محمد محسنی، مدیرکل بندر و دریانوردی عنوان سند تاریخ تجارت دریایی در کشور را برای بندر خرمشهر برگزید و اعلام کرد: در سال گذشته بندر خرمشهر موفق شد تا میزان صادرات خود را ۳۰۸ درصد افزایش دهد و تخلیه و بارگیری نیز نسبت به سال قبلش ۱۳۵ درصد رشد داشته است. همه باید تلاش کنیم تا با هم افزایی و تعقل در جهت حفاظت و صیانت از موقعیت مناسب تاریخی این منطقه، چالش ها و مشکلات احتمالی را حل نماییم تا به اهداف اقتصادی هدف گذاری شده در چشم انداز و برنامه های توسعه کشوردست یابیم.
مطالب مرتبط: معرفی بهترین جاذبه های گردشگری خرمشهر بنادر معروف در جنوب ایران توسعه گردشگری در مناطق جنوب با اجرای طرح تعطیلات زمستانی مدارس
محسنی همچنین به نقش مهم و قدمت طولانی بندر خرمشهر در حوزه تجارت اشاره ای کرد و ابراز داشت: در جنگ تحمیلی این بندر مهم به لحاظ استراتژیک دچار آسیب جدی شد، به گونه ای که به گفته رزمندگان جنگ تحمیلی، بندر خرمشهر اولین جایی بود که رژیم بعث عراق آن را تسخیر کرد و تجهیزات نظامی خود را در این منطقه مستقر کرد که همین امر موجب شد تا جایگاه و شرایط مناسب اقتصادی خود را از دست دهد تا تمام فعالیت های اقتصادی و تجارت آبی از این منطقه به سایر بنادر دیگر خصوصا بنادر استان هرمزگان انتقال یابد. علاوه بر این و حتی پس از جنگ نیز، آن گونه که خرمشهر استحقاق آن را داشته به آن و استان خوزستان رسیدگی نشده است، در حالی که بندر تنها موقعیت برای انجام فعالیت های اقتصادی می باشد.
وی همچنین سازمان بنادر را مهم ترین و موثرترین سازمان و بنگاه اقتصادی خواند که در این بندر توانسه نقش ایفا کند و افزود: این بندر به واسطه داد و ستدهایی که مراجع بین المللی دارد به عنوان تنها بنگاه اقتصادی خرمشهر در نظر است. این سازمان نیز همواره در حال فراهم کردن زیرساخت های ارائه خدمات دریایی و بندری برای سهولت و پیگیری امور بازرگانی و تجاری در بنادر می باشد. در حال حاظر در دنیا بیش از ۹۰ درصد مبادلات و جابجایی کالا از طریق حوزه حمل و نقل دریایی صورت می گیرد که به همین جهت جایگاه بنادر در دنیا و کشورهای ساحلی مشخص می گردد.
محسنی در ادامه به تاثیر این بندر در معیشت مردم در این منطقه اشاره کرد و گفت: مردم خرمشهر را با نام بندر و آبادان را نیز به پالایشگاه می شناسند. بندر خرمشهر که به تجار و بازرگانان فعال خدمات ارائه می دهد، در این بین از وظایف اجتماعی خود نیز غافل نیست.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر، از اعلام عملکرد مدیریت یکساله خود در این اداره خبر داد و اظهار کرد: آنچه که از آغاز فعالیت خود در این سازمان مطرح کرده ام این است که صنعت گردشگری دریایی می بایست به عنوان یکی از مزیت های اصلی این بندر در نظر گرفته شود و برای دستیابی به این جریان، دوره های آموزشی برگزار و البته فرهنگ سازی شود و همچنین راهنما های گردشگری را فعال، سازمانهای مربوطه را ترغیب کنیم تا انجام وظیفه نمایند.
او همچنین اشاره ای به این موضوع کرد که گردشگری دریایی در این بندر چندان شناخته شده نیست و گفت: در مراکز علمی حتی این صنعت را خوب نمی شناسند که باعث شد تا ما نیز برای اولین بار در ایران سرفصل رشته گردشگردی دریایی را برای دانشگاه تدوین کنیم و به دانشگاه علمی و کاربردی در منطقه آزاد اروند ارائه دهیم.
محسنی نیز از پیشرفت ۴۱ درصدی گردشگر دریایی در این بندر خبرداد و گفت: از ابتدای سال تا به اکنون ۱۷ هزار و ۲۱۷ مسافر خارجی به کشورهای عراق و کویت از طریق بندر خرمشهر مسافرت کرده اند. خط دریایی خرمشهر به بصره سه سال متوقف بود اما برای خدمات به زائران در ایام اربعین خدمت رسانی کرد.
محسنی نیز از آمادگی اداره بندر و دریانوردی خرمشهر به منظور انجام سفرهای دریایی به همه نقاط جهان خبر داد و ابراز داشت: عبور و مرور شناورهای مسافری در بندر خرمشهر و در اروند و کارون با ۳۶۰ هزار نفر مسافر نسبت به مدت مشابه سال گذشته خود ۱۷۰ درصد به لحاظ جمعیت و تعداد گردشگر دریایی پیشرفت داشته است. همچنین در این راستا به جهت رشد گردشگری دریایی در بندر خرمشهر برای آموزش ۴۰ لیدر گردشگری دریایی نیز در دانشگاه پیام نور خرمشهر مجوز اخذ شده است.