ارز گردشگری در اولویت بانک مرکزی قرار گرفت

ارز

گردشگری علی رغم وجود تعاملات ارزی در بازار جهانی از فهرست بانک مرکزی که ۳۳ اولویت ارزی در آن تعیین شده بود جا مانده بود. با تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بانک مرکزی، پذیرفته شد گردشگری نیز در اولویت ارزی قرار گیرد. پس از یکسان سازی نرخ ارز که در آن قیمت دلار ۴۲۰۰ تومن ثابت تعیین شده اطلاعیه هایی آمد که در آن نرخ ارز مسافرتی تنها برای شرکت‌های منتخب برای اعزام زائران به عمره مفرده و عتبات عالیات (عراق) اعلام شده بود تا این که ارز گردشگری در اولویت بانک مرکزی قرار گرفت. برای اطلاع از جزئیات خبر با الی گشت همراه شوید.

در جریان یکسان سازی نرخ ارز با قیمت ۴۲۰۰ تومان ۱۱ اطلاعیه برای مشخص شدن جزییات بیشتر نحوه توزیع ارز برای گروه‌ های مختلف صادر شد که در یکی از این مصوبات ۳۳ اولویت تخصیص ارز تعیین شد که به جز تخصیص ارزهای زیارتی برای دیگر مقاصد گردشگری و نحوه تامین آن ها چیزی نوشته نشده بود. محدودیت جابه جایی ۱۰د هزار دلاری ارز برای افراد تعیین شده است که با توجه به تحریم بانک ها و صرافی ها مسافران با مسکلات جدیدی مواجه شده اند، چرا که بدنه گردشگری مجبور است به شیوه‌ های کاملا قدیمی و بدون استفاده از تکنولوژی ارز را نقدی جابه جا کنند.

در پی اعلام شدن این تصمیم ها اعتراضات گسترده ای از سمت بخش های خصوصی مطرح شد و به خاطر آن نامه‌ هایی هم خطاب به رییس بانک مرکزی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نوشته شد.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در اعتراض به نادیده گرفتن بخش گردشگری از اولویت‌ های ارزی گفت: آقایان آمار می ‌دهند سال گذشته ۹ میلیون مسافر از کشور خارج شده است که چهار و نیم میلیون نفر آن‌ ها سفر زیارتی داشته‌ اند، در همین مصوبه بانک مرکزی یک اولویت را به (فروش ارز به شرکت‌ های منتخب برای اعزام زائران به عمره مفرده و عتبات عالیات (عراق) ) داده‌اند، چطور شده که برای کمتر از نصف جمعیت مسافران خروجی اولویت تخصیص ارز درنظر گرفته‌ اند، اما نیم دیگر این جمعیت را نادیده گرفته‌ اند؟ چطور ممکن است شرکت‌ های اعزام کننده زائر به عراق به ارز نیاز داشته باشند، اما آژانس‌ های گردشگری که برای مسافران و یا حتی همین آقایان که سفر خارجی می‌ روند، بلیت و هتل رزرو می ‌کنند، به ارز نیاز نداشته باشند!؟

پس از مطرح شدن چنین مشکلاتی معاون اول رییس جمهور دکتر جهانگیری به رییس کل بانک مرکزی کشور دستور داد که به حل مشکلات ارز گردشگری بپردازند. تصمیم بر آن شد که در جلسه ای ویژه با حضور معاون بانک مرکزی و معاون گردشگری به حل این مشکلات پرداخته شود.

پس از برگزاری این جلسه رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی حرمت ‌الله رفیعی خاطر نشان کرد که بانک مرکزی با ارز گردشگری در اولویت بانک مرکزی موافقت کرده است. آقای دکتر عراقچی معاون ارزی بانک مرکز گفت که مشکلی در پرداخت ارز از طریق حواله به دفاتر خدمات مسافرتی که معاملات ارزی انجام می‌ دهند وجود ندارد، حتی ردیف اعتباری به این منظور مشخص شده، اما لازم است این دفاتر مانند سایر اصناف و بخش‌ هایی که در اولویت پرداخت ارز قرار گرفته‌ اند از متولی خود، یعنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نامه تاییدیه داشته باشند. البته این موضوع هنوز بخشنامه نشده، اما براساس آنچه تا کنون اعلام شده بانک مرکزی، مشکلات ارزی گردشگری را پذیرفته و در این زمینه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موافقت ‌هایی شده است.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی بیان کرد که: درنظر نگرفتن بخش گردشگری در اولویت ‌های ارزی در این مدت نه تنها خسارت‌ هایی را به برخی دفاتر خدمات مسافرتی وارد کرد و بعضی را در آستانه بیکاری و تعطیلی قرار داد که تعهدات برخی دیگر را نسبت به مسافرانشان زیر سوال برد. سفر خارجی شاید برای تصمیم‌ گیران اهمیت و اولویت نداشته باشد، اما اگر آژانسی نتواند امکانات مورد نیاز مسافر ایرانی را در خارج از کشور تامین کند و مثلا مسافری هتل یا پرواز مناسبت نداشته باشد، چه باید کرد!؟ چه کسی می ‌خواهد جواب آن مسافر را در یک کشور دیگر بدهد. لازم است سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بانک مرکزی از گردشگری حمایت کنند تا از این بحران نیز خارج شویم.

بنابر این ارز گردشگری در اولویت بانک مرکزی قرار گرفت.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟