آتش سوزی میانکاله دوباره بخشی از آن را از بین برد

آتش سوزی میانکاله

آتش سوزی میانکاله مساحتی به اندازه ۱۸۰ هکتار از اراضی منطقه میان قلعه ( جهانشاهی) را در نوردید که در نهایت با تلاش نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی خاموش شد. زمان احمدی، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بهشهر اعلام کرد که با کمک نیروهای حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی بندرترکمن این آتش خاموش شد اما از علت این آتش سوزی چیزی را اعلام نکرد. او با اشاره به این که ۷۰ درصد از این اراضی دارای پوشش گیاهان وحشی تمشک و سازیل است، اظهار داشت: نیروهای حفاظت محیط زیست در حال بررسی علت این حادثه هستند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا حادثه آتش سوزی میانکاله را بررسی نماییم.

مطالب مرتبط:
آتش سوزی گسترده در جنگل های گیلان
آتش سوزی در تالاب میقان اراک
آتش گریبان دومین پارک بزرگ اروپا را گرفت

اما تیر ماه گذشته هم ما شاهد آتش سوزی در این تالاب بودیم که منجر به خاکستر شدن حدود ۲ هکتار از اراضی این منطقه شد و این چندمین بار است در سال جاری، پوشش گیاهی و جنگلی تالاب میانکاله دچار حریق می گردد .۱۲ هکتار هم در خرداد ماه امسال با سه بار آتش سوزی میانکاله که دو مورد آن در فاصله کمتر از ۴۸ ساعت با یکدیگر رخ داد، از بین رفت. متاسفانه در سال گذشته به دلیل خطای انسانی حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی تالاب میانکاله گرفتار آتش سوزی شد.

مهم ترین پوشش گیاهی اراضی این منطقه شامل بوته های گیاهی و درختی مانند سازیل ، تمشک و انار بومی هستند که پناهگاهی برای تخم گذاری پرندگان مهاجر هم در نظر گرفته می شود. اما منابع محلی اظهار کردند که بیشتر آتش سوزی های تالاب میانکاله مشکوک است و ادعا کردند که دست های پشت پرده ای وجود دارد که به صورت عمدی عامل آتش سوزی میانکاله است. شبه جزیره میانکاله که تقریبا ۶۰ هزار هکتار مساحت دارد، در شرق استان مازندران و در محدوده جغرافیایی شهرستان بهشهر واقع گردیده است .

این منطقه به دلیل وجود تالاب میانکاله ، در هر سال و در فصل بهار و پاییز بیشتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار بال پرنده مهاجر از اقصی نقاط ایران و جهان را پذیراست. این تالاب یکی از مهم ترین و ارزشمندترین ذخیرگاه های زیست کره و تالاب بین المللی و پناهگاه محیط زیست مطرح در کشور به حساب می آید. از میان تنوع پرنده هایی که در این منطقه مشاهده می گردد می توان به طیف وسیعی از پرنده های آبزی مهاجر نظیر فلامینگو، پلیکان خاکستری، انواع قو ها، اردک ها، غاز ها و برخی گونه های پرنده شکاری از جمله سنقر تالابی و عقاب دریایی دم سفید و پرندگان خشک زی مانند قرقاول خزری، دراج و زنبور خوار اشاره کرد.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟