آیا پرداخت ارز مسافرتی متوقف می شود؟

ارز مسافرتی

برخی از منابع گردشگری در ایران می گویند نامه ‌ای از بانک مرکزی دریافت کرده اند که بر اساس آن پرداخت ارز مسافرتی به شکل فعلی متوقف خواهد شد. بانک مرکزی هنوز واکنشی به انتشار خبر توقف پرداخت ارز مسافرتی نشان نداده است. از ابتدای امسال و پس از تک نرخی شدن ارز اعلام شده بود که مسافران به جای دلار، یورو دریافت می کنند و میزان آن بسته به کشوری که سفر می کنند بین ۵۰۰ تا هزار یورو تغییر می کند. این خبر البته با توجه به وضعیت فعلی بازار ارز خیلی دور از انتظار نبود؛ ولی بانک مرکزی هنوز آن را تایید نکرده است. برای اطلاع از جزییات خبر با الی گشت همراه شوید.

همگی اطلاعات کاملی از جریان اتفاقاتی که برای بازار ارز کشور روی داده داریم. در پی رشد بی اندازه قیمت ارز در تاریخ بیستم فرودین ماه دولت تصمیم گرفت تا سیاست های ارزی خود را تغییر دهد و حال خبر توقف پرداخت ارز مسافرتی شنیده می شود که البته هنوز بانک مرکزی آن را تایید نکرده است. طی آخرین تصمیمات به دستور رئیس جمهور ضوابط پرداخت ارز دولتی به گروه های کالایی تغییر کرد و تصمیم به اجرای سیاست ارز تک نرخی گرفته شد. طبق اعلام دولت، با تک نرخی شدن ارز، بساط بازار آزاد برچیده و معاملات در این بازار قاچاق محسوب شد؛ همین موضوع مشکلاتی را برای کسانی که نیاز ارزی داشته ولی جزو گروه بندی بانک مرکزی نبودند ایجاد کرد.

در این سیاست مسافران، دانشجویان وبیماران می توانند ارز محدودی را از سیستم بانکی دریافت کنند. طبق این قانون ارز مسافراتی تنها یک بار در سال پرداخت می شود و مقدار ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت می شود. میزان ارز مسافرتی پرداختی به مسافران هوایی به کشورهای هم مرز و کشورهای مشترک المنافع ۵۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها می باشد.

کشورهای هم مرز و مشترک المنافع

ارمنستان آذربایجان بلاروس استونی لتونی لیتوانی گرجستان قزاقستان
قرقیزستان مولداوی روسیه تاجیکستان ترکمنستان اوکراین ازبکستان ترکیه
افغانستان بحرین قطر کویت پاکستان عمان امارات

 

در این جا چنین پرسشی مطرح می شود که اگر فردی بخواهد بیش از یک بار در سال به سفر خارج از کشور برود از کجا و با چه قیمتی باید ارز مورد نیاز خود را تهیه کند. این در حالی است که دولت تاکید دارد قیمت دلار ۴۲۰۰ تومان است و قیمت بالاتر آن قاچاق است. بعد از گذشت ۳ ماه از اجرای سیاست ارز تک نرخی و البته شکست نسبی آن، بانک مرکزی و دولت به این تصمیم رسیدند که اجازه تشکیل بازار ثانویه ارز را بدهند تا براساس آن ارز صادرکنندگان با قیمت توافقی به واردکنندگان اختصاص یابد.

حرمت الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی با اشاره به خبر توقف پرداخت ارز مسافرتی به قیمت دولتی به مسافران چنین گفت: در این زمینه نه با ما هماهنگی صورت گرفته و نه تاکنون به ما ارزی پرداخت شده که حالا بخواهند به ما چیزی را اعلام کنند. او می افزاید: بارها پیش از این حتی در جلسه با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرده ایم که می شود با همکاری مشترک با دفاتر خدمات مسافرتی ارز مسافرتی را کنترل کرد. می توانند به جای اینکه به مسافر آن هم در لحظه آخر ارز را تحویل بدهند از ابتدا با دفاتر هماهنگی کنند و حدود قیمت ها و هزینه های مسافران در زمینه هتل، پرواز و… را مشخص کرده و ارز لازم را در اختیار دفاتر بگذارند. در نتیجه ما در زمینه ارزی مسئله ای را به دفاتر ابلاغ نکرده و نخواهیم کرد. احتمالا دفاتر مسافرتی از طریق ارتباط های خود و بانک های ارائه دهنده ارز متوجه توقف ارائه ارز مسافرتی شده اند.

او در ادامه صحبت های خود چنین گفت که متأسفانه تاکنون بدون کار کارشناسی و بدون مشورت و صحبت با ما عمل کرده اند و نتیجه اش شده این که این صنف رسما در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفته است. طی یک سال گذشته بیش از ۳۰درصد دفاتر خدمات مسافرتی پرسنل خود را تعدیل کرده اند و بقیه پرسنل نیز از امنیت شغلی مناسبی برخوردار نیستند چراکه دیگر این صنف زیانده شده است. وقتی مردم حتی از سفرهای داخلی بازمانده اند دیگر چند نفر می توانند برای سفر خارجی اقدام کنند.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

۱ نظرات

ایرانی 1397-04-24 - 12:10 ب.ظ
آنچیز که عیان است چه حاجت به بیان است ؟ آیا 500 یورو چه مقدار از نیاز یک مسافر را میتواند تامین کند و اگر تامین مابقی ارز مورد نیاز از سایر مبادی قاچاق محسوب می شود واقعا چکار باید کرد؟ آیا همه باید خواه و ناخواه خلافکار بشوند؟ مدام تکرار می کنند که با مسافرت ایرانیان به خارج از کشور اینقدر ارز خارج می شود ... عزیزان این کار در همه کشورهای دنیا انجام می شود و دقیقا معادل صادرات و واردات کالاست، هیج کشوری نیست که فقط واردات یا فقط صادرات داشته باشد. روابط بین الملل یعنی چه ؟ ...
افزودن نظر