رونمایی از آثار باستانی مصر که تاکنون به نمایش گذاشته نشده

آثار باستانی مصر که تاکنون نمایش داده نشده

موزه ملی اسکاتلند که در شهر ادینبرگ واقع شده پس از یک دوره طولانی بازسازی از اکتشافات جدید آثار باستانی مصر رونمایی می‌کند. موزه داران و مسئولین این موزه چهار سال را صرف آماده کردن نمایش مجموعه‌ ای کرده‌ اند که بیش از ۳۰۰۰ سال تاریخ و آثاری که تا کنون دیده نشده ‌اند را به نمایش می‌گذارد. مارگارت میتلند مدیر ارشد مجموعه مدیترانه ‌ای این موزه در خصوص آثار قابل توجه این موزه سخن گفت: تابوت ‌ملکه‌ قرنه که از ۱۵۴۵ تا ۱۵۸۵ پیش از میلاد مسیح زندگی می کرده است. میتلند در خصوص این اثر بیان کرد مجموعه آثار قرنه نقطه قوت این مجموعه‌ نمایشی است که توسط فلندرز پتری، پدر باستان شناسی مصر در سال ۱۹۰۸ در قرنه واقع در شهر باستانی ‌تبس کشف شده است. به گزارش ایسنا و به نقل از آرت نیوز از آنجایی که این تابوت متعلق به سلسله‌ اواخر قرن هفدهم یا اوایل قرن هجدهم پیش از میلاد است، اثری حیرت ‌آور محسوب می‌شود. با الی گشت همراه باشید تا از این آثار باستانی مصر مطلع شویم.

مطالب مرتبط:
هر آنچه از آثار تاریخی مصر باستان باقی مانده است
در سفر به مصر، این نکات را رعایت کنید
تنها فرعون زن مصر که به جرم زن بودن کسی چیزی از او نمی داند!

هویت دو مومیایی که شامل یک زن و یک کودک حدودا دو یا سه ساله است، هنوز مشخص نیست اما تابوت کودک که روی تابوت زن قرار داشت، سبب از بین رفتن نوشته ‌های هیروگلیف روی تابوت زن که نام او را مشخص می‌کرده شده است اما طراحی ‌های گوناگونی که بر تابوت این زن نقش بسته است نشان می ‌دهد این فرد متعلق به طبقه بالای جامعه و عضوی از خانواده سلطنتی در تبس بوده است. این مومیایی توسط برخی از باستان شناسان به عنوان ملکه‌ قرنه و آثار باستانی مصر شناخته شده است. اگر این ادعا صحت داشته باشد این رویداد باعث می شود تا ادینبرگ به اولین موزه ‌ای تبدیل شود که مجموعه ‌ای از خانواده سلطنتی مصر را برای اولین بار خارج از مصر نگهداری می‌کند.

در آثار باستانی مصر ملکه‌ قرنه همراه با تعداد زیادی متعلقات دفن شده بود که از جمله‌ آن ‌ها می‌توان به یک لوازم زینتی بی نظیر از جنس طلا اشاره کرد. بررسی ‌های علمی این جواهرات نشان داده است که بعضی از این جواهرات از درجه بسیار بالای از خلوص برخوردار بوده که برای این دوره از تاریخ بسیار نادر است، چرا که عمل تصفیه کردن طلا در مصر تا دوره امپراطوری روم شناخته نشده بود. همچنین یک جفت گوشواره که طراحی بسیار خلاقانه ای را به نمایش می‌گذارند و یک گردنبند که شامل ۱۶۹۹ مهره طلا است نیز در این مجموعه قرار دارد.

با اینکه مصر شناسی مدرن بر پایه مطالعات مبنی بر مقبره ‌های سلطنتی است اما این گالری سعی دارد آثاری را به نمایش بگذارد که اطلاعات بیشتری از اعضای دیگر جامعه مصر بازگو می‌کنند را به نمایش بگذارد. به نظر می ‌رسد این تابوت توسط صنعتگران دیر المدینه که به مدت ۵۰۰ سال به ساخت مقبره در دره پادشاهان که دره‌ ای باستانی در مصر است، پرداخته‌اند. این تابوت چوبی نقاشی شده که متعلق به اوایل سلسله‌ هجدهم مصر است به عنوان تابوت یک کودک بسیار نادر محسوب می‌شود.

نسخه‌ نوشته شده توسط یک دانش‌آموز از ادیسه‌ی هومر در قرن سوم پیش از میلاد قطعه‌ باقی مانده از نسخه‌ دست نوشت ادیسه هومر اثری دیگر از مجموعه نمایشی است که متعلق به شهر باستانی اوکسیرینخوس منبع یکی از پربارترین اکتشافات پاپیروس است. متن نوشته شده مربوط به قسمتی از داستان است که ادیسه ماجرای دزد دریایی بودنش در رود نیل را تعریف می‌کند. مسلما این بخش از داستان برای دانش ‌آموز رومی که در مصر زندگی می ‌کرده جالب است.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان