است، به گونه ای که بازدید کنندگان می توانند سیر تکامل هنر، تمدن و فرهنگ مرتبط با ایران را مشاهده کنند. این نوع ترتیب و چینش در بین سایر موزههای ایران منحصر به فرد است. همچنین همه روزه غیر از ایام سوگواری از ساعت ۹ الی ۱۸ پذیرای گردشگران و بازدید کنندگان داخلی و خارجی است.
علاوه بر موارد فوق، این موزه دارای یک کتابخانه نیز می باشد که در طبقه سوم واقع است و شامل حدود ۶۰۰۰ جلد کتاب است که مجموعهای غنی در زمینه تاریخ و فرهنگ ایران میباشد. در این بخش نیز چندین دوره روزنامه و مجله قدیمی فارسی وجود دارد که منبع ارزندهای برای تحقیق محققان تاریخ هنر، باستان شناسی و فرهنگ ایران است.