۱۲ حیوان سخنگوی عجیب در دنیا

دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم سرشار است از شگفتی‌های گوناگون. اسراری که با دانستن آنها هوش از سرتان خواهد رفت. بسیاری از این شگفتی‌ها مربوط می‌شوند به حیوانات عجیب حیات وحش. به‌عنوان‌مثال آیا می‌دانستید حیواناتی سخنگو در طبیعت وجود دارند؟ در این مقاله با الی گشت همراه باشید تا شما را با برخی از انواع حیوان سخنگو در طبیعت آشنا کنیم.

همان‌طور که گفتیم طبیعت کره‌ی زمین هر روز با شگفتی جدیدی انسان‌ها را شگفت‌زده می‌کند. بسیاری از این شگفتی‌ها با حیوانات گوناگونی در ارتباط هستند که بسیاری از ما تابه‌حال نامشان را هم نشنیده‌ایم. شاید تعجب کنید اگر بدانید درست مثل کارتون‌ها و انیمیشن‌ها بعضی از حیوانات توانایی سخن گفتن دارند!

حیواناتی که محدود به طوطی‌های دست آموز نمی‌شوند. اگر کنجکاو شده‌اید قدری بیشتر درباره انواع حیوان سخنگو در طبیعت بدانید در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به معرفی تعدادی از این عجایب حیات وحش بپردازیم.

ویکی نهنگ قاتل اولین مورد ما در لیست انواع حیوان سخنگو است که در فرانسه زندگی می‌کند. جالب است بدانید دانشمندان او را مورد آزمایش قرار دادند تا ببینند آیا می‌تواند حرف‌ زدن انسان را تقلید کند و در نهایت از توانایی او شگفت زده شدند.

نکته‌ی بسیار جالب درباره این حیوان این است که ویکی می‌تواند چند کلمه از جمله «سلام»، «بای بای» و «امی» که نام مربی خود را تکرار کند. گرچه ویکی دقیقاً مثل انسان‌ها حرف نمی‌زند؛ اما می‌توانید بفهمید چه می‌گوید. لازم به ذکر است که دانشمندان حرف زدن حیوانات را نمایانگر هوش زیاد آن‌ها می‌دانند.

شاید باورتان نشود که اسم فیل هم میان انواع حیوان سخنگو باشد. اما خوب است بدانید کوشیک، فیل ۲۲ ساله‌ای است که در باغ وحش کره جنوبی زندگی می‌کند و از سال ۲۰۰۶ بازدیدکنندگانش را با مهارت اعجاب‌آور خود شگفت زده کرده است.

نکته جالب این که او می‌تواند حرف بزند، اما برای این کار از دهانش استفاده نمی‌کند. او برای حرف زدن و برقراری ارتباط نوک خرطومش را در دهان می‌گذارد تا صدای انسان را تقلید کند. شگفت‌زده‌تر خواهید شد اگر بدانید که کوشیک علاوه بر تقلید کلمات می‌تواند صدا و لحن انسان را هم هنگام مکالمه تقلید کند!

تجربه ای متفاوت از سفر را با تورهای الی گشت تجربه کنید

این یکی مورد هم یکی از عجیب‌ترین موارد در لیست انواع حیوان سخنگو به شمار می‌رود. در آوریل ۲۰۱۰، آدریانو لامیرا از دانشگاه آمستردام هلند دوربین فیلم‌برداری خود را مقابل محوطه  باغ وحش کلن در آلمان نصب کرد.

 داخل باغ وحش  اورانگوتانی به نام تیلدا قرار داشت. شایعه شده بود تیلدا می‌تواند مانند انسان سوت بزند و لامیرا مشتاق ثبت این لحظه با دوربین بود. اما تیلدا کارهای دیگری بیشتر از سوت زدن انجام داد، او دستانش را به هم می‌زد، لب‌هایش را تکان می‌داد و صداهایی عجیب غریب از حلقش بیرون می‌داد.

تیم لامیرا دریافتند که بیان این حیوان کاملاً شبیه گفتار انسانی و ریتم سریعش دقیقاً شبیه به صدای انسان است و صداهای مصوت و بی صدا را با هم می‌آمیزد که این پیش‌درآمد چگونگی ساخت هجاها، کلمات و جملات است.

علاوه بر تیلدا اورانگوتان دیگری هم به عنوان حیوان سخنگو شناخته می‌شود. راک، اورانگوتانی است که در باغ وحش ایندیاناپولیس زندگی می‌کند و از سال ۲۰۱۲ سوژه‌ی تحقیقات زبانی است. این تحقیق شامل تقلید صداها و لحن‌های مختلف می‌شود.

جالب است بدانید راکی صدا‌های جدید را یاد می‌گیرد و حتی لحن فردی که صحبت می‌کند را تقلید می‌کند. در واقع اگر کسی با صدای آهسته حرف بزند این اورانگوتان هم آهسته جوابش را می‌دهد.

مرغ عشق‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست بیشتر به عنوان نماد عشق شناخته می‌شوند؛ اما خوب است بدانید به دلیل مهارت‌های خاصشان در لیست انواع حیوان سخنگو هم قرار دارند. مرغ عشق یک حیوان خانگی بسیار معمولی است که از هوش زیادی برای صحبت کردن برخوردار است. این پرنده بومی استرالیا است.

 مرغ عشق در واقع یک پرنده اجتماعی است که قادر است واژگان سخت را یاد بگیرد. در سال ۱۹۹۵ مرغ عشقی توانست ۱۷۲۸ کلمه را بر زبان بیاورد و این امر موجب شگفتی همگان شد. تا جایی که این ماجرا در کتاب رکوردهای گینس هم به ثبت رسید.

گرچه تمام مرغ عشق‌ها توانایی یادگیری این حجم از حروف را ندارند؛ اما به طور متوسط می‌توانند ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه یاد بگیرند. مرغ عشق با تکرار کلمات قادر است برخی حروف و صداها را یاد بگیرد. هر دو نوع نر و ماده مرغ عشق ها قادر به تقلید صدای انسان هستند. اما طبق تحقیقات گونه نر این پرنده توانایی بیشتری برای یادگیری دارد.

طوطی راهبه که با نام شاهزاده خانم و به عنوان طوطی فرنگی هم شناخته می‌شود مورد دیگر در لیست انواع حیوان سخنگو است. این حیوان معمولاً در سراسر اروپا، جنوب و شمال امریکا یافت می‌شود. این پرنده هم همچون بعضی دیگر از طوطی‌ها می‌تواند صحبت کند.

گرچه طوطی راهب به مراقبت و آموزش مناسب نیاز دارد. این پرنده با شنیدن حرف تکراری از صاحب خود می‌تواند آن‌ها را تقلید کند.

طوطی راهبه بسیار اجتماعی است. در واقع مربی این پرنده با واکنش و احساساتی که از خود نشان می‌دهد می‌تواند احساسات پرنده را برانگیخته کرده و او را وادار به سخن گفتن کند. این پرنده اجتماعی همچنین قادر است هر صدایی که از محیط بیرون می‌شنود را تقلید کند.

از قدیم‌الایام کلاغ در فرهنگ داستانی ما ایرانیان نماد خبرچینی بوده و ضرب‌المثل‌هایی هم مثل یک کلاغ چهل کلاغ کردن بر همین اساس شکل گرفته‌اند. اما شاید شگفت‌زده شوید اگر بدانید که بعضی کلاغ‌ها واقعاً می‌توانند حرف بزنند و حیوان سخنگو به شمار می‌روند.

کلاغی به اسم «جولیان» کمتر از یک سال داشت که کوهنوردی در کانکتیکات پیدایش کرد. جولیان بیمار بود و بالش شکسته و عفونی شده بود، به همین خاطر او را به مرکز توان‌بخشی حیوانات فرستادند تا زخم‌هایش را درمان کنند. این کلاغ از آن زمان همان جا زندگی می‌کند.

اگر چه این کلاغ دیگر قادر به پرواز کردن نیست، اما روحیه خود را از دست نداده و بر مهارت‌های دیگرش متمرکز شده. جولیان حرف زدن را دوست دارد و با گوش دادن به حرف‌های کسانی که از او مراقبت و بازدید می‌کنند کلمات و عبارات زیادی را یاد گرفته است.

طوطی آمازون تاج زرد که بسیار بازیگوش و مهربان است در شمار انواع حیوان سخنگو قرار می‌گیرد. این پرنده در جنگل‌های بارانی جنوب و شمال آمریکا زندگی می‌کند. تاج زرد در میان دیگر پرندگان طوطی آمازون، سخنران بسیار قهاری به شمار می‌رود.

 برخی از گونه‌های این طوطی از توانایی بالایی برای صحبت کردن برخوردارند اما بعضی دیگر هرگز صحبت نمی‌کنند. عوامل محیطی مختلف همچون محیط زندگی و فرکانس صدای انسان در به حرف آمدن طوطی تاج زرد تأثیر زیادی دارند.

این پرنده با صدای بلندی که دارد بسیار معروف و شناخته شده است. از دیگر ویژگی‌های مهم آمازون تاج زرد عمر طولانی این پرنده است چرا که می‌تواند بیشتر از ۶۰ سال عمر کند.

سار اروپایی هم مورد بعدی در لیست انواع حیوان سخنگو به حساب می‌رود. بوباس، سار اروپایی، جوجه کوچکی بود که صاحبش آن را در جاده پیدا کرد. خوب است بدانید سار‌های اروپایی گونه بسیار پر سر و صدایی هستند.

صاحب بوباس اذعان دارد که این پرنده عباراتی که به صورت روزمره می‌شنود را تکرار می‌کند. عباراتی همچون «سلام بوباس» «تو خیلی نازی» و «تو خیلی زیبایی». بوباس این پرنده‌ی با استعداد و دوست‌داشتنی واقعاً صاحبش را دوست دارد و همیشه کنار اوست.

ملنگو یا گردن حلقه‌ای هم از انواع حیوان سخنگو به شمار می‌رود. این حیوان یک طوطی واقعاً پر سروصدا بوده و قادر است چیزی بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ کلمه را یاد بگیرد. توانایی این نوع پرنده برای یادگیری صدای انسان، در گونه‌های مختلف متفاوت است.

 این موضوع بستگی به فرکانس صدای مالک با پرنده مورد آموزش دارد. جالب این که این پرنده می‌تواند صدای انسان را در محیط باز هم تقلید کند و به هر سمتی که می‌رود آن را اجرا کند. ملنگو با شنیدن موسیقی هم می‌تواند صدای انسان را تقلید کرده و با کیفیت خوب آن را ادا کند.

مرغ مینا یکی از بهترین انواع حیوان سخنگو در سراسر آسیایی جنوب شرقی به شمار می‌رود. این پرنده به دلیل دقت در گفتار صدای انسان، کاملاً شناخته شده است. جالب این که این پرنده قادر است دامنه وسیعی از صداها را تقلید کند. مرغ مینای هندی معروف به تپه هندی و مرغ مینای معمولی دو گونه شناخته شده اصلی در انواع مرغ مینا هستند.

این گونه‌ها بیشترین توانایی در صحبت کردن را میان سایر مرغ میناها دارند. آنها می‌توانند سخنان انسان را تقریباً با همان لحن اصلی تقلید کنند. برخی دیگر از گونه‌های مینای تپه‌ای مانند تپه‌ای جنوبی هم توانایی صحبت کردن دارند. گرچه این گونه هرگز به اندازه مینای معمولی و یا هندی توانایی سخن گفتن ندارد.

شاید برایتان جالب باشد که بعضی سگ‌ها را هم می‌توان در شمار انواع حیوان سخنگو به حساب آورد. این حیوانات گرچه نمی‌توانند از زبان و لب‌هایشان برای ادای کلمات استفاده کنند، اما با استفاده از صدا‌هایی که از ما می‌شنوند، صدا‌هایی تولید می‌کنند که شبیه کلماتی همچون «نه» یا «دوستت دارم» به نظر برسد.

به‌عنوان‌مثال بلیز، سگ هاسکی وقتی صاحبش می‌گوید به لانه‌اش برود جواب می‌دهد: «نه»!

منگو‌، گربه بنگال از دیگر موارد انواع حیوان سخنگو است که به نظر می‌رسد واقعاً می‌شنود و جواب می‌دهد. منگو حرف زدن را دوست دارد، اما صاحبش می‌گوید از جمله کارهای مورد علاقه او بوسیدن دیگران و سفر کردن است.

در این مقاله از الی گشت به معرفی ۱۲ مورد از انواع حیوان سخنگو پرداختیم. حیواناتی که هرکدام با استعدادهای شگفت‌انگیزشان در تقلید صدا و لحن انسان همگان را متحیر کرده‌اند. امیدواریم توانسته باشیم قدری به دانش شما درباره حیات وحش اعجاب‌آور دنیا اضافه کنیم.

از جمله انواع حیوان سخنگو در دنیا می‌توان به گونه‌های مختلف طوطی‌ها، بعضی اورانگوتان‌ها، کلاغ، بعضی سگ‌ها و مرغ مینا اشاره کرد.

بله برخی از این حیوانات قادر به تقلید دقیق لحن انسان‌ها هم هستند.

این حیوانات بر حسب نوع و گونه‌ی خود در نقاط مختلف کره زمین با شرایط گوناگون زیست محیطی زندگی می‌کنند.

مطالب مرتبط :
۱۰ تا از خطرناک ترین حیوانات جنگل آمازون را بشناسید!
۸ هتل دوستدار حیوانات در دبی
قوانین حمل حیوانات خانگی با هواپیما
 

مطالب مرتبط

معرفی بهترین کتابفروشی های تهران با فضایی دلنشین

معرفی فرودگاه بین المللی کرمان

جشن سده چیست؟