کارت راهنمای گردشگری
اگر علاقمند به صنعت گردشگری هستید و می خواهید راهنمای تور و یا همان تورلیدر شوید، باید کارت راهنمای گردشگری را دریافت کنید. در ایران چند نوع راهنما وجود دارند که یکی از آن ها به نام راهنمای ایرانگردی و جهانگردی شناخته می شود. این راهنما در زمینه معرفی جاذبه های گردشگری مربوط به تاریخ، فرهنگ، معماری و … فعالیت دارد. در ادامه الی گشت به معرفی آن نوع و چگونگی دریافت کارت راهنمای گردشگری فرهنگی می پردازد.
مطالب مرتبط: معرفی انواع مختلف گردشگری آشنایی با انواع مشاغل صنعت گردشگری
برای اینکه راهنمای تور شوید باید دوره هایی را در آموزشگاه های مختلف بگذرانید. این دوره ها چند ماه طول می کشند که در آن موارد مختلفی تدریس می شود. این دوره ها در حوزه راهنمایان فرهنگی با طبیعت گردی چند درس مختلف و چند درس یکسان دارند. پس از آن که این دروس را گذراندید و امتحان های مربوط به هر درس را در آموزشگاه دادید باید برای امتحان جامع گردشگری ثبت نام کنید.
امتحان جامع گردشگری از سمت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در دو نوبت (مرداد و بهمن) برگذار می شود که شما باید چند درس خاص را بخوانید و در این امتحان شرکت کنید.
علاوه بر آن اگر می خواهید که زبانی غیر از زبان فارسی در کارت تان درج شود باید قبل از شرکت در آزمون جامع، مصاحبه زبان تخصصی را شرکت نمایید.
زمانی که امتحان را قبول شدید باید منتظر دریافت لوحی از سازمان میراث فرهنگی باشید که به آموزشگاهی که در آن دوره را گذرانده اید، ارسال می شود. پس از آن مراحل دیگری دارد که معمولا خود موسسه ای که دوره را در آن جا گذراندید، آن ها را انجام می دهد. مدارکی از طرف شما مانند شناسنامه، کارت ملی و … نیاز است که درخواست صدور کارت به سازمان گردشگری فرستاده شود.
این دوره برای آن هایی که به تاریخ، فرهنگ، تمدن و رسم و رسومات مختلف علاقه دارند مناسب تر می باشند. سرفصل های مختلفی در این دوره تدریس می شوند که همگی استاد مربوط به درس را دارند و معمولا این اساتید از باتجربه های صنعت گردشگری هستند. شما با گذراندن این دوره و دریافت کارت راهنمای گردشگری فرهنگی در واقع مجوز این را دارید که تورها را رهبری کنید.
- شناخت اماکن تاریخی ایران: در این درس شما با جاذبه های مختلف تاریخی ایران آشنا می شوید.
- جغرافیای جهانگردی ایران و نقشه خوانی: استادی که این درس را به شما آموزش می دهد، ویژگی های جغرافیی نظیر طبیعی، انسانی، اقتصادی، اجتماعی و … را و تاثیر آن ها در سفر و گردشگری به شما آموزش می دهد. در بخش نقشه خوانی نیز شما با استفاده از GPS، نقشه ها با مقیاس مختلف و … آشنا می شوید.
- معماری ایران و جهان: این درس نیز شما را با معماری در ایران در دوره های مختلف تاریخی آشنا می کند. این مورد برای راهنمایی که می خواهد جاذبه ها را به یک گردشگر توضیح دهد، بسیار مهم است.
- آشنایی با میراث فرهنگی و هنرهای سنتی: هرچه که از گذشته و از اجداد ما برایمان مانده میراث شناخته می شود. شما در این درس، با انواع میراث ملموس و ناملموس ایران آشنا می شوید.
- آشنایی با فرهنگ و اقوام ایران زمین: استاد این درس شما را فرهنگ و اقوام ایرانی مانند عشایر ایران و اقوامی مانند کرد، لر، ترک و … آشنا می کند.
- شناخت روحیات ملل: با شرکت در این درس، به شناخت خوبی از روحیات مردم مختلف جهان می رسید. برای مثال کدام کشورها خونگرم تر هستند و چه عوامل باعث این رفتار می شود.
- زبان تخصصی: زبان تخصصی از آن درس های مهمی است که اگر می خواهید که تور ورودی و یا خروجی کار کنید، بسیار برایتان مهم است. شما با اصطلاحات مختلف گردشگری، معماری، تاریخی و … آشنا خواهید شد.
- اکوتوریسم و طبیعت گردی: این درس به طور کلی به معرفی گردشگری مسئولانه و طبیعت گردی می پردازد و به شما چگونگی کار در این حوزه توریسم را معرفی می کند.
- شناخت موزههای ایران: فردی که کارت راهنمای گردشگری فرهنگی را دارد باید موزه های کشور را به خوبی بشناسد، از این رو این درس آماده شده که معمولا با بازدید حضوری از چند موزه به پایان می رسید.
- آشنایی با تاریخ سیاسی اجتماعی معاصر: در این درس، تاریخ معاصر با تمام جزییات سیاسی و اجتماعی به شما تدریس می شود.
- فنون و مهارتهای تورگردانی: از دیگر درس های مهم این دوره فنون تورگردانی است که در آن شما یاد می گیرید که یک تور را چطور باید برگذار نمایید.
- شناخت صنعت گردشگری: فردی که می خواهد در این صنعت فعالیت کند، ابتدا باید آن را بشناسد. این درس شما را با صنعت گردشگری، انواع آن و … آشنا می کند.
- بهداشت سفر و کمکهای اولیه: هرکسی که سفر می کند باید با کمک های اولیه آشنایی داشته باشد. در این درس یاد می گیرید که زمانی که فردی مواجه شدید که به هر دلیل آسیب دیده بود و یا بیمار بود، چه کار کنید.
- آموزشهای عملی (اجرای تور): چگونه باید یک تور را اجرا کنیم، چه ویژگی هایی را باید در خود پرورش بدهیم و …
- اخلاق حرفهای گردشگری و آداب معاشرت: در این دوره شما با آداب معاشرت رسمی آشنا می شوید و همه چیز را در این مورد با جزییات یاد می گیرید. برای مثال چیدمان میز یک رستوران چگونه است و یا در زمان صحبت کردن، زبان بدن ما باید چگونه باشد.
- سخنوری و فن بیان: برای هر راهنمای توری، فن بیان از مهم ترین اصول است.
- قوانین و مقررات گردشگری: در صنعت گردشگری قوانین متفاوتی وجود دارند که اگر می خواهید کارت راهنمای گردشگری داشته باشید، حتما باید از آن ها آگاه باشید. این قوانین در حوزه های مختلف گردشگری کاربردی و ضروری می باشند.
- شناخت فرهنگ و اقوام ایران
- آشنایی با میراث فرهنگی
- زبان انگلیسی تخصصی
- شناخت اماکن تاریخی و باستانی
- شناخت صنعت گردشگری
- جزوه آشنایی با اکوتوریسم
- جغرافیای جهانگردی و نقشه خوانی
۵ نظرات