اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی مغرب
به دلیل اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی مغرب در روزهای گذشته موجب شد تا بیشتر از ۷۰ پرواز متعلق به این شرکت لغو گردد و متحمل ضرر ۲۰ میلیون درهمی و معادل ۲ میلیون یورو شود. با الی گشت در ادامه همراه باشید تا جزییات این خبر را بررسی کنیم.
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به کازابلانکا در مراکش مراکش واقعی را در این ویدیو خواهید دید معرفی فرودگاه منارای مراکش
به نقل از ایرنا از چندی پیش در مورد وضعیت شغلی خلبانان، اتحادیه خلبانان مغربی با شرکت هواپیمایی این کشور اختلاف داشتند که این موضوع یعنی اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی مغرب قرار بود از ابتدای سال میلادی جاری رخ دهد که به دلیل اقدام مغرب در پی کسب میزبانی جام جهانی ۲۰۲۶ به تاخیر افتاد و قرار شد زمان دیگری را برای اعتصاب انتخاب کنند.در پی این اعتصاب و با تصمیم خلبانان قرار شد در مرحله نخست فقط در تعطیلات رسمی کشور پرواز انجام نشود. در حال حاظر به دلیل مسافرت های زیاد در این فصل و با رسیدن به موسم حج تمتع این اقدام خلبانان مشکلات زیادی را برای باعث شده است، تا جایی که به گفته رئیس شرکت هواپیمایی مغرب:
این اعتصاب ویرانگر است و این اتفاق موجب بازخورد های اقتصادی بسیار منفی برای شرکت خواهد شد.
یکی از خواسته های خلبانان این کشور این است که مرکز آموزش خلبانان که از سال ۲۰۱۴ تعلیل شده است، بازگشایی شود و مجدد فعالیت خود را از سر گیرد و همچنین یکی دیگر از دغدغه های آنان امتیازات بیشتری است که خلبانان خارجی شرکت هواپیمایی در قیاس با خلبانان مغربی از قبیل میزان حقوق ساعات کار و استراحت برخوردارند و در کل آنها را به خلبانان بومی این کشور ترجیح می دهند. یکی از رسانه های فرانسوی به نام جون افریک و به گفته یکی از خلبانان کشور مغرب نوشت که شرکت هواپیمایی مغرب دارای ۵۴۰ خلبان و کمک خلبان است اما با وضعیت موجود ساعات پروازی این خلبانان خیلی زیاد است. همچنین این رسانه نیز به نقل از یک منبع آگاه از شرکت هواپیمایی مغرب ادامه داد که در پی اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی مغرب یازده هزار بلیط هواپیما پس داده شده و حدود چهار و نیم میلیون یورو به این شرکت خسارت وارد شده است.
یکی از نمایندگان مجلس کشور مغرب با انتقاد از وضعیت حال حاظر و اتفاقات رخ داده به دلیل اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی مغرب، طی درخواستی از وزیر گردشگری این کشور، وارد عمل شدن وزیر را به منظور حمایت از حقوق مردم خواستار شد.
برخی از اعتصاب های خلبانان شرکت های مهم هواپیمایی در سالیان گذشته
پیش تر نیز شاهد اعتصاب خلبانان در برخی دیگر از نقاط جهان بودیم مثلا در همین سال جاری خلبانان و کارکنان شرکت هواپیمایی فرانسه (ایرفرانس) اعتصاب کردند و خواستار افزایش ۶ درصدی حقوق خود بودند که در هر روز این اعتصاب ۲۰ تا ۲۵ میلیون یورو به ایرفرانس زیان وارد شد. یا در سالیان گذشته خلبانان شرکت بزرگ و معروف هواپیمایی لوفت هانزا به دلیل درخواست افزایش حقوق بیش از ۵۴۰۰ خلبان و همچنین حفظ امکان بازنشستگی زودرس برای خلبانان این شرکت دست به اعتصاب زدند که به کنسل شدن ۳۸۰۰ پرواز انجامید. همچنین اعتصاب خلبانان شرکت هواپیمایی آویا اکسپرس سوئد در سال ۲۰۱۰ که به دلیل اعلام همبستگی در پی اخراج جمعی از خلبانان این شرکت بود که حدود ۲۰۰۰ تن از خلبانان اعتصاب کردند و پیامد این اعتصاب لغو ۲۰۰ پرواز بود که مجموعا ۲۳ هزار مسافر از لغو پروازها، متضرر شدند.