رمز و راز مدیران تاثیرگذار

تاثیرگذار باشید

با این رفتارها، تاثیرگذاریتان را تضمین کنید

توسعه مهارت رهبری سازمانی دربرگیرنده موضوعات بسیار مختلفی است و به این دلیل فقط ۴۳ درصد از مدیران عامل با اطمینان براین اعتقادند که سرمایه‌گذاری ‌شان برای آموزش توسعه به بار نشسته است. با این وجود، آخرین تحقیقات نشان از آن دارد حتی داشتن احاطه اندک بر مهارت ‌های رهبری به موفقیت سازمانی کمک زیادی می‌کند؛ به‌ ویژه در میان رهبران خط مقدم. با الی گشت همراه باشید تا دراین باره بیشتر بدانید:

ما با تحقیقات زیادی که در این زمینه انجام داده‌ایم به ۲۰ ویژگی اصلی رهبران رسیده ‌ایم. سپس از ۱۸۹ هزار نفر از ۸۱ شرکت مختلف در سراسر جهان نیز تحقیق به عمل آوردیم تا این مساله را سنجش کنیم که رهبران چقدر رفتارهای خاص رهبری خود را در سازمان به‌کار می‌برند. سپس نتایج به دست آمده را در سازمان‌هایی که دارای رهبری قوی بودند و آنهایی که ضعیف بودند، آزمایش کردیم. نتایج به دست آمده نشان از آن داشت که رهبران در سازمان‌هایی که دارای رهبری سطح بالایی هستند ۴ گونه از این ۲۰ رفتار ممکن را بیشتر از خود نشان می‌دهند؛ این ۴ رفتار نمایانگر ۸۹ درصد از تفاوت میان رهبری قوی و ضعیف در سازمان بود که از لحاظ تاثیرگذاری رهبری سنجش شدند.

چهار نوع از رفتارهایی که تضمین کننده ۸۹ درصد از تاثیرگذاری رهبری هستند عبارت است از:

  • به دنبال چشم ‌اندازهای مختلف بودن. این ویژگی در مدیرانی که بر مسائل تاثیرگذار بر سازمان اشراف دارند، به دنبال تغییر در محیط بوده، کارمندان را به مطرح کردن ایده‌هایی که به افزایش کارآیی سازمان یاری می‌رساند، تشویق می‌کنند، بین موضوعات مهم و بی اهمیت به خوبی تفاوت گذاشته و در مورد نگرانی‌های سهامداران به خوبی تعادل ایجاد می‌کنند، بسیار بارز و مشخص است. رهبرانی که در این کار مهارت دارند اغلب تصمیمات خود را نه بر مبنای تعصب بلکه بر مبنای تجزیه و تحلیل دقیق می‌گیرند.
  • حل مشکلات به صورت موثر. فرآیند حل مشکلات مقدم بر فرآیند تصمیم‌گیری است، این فرآیند، زمانی رخ می‌دهد که اطلاعات جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شود و سپس مد نظر قرار گیرد. انجام این کار چندان آسان نیست اما برای اخذ تصمیمات بزرگ (مثل ترکیب و ادغام شرکت ها) یا حتی تصمیمات روزمره (مثل چگونگی برخورد با اختلاف تیمی) بسیار حیاتی است.
  • حمایت دیگران. رهبران حمایتگر، احساسات دیگران را درک می‌کنند. آنها با نشان دادن اعتبار و علاقه صادقانه خود به دیگران اعتماد بوجود آورده و به همکاران الهام بخشیده و به آنها در غلبه بر چالش‌ها یاری می‌رسانند. آنها در کارهای گروهی شرکت کرده و کارآیی سازمان را ارتقا می‌دهند، ترس‌های غیرضروری را در رابطه با تهدیدهای خارجی نابود ساخته و اجازه نمی‌دهند انرژی کارمندان صرف منازعات داخلی شود.
  • انجام کار با گرایش قوی مبتنی بر نتایج. رهبری فقط به معنی ایجاد و توسعه یک چشم ‌انداز و تعیین هدف نیست، بلکه در عین حال باید با پیگیری حصول نتایج نیز همراه باشد. رهبرانی که نتیجه گرا هستند مایلند بر اهمیت کارآیی و بهره ‌وری تاکید کرده تا کاری که انجام می‌دهند، بیشترین ارزش را بوجود آورد.

ما نمی‌گوییم بحث صدساله‌ای که درباره آنچه رهبران سازمانی را از یکدیگر تمایز می‌دهد، تمام کرده‌ایم. اما تجربه نشان از آن دارد،کسب ‌وکارهای مختلف اغلب نیاز به شیوه‌ های مختلف رهبری دارند. با این وجود تحقیق ما به ذکر ویژگی‌هایی می‌ پردازد که برای بیشتر شرکت‌ های امروزی لازم است؛ به ‌ویژه در مورد راهبران ارشد. در سازمان‌هایی که برای توسعه رهبران آینده خود سرمایه‌گذاری می‌کنند، تمرکز بر این چهار ویژگی نقطه خوبی برای آغاز است.

 

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل