اسکلت ماموت ۱۵ هزار ساله به قیمت ۵۴۸ هزار یورو فروخته شد

اسکلت ماموت به قیمت ۵۴۸ هزار یورو در فرانسه فروخته شد

چند روز قبل در شهر لیون فرانسه اتفاق جالبی افتاد؛ در این اتفاق اسکلت باستانی یک ماموت پشمالو در یک مزایده به قیمت ۵۴۸ هزار یورو فروخته شد! این طور که به نظر می آید این اسکلت که بسیار بیشتر از آنچه که انتظار می رفت فروخته شد بزرگ ترین ماموت دنیا بوده است. در ادامه این خبر الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
کشف فسیل های عصر یخبندان در ایستگاه مترو
در این کوچه فقط استخوان های نهنگ می بینید

دلیل اینکه اسکلت این ماموت تا این حد جالب توجه بوده این است که نمونه های این اسکلت در دنیا خیلی کمیاب است. در نمونه های دیگر بیشتر قسمت های اسکلت از بین رفته اما در این ماموت، ۸۰ درصد استخوان ها سالم هستند و برای کامل کردن قسمت هایی از اسکلت آن که از بین رفته بودند از مواد رزین و شیره گیاهان استفاده شده است. این اسکلت عجیب متعلق به یک ماموت نر بوده و حدود ۱۰ سال پیش در خاک های منجمد سیبری کشف شده است. دانشمندان اسکلت این ماموت را بررسی کردند و به نشانه هایی رسیدند که می تواند علت اصلی مرگ این ماموت باشد. آن نشانه این بود که دندان های ماموت به شدت پوسیده بودند و به گفته دانشمندان احتمالا این ماموت نمی توانسته با این دندان ها غذا بخورد و به دلیل گرسنگی و سوء تغذیه بعد از چند روز از بین رفته است.

با نگاه کردن به عکس های این اسکلت عاج های بلندش خیلی جلب توجه می کند و البته که جالب ترین قسمت این اسکلت همین دو عاج درخشان سه متری هستند که با هم ۱۶۰ کیلوگرم وزن دارند. این ماموت ۱۵ هزار ساله که ۳ متر ارتفاع دارد توسط شرکتی به اسم سوپرما که محصولات پوشش دهی و ضد آب به اسم ماموت می فروشند خریداری شده است. در این مزایده نماینده این شرکت حاضر بود و قرار است که این اسکلت در لابی شعبه اصلی به نمایش در بیاید. کل وزن این ماموت حدود ۱۳۶۰ کیلوگرم است و بسیار سنگین است و اینطور که معلوم است این شرکت ظرفیت کافی برای نمایش اسکلت به این بزرگی را دارد. قرار است به زودی و تا قبل از کریسمس، اسکلت به اداره سوپرما در شهر استراسبورگ برده شود. این اسکلت از نمونه های استثنائی ست اول از همه به خاطر اندازه اش چون به گفته کارشناسان از نمونه های بسیار بزرگ است.  این طور که تخمین زده بودند این اسکلت باید به قیمت ۴۵۰ تا ۴۹۰ هزار یورو فروخته می شد اما حدود ۱۰۰ یورو بیشتر از قیمت مورد انتظار به فروش رسید.

اما این اسکلت تنها ماموت کشف شده منطقه سیبری نبوده و به نظر می آید با آب شدن یخ های سیبری باید از این به بعد شاهد کشف تعداد بیشتری از این اسکلت ها باشیم که ناگهان از زیر توده یخ های آب شده بیرون می آیند! حتما می دانید که خاک های منجمد سیبری به دلیل تغییرات آب و هوایی به سرعت زیادی در حال آب شدن هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ماموت های پشمالو دقیقا در چه دوره ای از تاریخ زندگی می کردند. زندگی این ماموت ها همزمان با انسان های اولیه بوده و تعداد زیادی از آن ها توسط آدم ها شکار می شده اند. امروز غارهای زیادی هستند که اگر به آنجا بروید بر روی دیوارهای آن ها نقاشی هایی از انسان های اولیه می بینید که سوژه نقاشی هایشان همین ماموت های پشمالو بوده است. بیشتر این ماموت ها در حدود ۱۰ هزار سال پیش ازبین رفتند اما یک گروه از آن ها هم توانستند از این انقراض دسته جمعی جان سالم به در ببرند! آن ها که در واقع آخرین گروه از نسل ماموت های پشمالو بودند در جزیره ای در قطب شمال زندگی می کردند. البته مدت زندگی آن ها هم چندان طول نکشید و حدود ۴ هزار سال قبل آن ها هم به کلی از بین رفتند. دانشمندان مقصر اصلی انقراض این ماموت های پشمالو را شکار بی رویه انسان ها و تغییرات محیطی می دانند.

اسکلت این ماموت الان رکورد دار گران ترین اسکلت ماموت دنیاست چون توانست از ماموت قبلی که ۱۰ سال پیش در پاریس به قیمت ۳۱۵ هزار یورو فروخته شده بود جلو بزند! اولین اسکلت ماموت در سال ۲۰۰۶ به قیمت ۱۷۶ هزار یورو فروخته شد که قبل از این مزایده در نواحی جنوبی فرانسه به نمایش در آمده بود. آخرین نمونه از مزایده های این چنینی در دسامبر ۲۰۱۶ بود که در آن فسیل دایناسور به قیمت ۱.۴ میلیون یورو به فروش رسید. پیدا کردن بقایای ماموت در نواحی شمالی روسیه و سیبری اتفاقی طبیعی است، اولین بار یک شکارچی حرفه ای اسکلت های این ماموت را در سیبری کشف شد و آن را با خود به خانه برد.  ماموت ها پستانداران گیاهخواری بودند که دو عاج بلند و پیچدار داشتند. این ماموت ها با فیل های امروزی نسبت دارند و حدود ۲۰ ساعت از شبانه روز را به خوردن می گذراندند که البته این خوردن زیاد به دلیل وزن بیش از حد آن ها بود. یک ماموت بالغ که ۶ تن وزن داشت باید برای اینکه بتواند انرژی روزانه اش را تامین کند روزی ۹۰ کیلوگرم غذا می خورد. هیچ ماموت گوشتخواری در دنیا وجود نداشت و غذایشان بوته ها، درختچه ها و شاخ و برگ گیاهان بود.

منبع: webcache.googleusercontent.com

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان

۱ نظرات

فروغ 1396-09-29 - 1:44 ب.ظ
منم خبرش رو خوندم. جالبه این ماموت رو برای شرکتشون گرفتن که بزارن جلوی در مردم ببینن
افزودن نظر