جریان برخورد شهاب سنگ به قائمشهر چیست؟

برخورد شهاب سنگ در قائم شهر- مازندران- الی گشت

دیروز، یکشنبه به تاریخ ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۹۷، در حدود ساعت ۲۳ صدای مهیبی اهالی منطقه سمنا دشت را ترساند. این صدا آنقدر مهیب و بزرگ بود که مردم را به خیابان کشاند. به گفته شاهدان عینی این موضوع، بر اثر صدای برخورد شهاب سنگ قائمشهر به آسفالت خیابان، شیشه های خودرویی که از نزدیکی این حادثه عبور می کرده است، شکسته شده اند. به دنبال رخ دادن این حادثه روزنامه اقتصاد و دیگر خبرگزاری ها اینگونه راجع به آن نوشتند. مجله الی گشت نیز این خبر را مورد ارزیابی قرار می دهد.

مطالب مرتبط:
ماجرای جنجالی مردی که یک دلفین را دزدید!
وبلاگ توریستی الی گشت مرجع اخبار و مقالات دنیای گردشگری

برخورد شی نامشخص که می تواند برخورد شهاب سنگ در قائمشهر باشد، بر روی آسفالت خیابان اثر و حفره ای به عمق ۴۰ سانتی متر با وسعت ۳ متر مربع به جا گذاشته است. در فیلم هایی که از محل این حادثه گرفته شده است، در این محل تنها اثرات خاک و سنگ ریزه به همراه خاکستر پیدا شده است. در برخورد شهاب سنگ قائمشهر تنها یک مرد ۶۰ ساله جراحت دیده که او را به اورژانس بیمارستان ولیعصر منتقل کردند و این حادثه مصدوم دیگری نداشت.

علی رحمانی نیا راجع به برخورد شهاب سنگ قائمشهر عنوان کرد که با اینکه صدای انفجار بسیار زیاد بود و همین باعث نگرانی شهروندان شده، افزود: اتنفجار در زمین مورد نظر گودالی ایجاد کرده است ولی هنوز مشخص نیست که این انفجار ناشی از چه بوده است.

مسئولان مربوط به بررسی و رسیدگی به این موضوع در حال حاضر راجع به علت این انفجار و حادثه حرفی نزده اند و موضوع را به بعد از بررسی های تکمیلی موکول کرده اند اما یکی از گمانه زنی های انجام شده در این مورد برخورد شهاب سنگ قائمشهر است.

خبرگزاری فارس این گونه راع به برخورد شهاب سنگ قائم شهر نوشت: مدیر کل امنیتی انتظامی استانداری مازندران در ارتباط با آخرین وضعیت بررسی صدای انفجار در قائمشهر گفت: علت انفجار در دست بررسی است. در بررسی هایی که برای پیدا کردن هر شی دست ساز انسانی که نشان دهنده انفجار دستی یا عواملی ناشی از اقدامات انسانی باشد یافت نشده است. در واقع هیچ قطعه، شی و ترکشی در این مکان مشاهده نشده است.

مدیر کل امنیتی انتظامی استانداری مازندران «رضا عنایتی» در ادامه عنوان کرد: اثرات به جا مانده از این حادثه فقط خاک و خاکستر بوده که این خاکستر نیز در حال حاضر در آزمایشگاه در دست بررسی قرار دارد. ایشان در ادامه با اعلام اینکه انفجار فقط صوتی بوده است، افزود: صدای این انفجار ناشی از چه عواملی بود باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.

از دیگر احتمالاتی که در این مورد داده شد وجود حفاری غیرمجاز در منطقه بود که آن هم تکذیب شد. محسن باستانی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قائمشهر، وقوع انفجار بر اثر حفاری غیر مجاز در منطقه گردکوه این شهر را تکذیب کرد. او در ادامه به خبرگزاری ایرنا بیان کرد: «هیچگونه حفاری غیرمجاز و استفاده از مواد انفجاری برای این منظور در تپه گرد کوه صورت نگرفته است. تمام مطالبی که در این خصوص در فضای مجازی منتشر شد شایعه است و خبری از حفاری در این منطقه نیست.»

چرا که برخی از شبکه های اجتماعی علت این انفجار را در منطقه سمنادشت قائمشهر، حفاری غیر مجاز برای دستیابی به آثار باستانی تپه گردکوه توسط افراد سودجو اعلام کرده بودند. ایشان اعلام کردند که: تیم حفاظت از آثار باستانی به صورت مداوم و شبانه روزی از تپه باستانی گردکوه مراقبت و حفاظت می کنند تا آثار باستانی احتمالی در این منطقه مصون بماند .

نخستین کاوش این تپه در سال ۱۳۸۷ در گردکوه انجام گرفت که اشیایی مانند اسکلت، ظروف و اشیای متعلق به هزاره سوم در آن کشف شد. این آثار اکنون به دلیل نبود امکانات کافی و لازم و نبود موزه در شهر قائمشهر به گنجینه ساری منتقل شده است.

احتمال بعدی که در شبکه های اجتماعی بیشتر عنوان شد، برخورد شهاب سنگ قائمشهر بود. دلیل بر این ادعا نیز صدای بسیار بزرگ و مهیب ایجاد شده بر اثر این حادثه بود. این صدا در تمام مناطق شهر قائمشهر شنیده شده است. ارتعاش این برخورد آنقدر زیاد بود که شاهدان عینی عنوان کرده اند که باعث لرزش ساختمان ها نیز شده است.

مردمی که در این منطقه و حوالی آن ساکن هستند، راجع به برخورد شهاب سنگ قائمشهر می گویند، از ۱۵ دقیقه قبل از برخورد و صدای انفجار یک شی نورانی را در آسمان آن منطقه مشاهده کرده اند که به یک باره ناپدید شده  و پس از آن صدای مهیبی شنیده شده است. برخورد آنقدر شدید بوده که صدای ایجاد شده از آن باعث شکسته شدن شیشه منازل، ماشین ها و حتی پرت و جابه جا شدن چند نفر در داخل خانه های خود شده است.

با این حال برخورد شهاب سنگ قائمشهر از سوی مقامات دولتی نه تأیید و نه رد شده است. مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری مازندران رضا عنایتی ادامه داد: براساس تجربیات به دست آمده احتمال وجود شهاب سنگ تا حدودی وجود دارد که پس از ارزیابی نتیجه اطلاع‌رسانی می‌شود. عنایتی با اعلام اینکه سقوط شهاب سنگ هم مورد تایید نیست، در ادامه افزود: خبر قطعی در ارتباط با این انفجار باید پس از بررسی دقیق اعلام شود.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان