احتمال ایجاد مشکل در صنعت گردشگری بریتانیا
علیرغم ابهامات این قضیه، رأی به «برگزیت» (Brexit) تاثیرات کوتاهمدت و بلندمدت خود را روی صنعت گردشگری داشته است. خروج اخیر بریتانیا از اتحادیه اروپا بعد از نزدیک به چهار دهه عضویت، موضوع بحثهای بسیاری بودهاست.
مطالب مرتبط: نکاتی که در سفر به بریتانیا باید به آن توجه کرد
جیمز مسعود از شرکت «تور ها و مسافرت ولینگتون» واقع در بریتانیا که ارائهکننده خدمات سفرهای لوکس برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است، میگوید: ما نسبت به این قضیه اطمینان داریم که کاهش ارزش پوند در کوتاهمدت برای کسانی که قصد مسافرت در آینده نزدیک به بریتانیا دارند یا اینکه مکررا به این کشور سفر میکنند، خبر خوبی است به هر حال تا حدی بریتانیا به خصوص لندن به طور ناگهانی کمی ارزانتر شدهاست.
مسعود با اشاره به اینکه، بریتانیا بعد از استقلالش از اروپا در طولانی مدت، قصد دارد تا با کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا روابط اقتصادیش را بهبود بخشد، ادامهداد: تاثیر برگزیت بر روی اتحادیه اروپا هر چه که باشد، منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت بهتری برای بهرهبرداری از این جدایی قرار میگیرند و روابط این طرفین با بریتانیا تقویت میشود.
بریتانیا در سال ۲۰۱۴، نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار صادرات به منا داشته است. بریتانیا برای تقویت اقتصاد خود، چشم به صنعت گردشگری، به خصوص از منطقه خاورمیانه دارد.
در دهه اخیر، سفر به لندن با مسافرت نزدیک به ۱۷ میلیون نفر در سال دو برابر شده است. مصارف هزینهای خاورمیانهایها به لندن هم نزدیک به ۱۴ درصد رشد داشته است که به طور خاص، اماراتیها، کویتیها و عربستانیها بیشترین پول را در سفرهای خود هزینه کردهاند. “TTN” در گذشته گزارش کرده بود که هر مسافر از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) در هر سفر به لندن، نزدیک به ۴۰۰۰ پوند (۵۲۵۵ دلار) خرج میکند.
دیوید کامرون در سخنرانی استعفای خود بیان کرد: بریتانیا علیرغم روند پیشرفت مذاکرات خروج، همچنان تا دو سال بعدی جز اتحادیه اروپاست و تغییرات آنی در شیوه مسافرت به این کشور ایجاد نشده است. وی افزود: این خروج در آینده ممکن است منجر به ایجاد تدابیر امنیتی شدیدتری در مرزها و حتی افزایش هزینههای سفرهای هوایی شود اما هیچ چیز هنوز قطعی نیست و تا دو سال بعد از خروج بریتانیا این مسائل عملیاتی نخواهد شد.