سومین فرودگاه شهر استانبول ، تبدیل به بزرگ ترین فرودگاه جهان می شود
مطالب مرتبط: ۵ مورد از خطرناک ترین و دلهره آورترین فرودگاه های دنیا پررفت و آمدترین فرودگاه های جهان کدامها هستند؟
در حال حاضر در این پروژه ۹۳۶۶ نفر؛ شامل ۸۹۸ کارمند و ۸۴۶۸ کارگر مشغول به کارند. به گفته مجری این طرح، معماری استفاده شده در این فرودگاه آمیزه ای از هنر اسلامی و هنر ترک خواهد شد. با جداسازی این فرودگاه به دو بخش مستقل پرواز های ورودی و خروجی، تمهیدات جدیدی به منظور راحتی و رفاه مسافران در نظر گرفته خواهد شد. فرودگاه دارای شش باند مستقل از هم است. از ویژگی های مهم آن، فرودگاهی بدون آلاینده و دوست دار محیط زیست بودنش است. از نظر خدمات رسانی به مسافران، نزدیک به ۴۰۰ برند ترکیه ای و خارجی به مسافران، خدماتی در قالب رستوران، کافی شاپ و … را ارائه خواهند کرد.
در داخل ساختمان فرودگاه یک فروشگاه بسیار بزرگ به منظور خدمات رسانی به مسافران و استقبال کنندگان آن ها تعبیه شده است که یکی از مناطق عمومی این فرودگاه نیز محسوب می شود و انواع وسیله نقلیه مورد نیاز مسافران در این بخش از فرودگاه موجود بوده و آماده خدمات رسانی خواهد بود. پارکینگ هوشمند این فرودگاه دارای گنجایش ۲۵ هزار وسیله نقلیه است که بزرگ ترین پارکینگ با این میزان گنجایش در اروپا نیز خواهد بود. سیستم حمل و نقل سریع السیر نیز در این فرودگاه وجود دارد و ایستگاه های مترو در داخل فرودگاه قرار خواهند گرفت.
در قسمت جلویی فرودگاه که بخش جنوبی آن محسوب می شود شهر فرودگاهی وسیعی قرار دارد که شامل ساختمان های اداری، مجموعه هتل ها، آژانس های مسافربری، مسجد، مراکز مناسب برگزاری کنفرانس ها و برپایی نمایشگاه ها و مراکز درمانی خواهد بود. ساختمان اصلی ترمینال این فرودگاه به وسعت ۱۳ هکتار، بزرگ ترین ساختمان مسقف جهان خواهد بود و در مرحله اول بیش از ۹۰ میلیون مسافر در آن تردد خواهند کرد. این تعداد تا پایان سال ۲۰۲۸ به ۱۵۰ میلیون رسیده و هواپیماهای غول پیکری که قادر به نشستن در هر فرودگاهی نیستند، می توانند در باند آن فرود آیند. در این فرودگاه ۱۵۰ شرکت هواپیمایی جهت برقراری روزانه ۳۵۰۰ پرواز به ۴۰۰ نقطه دنیا فعالیت خواهند کرد. به گفته مجری طرح، هدف اصلی این فرودگاه به ارمغان آوردن لحظات ناب و به یاد ماندنی در سفر برای مسافران خود است.
شرکت «ایگا» مجری این طرح در ازای ۲۵ سال حق مالکیت آن، مبلغی به ارزش ۲۶.۲ میلیارد یورو به همراه مالیات بر ارزش افزوده به دولت ترکیه پرداخت خواهد کرد. بر این اساس این فرودگاه از لحاظ ظرفیت تعداد مسافر و حمل بار و ایجاد ارزش افزوده بزرگ ترین مرکز حمل و نقل جهان به حساب خواهد آمد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در مراسم آغاز این پروژه این چنین بیان کرد: «امروز فقط مختص استانبول نیست بلکه در تاریخ ترکیه یک روز مهم و حیاتی برشمرده خواهد شد، چراکه در دنیا و در بین شش قاره، بزرگ ترین فرودگاه جهان در استانبول به بهره برداری خواهد رسید. از آغاز تأسیس جمهوری مستقل ترکیه تاکنون بی شک پروژه های بزرگ بسیاری را شاهد بوده ایم اما این پروژه با تمامی آن ها متفاوت است و با بزرگی و ظرفیتی که داراست یکی از بزرگ ترین پروژه های عمرانی تاریخ ترکیه خواهد بود. این یک فرودگاه نیست بلکه یک شهر خواهد بود! و چنین پروژه ای برازنده ملت ترکیه است.»
ویژگی های بزرگ ترین فرودگاه جهان در استانبول
ظرفیت ۵۰۰ هواپیما، ۶ باند پرواز، ۸ برج مراقبت، بیش از ۱۵۰ خط هوایی، بیش از ۳۵۰ مقصد، ۴ ساختمان ترمینال، ۱۶۵ عدد پل حمل مسافر
۱۰ فرودگاه بزرگ دنیا
۱. فرودگاه آتلانتا (سالانه ۹۹.۴ میلیون مسافر)
۲. فرودگاه پکن (۸۳.۷ میلیون)
۳. فرودگاه هیثرو لندن (۷۳.۳ میلیون)
۴. فرودگاه هانه دا توکیو (۶۹.۵ میلیون)
۵. فرودگاه شیکاگو (۶۶.۹ میلیون)
۶. فرودگاه لس آنجلس (۶۶.۶ میلیون)
۷. فرودگاه دوبی (۶۶.۴ میلیون)
۸. فرودگاه پاریس (۶۲ میلیون)
۹. فرودگاه دالاس (۶۰.۴ میلیون)
۱۰. فرودگاه هنگ کنگ (۵۹.۹ میلیون)
۴ نظرات