به منظور موفقیت در شبکه های اجتماعی باید یک جامعه تشکیل دهید. اگر جامعه نداشته باشید، هیچ مخاطبی نخواهید داشت و اگر مخاطب نداشته باشید برندسازی و بازگشت سرمایه نخواهید داشت.
شما نیاز به یک جامعه دارید که شما را لایک کنند و محتوای شما را برای افراد علاقه مند به اشتراک بگذارند. اما کمیت طرفداران شبکه اجتماعی کافی نیست، بلکه کیفیت نیز اهمیت دارد. شما باید مخاطبانی را جذب کنید که متناسب با فعالیت ها و خدمات شما باشند و با علاقه شما را لایک کنند و برای مطالبتان کامنت گذاری و اشتراک گذاری کنند.
ما در اینجا به ۱۰ نکته سریع و آسان برای بدست جذب طرفداران بیشتر در صفحات شبکه های اجتماعی کسب و کارتان اشاره می کنیم.
۱. پروفایل صفحه شبکه اجتماعی کسب و کارتان را کامل کنید
صفحه شبکه اجتماعی شما اولین چیزی است که وقتی مردم برای بازدید شما در شبکه اجتماعی می آیند، ملاحظه می کنند. بگذارید بازدید کنندگان بفهمند که چرا باید شما را لایک کنند! یک توصیف گیرا ارائه دهید و صفحه خود را طبقه بندی کنید. سپس آدرس، شماره تلفن و ساعات کاری خود را وارد کنید. این کار نه تنها به طرفداران بالقوه شما اطلاع رسانی می کند، بلکه به شبکه اجتماعی می گوید چگونه شما را هنگام جستجوی شرکت های نظیر شما به کاربران معرفی کند. این کار منجر به لایک های بیشتر می شود.
۲. از دوستان، شرکای تجاری و دیگر ارتباطات خود بخواهید که شما را در صفحه شبکه اجتماعی تان لایک کنند
دوستان می توانند کمک های بسیاری به شما بکنند. زمانی که یک صفحه را در یک شبکه اجتماعی راه می اندازید، از دوستان صمیمی، خانواده و شرکای تجاری تان برای لایک کردن دعوت کنید. این لایک های اولیه به شما اعتبار و قابلیت دیده شدن در شبکه های اجتماعی را می دهند. سپس به مشتریان، بازار هدف و دیگر جامعه های اجتماعی اطلاع رسانی کنید و هر جایی که نامی از وبسایت خود برده اید، صفحه شبکه اجتماعی خود را نیز معرفی کنید. اگر مردم ندانند که شما صفحه ای در یک شبکه اجتماعی دارید، آنرا لایک نیز نخواهند کرد.
۳. پلاگین های اجتماعی را به وبسایت خود اضافه کنید
بازدید کنندگان وبسایت شما باید به راحتی صفحه شبکه اجتماعی شما را پیدا کنند. بهتر است برای گرفتن لایک بیشتر، از پلاگین های اجتماعی شبکه اجتماعی به شکل پلاگین جعبه لایک (Like box plugin) استفاده کنید. این پلاگین ها شامل دکمه لایک، آخرین پست ها و تصاویر بعضی از طرفداران می شود.
۴. آن چیزی که جامعه شما به آن علاقه دارد را پیدا کنید
با جستجوی نمودار های (Graph Search) شبکه اجتماعی به راحتی خواهید فهمید که جامعه هدف شما به چه چیزی علاقه مند است، سپس مطالب مرتبط را به منظور افزایش لایک ها پست کنید.
در اینجا یک مثال برای شما می آوریم:
فرض کنید که یک صفحه در یک شبکه اجتماعی برای آژانس مسافرتی خود در اصفهان ایجاد کرده اید. برای شناخت بیشتر علایق جامعه مورد هدف به جستجوی “علایق افراد اهل اصفهان که به سفر می روند” بپردازید. ابزارهای شبکه های اجتماعی به شما می گوید که جامعه هدف شما مثلاً به کمپینگ، کوهنوردی، ماجراجویی و طبیعت گردی نیز علاقه دارند.
شما همچنین باید علایق جامعه رقبایتان را نیز پیدا کنید، در نتیجه به جستجوی “علایق افرادی که دیگر آژانس های موجود در اصفهان را دوست دارند” نیز بپردازید. ابزارهای شبکه های اجتماعی به شما می گوید که آنها مثلاً به کشتی های تفریحی، پاراگلایدر، طبیعت گردی و خرید علاقه دارند.
وقتی شما فکر می کنید که چه محتوایی را در صفحه یک شبکه اجتماعی قرار دهید، این اطلاعات بسیار مفید واقع می شوند. با قرار دادن محتوایی که مخاطبانتان به آن علاقه مند (مثلاً، معرفی جاذبه های گردشگری که شما در تور هایتان ارائه می دهید)، آنها این مطالب را در بین دوستان خود به اشتراک می گذارند که منجر به لایک بیشتر می شود. این مطالب برای افرادی که از طریق وبسایت، ایمیل یا جستجوی شبکه اجتماعی وارد صفحه شما می شوند نیز جذاب خواهد بود.
۵. از تبلیغات شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
تبلیغات شبکه های اجتماعی یک راه بسیار خوب برای افزایش لایک های صفحه شبکه اجتماعی تان می باشد. از طریق تبلیغات شبکه های اجتماعی می توانید افرادی که علایقی مشابه طرفداران کنونی تان دارند را پیدا کنید.
تبلیغات متنوعی را برای انتخاب مناسب ترین روش تبلیغ امتحان کنید. کاربران شبکه های اجتماعی باید مستقیماً از طریق تبلیغ، شما را لایک کنند.
۶. یک مسابقه راه بیاندازید
شرکت های زیادی هستند که با راه انداختن یک مسابقه موفق در شبکه اجتماعی، لایک های زیاد را دریافت کرده اند. اما قبل از ایجاد مسابقه باید به نکاتی توجه کنید. مطمئن شوید که مسابقه شما بر اساس رهنمودهای ترفیعی (promotion guidelines) شبکه اجتماعی مورد نظر باشد. مسابقه شما باید
از اپلیکیشن شبکه اجتماعی استفاده کند که یک دروازه طرفداران برای شما ایجاد می کند تا اولین کسانی که صفحه شما را لایک کرده اند بتوانند در مسابقه شرکت کنند. اپلیکیشن ها همچنین یک URL منحصربفرد دارند که شما بتوانید رقابت خود را از طریق تبلیغات شبکه اجتماعی معرفی کنید و لایک های خود را افزایش دهید.
هنگامیکه یک رقابت ایجاد می کنید، مطمئن شوید که اپلیکیشن توسط کاربران موبایل نیز قابل اجرا است. محتوای بازی باید جالب و ساده باشد تا کاربران برای به اشتراک گذاشتن نتایج آن در میان دوستان خود، تشویق شوند.
۷. شرکت های دیگر را لایک و با آنها تعامل برقرار کنید
آیا می دانید که می توانید مانند صفحه خودتان در یک شبکه اجتماعی در صفحه دیگر شرکت ها نیز فعالیت کنید؟ این راه مناسبی برای ایجاد آگاهی در میان شرکت ها با لایک بالا و طرفداران آنها می باشد.
پیدا کردن شرکت ها برای لایک و تعامل برقرار کردن بسیار آسان است. از Graph Search و جستجوی شرکت ها، صفحه ها و مکان ها که برای شرکت شما جالب است، استفاده کنید و این صفحه ها را لایک کنید (شما نباید پروفایل های شخصی را لایک کنید).
بعد از اینکه چند صفحه را لایک کردید، می توانید محتویات خبری شرکت خود را ببینید و با صفحه هایی که لایک کرده اید فعالیت کنید. نه تنها آن شرکت متقابلاً شما را لایک می کند و بلکه فعالیت آنها در صفحه شما موجب افزایش لایک های شما توسط طرفداران آنها می شود.
۸. محتوای جذاب ایجاد کنید
انتشار مستمر مطالب جذاب، جالب و سرگم کننده برای خواننده که با یک نگاه به آن جذب شود، بسیار اهمیت دارد. اگر مطالب شما برای طرفدارانتان ارزشمند باشد، آنگاه آنرا در بین دیگر دوستان خود به اشتراک می گذارند. تصاویر، جذابترین نوع مطلب گذاشتن می باشند و بیشترین شانس را برای به اشتراک گذاشته شدن دارند. شما حتی می توانید از مخاطبان خود بخواهید که واکنشی نظیر لایک، کامنت یا به اشتراک گذاری نشان دهند یا می توانید آنرا در قالب سؤال مطرح کنید.
۹. فعال باشید
تا اینجا می دانید که باید محتوای جذاب، جالب و سرگم کننده ایجاد کنید. اما چگونه باید این کار را انجام دهید؟ هیچ عدد جادویی وجود ندارد اما نمونه های موفق و راهنماهای تحلیلی زیادی وجود دارد. هر روز حداقل یک مطلب بگذارید، و با آزمون و بررسی، زمانیکه که غالب طرفدارانتان در شبکه اجتماعی آنلاین هستند را پیدا کنید. در صورتیکه به صورت مستمر مطلب نگذارید، کسی شما را لایک نمی کند و اگر آنها صفحه شما را نبینند، در مطالب شما مشارکت نخواهند کرد.
۱۰. اندازه گیری، تجزیه و تحلیل و یادگیری
با استفاده از نرم افزار های اندازه گیری شبکه های اجتماعی عملکرد صفحه خود را ارزیابی کنید. شما معیار هایی نظیر رسایی (چه تعداد کاربر صفحه شما را می بینند)، کاربران مشارکت کننده (چه تعداد کاربر در پست های شما مشارکت می کنند) و لایک های جدید (چه زمانی و چرا شما طرفدار جدید پیدا کرده اید). این معیارها به شما کمک می کنند که دلایل لایک ها و مشارکت ها را پیدا کنید و بر مبنای این دلایل مطالب خود را تنظیم کنید.
منبع: meltwater.com