سهم صنایع دستی و گردشگری از بودجه سال ۹۸ چقدر بوده است

سهم میراث فرهنگی در بودجه 98

جدیدترین خبری که در مورد صنعت گردشگری وجود دارد تعیین بودجه سال ۹۸ و سهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از بودجه سال آینده است. آقای روحانی، رئیس جمهور روز گذشته لایجه بودجه سال ۹۸ را به مجلس ارائه کرد و بودجه اختصاصی برای سازمان و نهادهای مختلف از جمله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشخص شدند. تعیین بودجه این سازمان می تواند تاثیر زیادی در برنامه ریزی ها و اقدامات حوزه گردشگری در سال آینده داشته باشد. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد این خبر بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
ایجاد امکانات گردشگری برای شهر زیرزمینی سامن
احداث اولین پارک گردشگری فضایی در دامغان تا پایان سال
جاذبه های گردشگری تهران در فصل زمستان

رئیس جمهور کشور عزیزمان ایران روز سه شنبه ۴ دی ماه ۱۳۹۶ در صحن علنی مجلس حاضر شد و لایحه بودجه سال ۹۷ را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد. بر اساس این لایحه، سهم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک هزار و ۱۱۰ میلیارد و ۳۷۲ میلیون تومان (۱۱۱۰۳۷۲۰ میلیون ریال) تعیین شده است. این رقم در سال گذشته ۳۹۲ میلیارد و ۷ میلیون تومان بوده و همان طور که می بینید امسال با افزایش قابل توجهی روبرو شده است.

حوزه گردشگری سال پر ماجرایی را پشت سر گذاشته و با رویدادهای مهم و تاثیرگذاری روبرو بوده است. یکی از این تغییرات مهم افزایش عوارض خروج از کشور بوده است. همان طور که احتمالا در جریان هستید عوارض خروج از کشور سابق بر این برای هر مسافر ۷۵ هزار تومان برآورد شده بود که در سال ۱۳۹۶ به ۲۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. با این حال، در بودجه سال ۹۸ مبلغ عوارض خروج از کشور تغییر نکرده است و همان مبلغ سابق باقی مانده است. عوارض خروج از کشور برای زائران حج تمتع و عمره نیز مبلغ ۱۱۰ هزار تومان تعیین شده است. مبالغ اعلام شدن مربوط به اولین سفر خارجی هستند و در سفرهای دوم ۵۰ درصد و در سفرهای سوم به بعد ۱۰۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. عوارض خروج هوایی زائران سی و هفت هزار و پانصد تومان و برای عوارض خروج زمینی و دریایی مبلغ دوازده هزار و پانصد تومان تعیین شده است. با این حال، زائرین عتبات عالیات که از ۲۴ شهریور تا ۱۲ آبان از مرزهای زمینی به سمت عراق از مرز خارج شوند از پرداخت عوارض معاف خواهند بود.

در این لایحه پیشنهاد شده مبلغ ۴۰۰ هزار ریال از عوارض خروجی برای توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی، و صنایع دستی اختصاص یابد. این این بند در لایحه بودجه سال گذشته نیز آمده بود اما طبق اظهارات رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مستند به پرداخت دولت، تا کنون سهم این سازمان از عوارض خروج ۱۷ هزار تومان بوده است که علی‌اصغر مونسان چندی پیش از اعلام درخواست به دولت برای افزایش این سهم به ایسنا خبر داده بود. بودجه پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای امسال ۸ هزار و ۳۲۲ میلیارد و ۱۳۵ میلیون ریال بوده است.

طبق لایحه بودجه سال ۹۸ بیشترین بودجه در بین وزارت خانه ها مبلغ ۴۵ هزار میلیارد تومان است که به وزارت آموزش و پرورش اختصاص پیدا کرده است.

طبق اطلاعات ارائه شده در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، وزارت راه و شهرسازی به همراه سازمان‌های زیرمجموعه خود حدودا ۸۳۸۱ میلیارد تومان بودجه خواهند گرفت اما در این بین رقمی معادل ۲۰ میلیارد تومان به عنوان درآمد حاصل از یک درصد قیمت بلیت هواپیما و کشتی برای دولت در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر سهم یک درصدی دولت از قیمت بلیت هواپیما و کشتی در سال ۱۳۹۸ معادل ۲۰ میلیارد تومان باشد، برآورد شده است که در سال آینده حدود دو هزار میلیارد تومان بلیت هواپیما و کشتی به فروش برسد.

این درحالی است که سهم یک درصدی دولت از قیمت بلیت هواپیما و کشتی در سال ۱۳۹۷ نیز معادل ۲۰ میلیارد تومان تعیین شده بود که رقم تعیین شده در بودجه سال آینده نیز بدون تغییر به مجلس شورای اسلامی ارائه شده تا بتوان دو استنباط مختلف را در رابطه با قیمت بلیت هواپیما و کشتی داشت؛ اینکه یا قیمت‌ها در سال آینده افزایشی نخواهند بود یا اینکه افزایش قیمت‌ها بنابر پیش بینی کاهش تعداد سفرها در سال آتی لحاظ شده است.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟