ضرورت نیاز به آموزش و به روز رسانی رشته های باستان شناسی

آموزش و به روز رسانی باستان شناسی

رئیس پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی کشور از ضرورت به روزرسانی آموزش و به روز رسانی باستان شناسی خبر داد. بر اساس گزارش ایرنا روح الله شیرازی بعد از ظهر سه شنبه در طول برگزاری شانزدهمین همایش سالانه باستان شناسی که در تالار همایش های موزه ملی برگزار گردید، با اشاره به این که باستان شناسی در مقایسه با سایر علوم بومی در ایران به نسبت دانشی جوان و نوپا می باشد، گفت: البته که در شرایط کنونی پیشرفت خوبی را داشتیم. وی با تاکید بر این که علم باستان شناسی درختی تنومند و پرثمر شده است، افزود: باستان‌ شناسان ایرانی گام هایی زیادی را در این مسیر پر فراز نشیب برداشته و همواره دغدغه آنها این بوده که بخش هایی از تمدن کهن و طولانی جوامع انسانی این مرز و بوم را از دل خاک دربیاورند تا در معرض دید و قضاوت پژوهشگران قرار دهند. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر در مورد این خبر بدانیم.

مطالب مرتبط:
گزارشی از مراسم افتتاحیه نمایشگاه کشفیات باستان شناسی
شانزدهمین گردهمایی باستان شناسی کشور با حضور ۹ کشور خارجی
آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

شیرازی گفت: در این میان نشست های علمی و تخصصی باستان ‌شناسی فرصتی بوده که زمینه‌ های در به اشتراک گذاشتن اندیشه ها را در میان پژوهشگران باستان ‌شناس فراهم کرده و منجر به شکوفاتر شدن اندیشه ها و شکوفایی روش های نوین باستان ‌شناسی می‌شود. وی اضافه کرد: واقعیت این است که آشنایی با روش ها و کاربرد روش های جدید باستان شناسانی که به خصوص در این روزگار توسعه و تکامل آن هم آهنگی پرشتاب داشته باعث می‌شود تا دستاوردهای حوزه باستان ‌شناسی پر بار تر و قوی تر شود. وی با اعلام اینکه نخستین گردهمایی باستان شناسی ایران در سال ۵۱ برگزارشد، گفت: پژوهشکده باستان شناسی در سال جاری هفدهمین همایش سالانه خود را برگزار می کند. شیرازی افزود: پژوهشکده باستان شناسی به عنوان رکن اصلی باستان شناسی کشور در تلاش است تا برای دستیابی به افق روشن و امیدبخش در قلمرو باستان‌ شناسی چالش ‌های پیش ‌رو را برطرف کند.

وی با اشاره به این که مهمترین چالش باستان شناسی را می توان در سه حوزه آموزش و پژوهش و مطالعات اضطرابی دسته بندی کرد، گفت: غلبه بر چالش های آموزشی و به روز رسانی باستان‌ شناسی بی تردید با همکاری و همراهی مراکز دانشگاهی امکان پذیر خواهد بود. وی اضافه کرد: به رغم سابقه نزدیک به ۸۰ ساله امر آموزش باستان شناسی در ایران گفت: گروه های آموزشی باستان‌ شناسی دانشگاهی در سراسر کشور حضور دارشته اما باید روش های نوین و به روز رسانی باستان شناسی ایران به کار گرفته شود که اکنون در اختیار نداریم. وی گفت: خوشبختانه از حدود دو دهه پیش گام های قابل ستایشی در ایران در این زمینه برداشته شده اما واقعیت این است که تا رسیدن به این جایگاه شایسته فاصله زیادی وجود دارد. ورود دانش های میان رشته ای در مباحث آموزشی و سرفصل های درس دانشجویان آشنا کردن آنان با راه های نظری نوین باستان شناسی، آموزش ابزار های به روز و کارآمد از جمله گام ‌هایی است که می ‌تواند در بهبود و برطرف کردن چالش ‌ها در به روز رسانی باستان شناسی یاری رساند.

شیرازی با اشاره به این که ایران دارای تاریخی چند هزار ساله است و همواره عملیات عمرانی زیادی در حال روی دادن است، گفت: همواره انجام پروژه های عمرانی باید با ملاحظات فرهنگی همراه باشد. وی افزود: در این راستا الزام دستگاه‌ های اجرایی برای تهیه پیوست فرهنگی در هر پروژه را می توان گام موثری در این زمینه دانست. به گفته شیرازی انجام کاوش های باستان شناسی اضطراری در برخی از محوطه ها، داده های ارزشمندی را درباره روند طولانی فرهنگ در بخش‌ های مختلف کشور فراهم آورده است.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان