مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در ده ماهه سال جاری شمار گردشگران خارجی که به استان آذربایجان شرقی سفر کرده اند در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش گردشگران آذربایجان شرقی را نشان می دهد. مرتضی آبدار در این خصوص اضافه کرد: طبق آخرین آمارها تعداد گردشگران خارجی ورودی به آذربایجان شرقی در مدت سپری شده از سال ۹۷ بیش از ۴۹۳ هزار نفر بوده که افزایش قابل توجهی نسبت به مدت های مشابه در سال های گذشته نشان می دهد. او همچنین از افزایش ۲۲ درصدی گردشگران داخلی به آذربایجان شرقی در سال جاری خبر داده و اظهار داشت: در حوزه گردشگری داخلی نیز شاهد حضور بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از هموطنانمان در استان آذربایجان شرقی بوده ایم. با الی گشت همراه شوید تا در خصوص این مطلب بیشتر بدانیم.
مطالب مرتبط: معرفی پیست اسکی خوشاکو در استان آذربایجان غربی قره کلیسا در آذربایجان غربی، اولین کلیسای جامع مسیحیت جهان محیط زیستی متفاوت در تالاب قوریگل آذربایجان شرقی
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی رویداد بین المللی تبریز ۲۰۱۸ را از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در افزایش گردشگران آذربایجان شرقی در بحث گردشگری ورودی برشمرده و با بیان اینکه این رویداد باعث تبدیل شدن گردشگری به یک مطالبه عمومی در سطح ملی و منطقه ای شده است ادامه داد: اینکه گفته می شود برای تبریز ۲۰۱۸ کاری صورت نگرفته، زیر سوال بردن اقدامات ارزشمند و تلاش های صورت گرفته در این راستا است، زیرا توسعه گردشگری در قالب یک فرآیند هدفمند امکان پذیر خواهد بود. وی با بیان اینکه رویداد تبریز ۲۰۱۸ نقطه آغازی برای ایجاد تحولی اساسی در صنعت گردشگری منطقه است، گفت: تبریز ۲۰۱۸ را می توان به عنوان نقطه شروع یک تحول اساسی در گردشگری استان در نظر گرفته و هم اکنون نیز موضوع گردشگری به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، به گونه ای که مسئولین و مردم به این باور رسیده اند که توسعه اقتصادی در گرو توسعه آن و افزایش گردشگران آذربایجان شرقی می باشد.
در ۲ سال اخیر تمام موزه های تبریز و استان آذربایجان شرقی به شکل اساسی از نظر سخت افزاری و نرم افزاری ساماندهی شده و مورد بازسازی قرار گرفته اند و علاوه بر این شاهد صدور مجوز و افتتاح سه موزه خصوصی نیز در این مدت بوده ایم. بر اساس گفته های وی، به دلیل برنامه ریزی های انجام شده و تبلیغات گسترده ای که برای تبریز ۲۰۱۸ صورت گرفته است، شاهد رشد ۵/۱۴ درصدی تخت های اقامتی در سطح استان بوده ایم. آبدار با اشاره به اینکه بخش خصوصی باید فعالیت های خود را در راستای گردشگری ورودی متمرکز نماید گفت: متاسفانه این امر در مقیاس گسترده ای انجام نشده است و تنها تعداد معدودی از دفاتر مسافرتی استان آذربایجان شرقی در این زمینه اقدام کرده اند. اما با همکاری شهرداری، میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی مشوق هایی نیز تعریف شده است که به فعالان جذب گردشگر ورودی خارجی به منظور افزایش گردشگران آذربایجان شرقی تخصیص خواهد یافت.
او همچنین گردشگری را مقوله ای غیر وابسته به یک بخش دانسته که نگاه سلیقه ای به آن موجب تاثیرات منفی بسیاری خواهد شد و می بایست تمام مجموعه های استان در راستای توسعه گردشگری هر آنچه در توان دارند را به اجرا در بیاوردند. تبریز در سال ۲۰۱۸ از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی به عنوان پایتخت کشورهای اسلامی برگزیده شده بود. این عنوان در سال جدید میلادی یعنی ۲۰۱۹ به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان اختصاص یافته است.