احداث اولین جاده برقی در جهت تحول حمل و نقل جاده ای
در استکهلم سوئد اتفاق جالبی افتاد و آن اینکه این کشور توانست احداث اولین جاده برقی در دنیا را به نام خود ثبت کند تا کامیون ها بتوانند بدون نیاز به سوخت و فقط بوسیله برق شارژ شوند. این بخش شامل جاده ۱،۲۵ مایل (۲ کیلومتر) بین فرودگاه استکهلم و یک سایت تدارکات است که قسمتی از طرح بزرگتر برای جابجایی ۱۲،۴۰۰ مایل (۲۰،۰۰۰ کیلومتر) بزرگراه کشور است. نکته حائز اهمیت اینجاست که شروع و احداث این جاده می تواند صنعت حمل و نقل را متحول و برق را جایگزین سوخت فسیلی سازد. با الی گشت همراه باشید تا از این رویداد جهانی بیشتر بدانیم.
طرح جایگزینی سوخت فسیلی
مطالب مرتبط : «هواپیمای برقی» راه حل جدید نروژ برای کاهش آلودگی محیط زیست!
دیلی میل در قسمتی از گزارش خود آورده است که سوئد اولین جاده برقی در جهان را احداث کرد بصورتی که کامیونها در هنگام عبور از آن ، خودکار شارژ می شوند. واین اقدام گامی در جهت رسیدن به چشم انداز ۲۰۳۰ که حمل و نقل بدون سوخت فسیلی است.این فن آوری با هدف حل بزرگترین مشکل وسایل نقلیه الکتریکی است و آن هم چگونگی نگه داشتن شارژ آنها در فاصله های طولانی است.پروژه eRoadArlanda برنامه این کشور برای برقی کردن جاده ها ست که با این اقدامات در حال عملیاتی کردن آن است.
فرآیند شارژ خودرو
این ریل الکتریکی در امتداد قطار عمومی ۸۹۳، بین “فرودگاه بینالمللی آرلاندا” و ناحیه لجستیک “Rosersberg” خارج از استکهلم نصب شده است. جریان الکتریکی موجود در این ریل از شبکه برق شهری تامین می گردد. در واقع خودروهای متصل شونده بوسیله ابزارهای موجود و تعبیه شده، شناسایی شده و میزان مصرف برق هر خودرو را محاسبه می کنند. جریان برق در دو طرف ریل جریان دارد و در مسیر به کامیون ها منتقل می گردد، به این ترتیب ، جریان برق قابل استفاده و در دسترس خودروها خواهد بود. هنگامی که کامیون خطوط را تغییر می دهد بازو به طور خودکار قطع می شود و سپس دوباره به یک خط الکتریکی متصل می شود. برای پرداخت هزینه مصرف برق ، شارژ کامیونها تحت نظارت و کنترل صورت می گیرد که همانند یک پمپ بنزین است.
آینده ای روشن در انتظار جایگزینی سوخت خودروها
البته ناگفته نماند که فعلا این پروژه به منظور بهره برداری کامیون هاست، ولی در آینده قادر خواهد بود برای شارژ سایر اتومبیل ها و اتوبوس ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد. اما کارشناسان می گویند که فقط باید بزرگراه های سود به این تکنواوژی مجهز شوند و نه تمام شبکه حمل و نقل زیرا هر خودرو برای رسیدن به مقصدش نباید بیشتر از ۲۸ مایل (۴۵ کیلومتر) مسافتی را طی کند.
هدف هنز سال (Hans Säll) رئیس پروژه eRoadArlanda و مدیر توسعه کسب و کار NCC این است که یکی از مهمترین مسائل حال حاظر این است که بتوانیم حمل و نقل جاده ای را بدون سوخت فسیلی محقق سازیم.
منبع: ۳.com.se
۱ نظرات
با سلام من بازنشسته ایرج اقبالپور هستم و سالها دلم می خواست به سوید سفر کنم ولی پول سفرم تهیه نشده و تخصص من محیط زیست می باشد ۶۴ ساله شدم برایم دعا کنید موفق شوم . از ایران شیراز