از نقش و اهمیت رنگ در لوگوی برندها چقدر می دانید؟
شاید برایتان جالب باشد بدانید ۸۰ درصد از اطلاعاتی که هر شخصی از برندتان کسب می کند، از رنگ های بکار رفته در لوگو است و اینجاس که به اهمیت طراحی لوگو پی خواهیم برد. راستی شما چه رنگی در ذهنتان دارید؟ برای پی بردن به این رموز که در لوگوی شما نقش حیاتی دارد با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: برای تبلیغات خود از رنگ ها کمک بگیرید شما در سازمانتان چه رنگی هستید؟
نگهای مختلف، احساسات، عواطف و هیجانات متفاوتی را در بیننده القا میکنند و همین امر روی بازخورد و یا جلب نظر مشتریان تاثیرگذار خواهد بود. این روند باعث شده شرکتها به دنبال طراحی مناسبی برای لوگوی خود باشند که به بهترین شکل ممکن با سیاستهای برند آنها همخوانی داشته باشد. به عنوان نمونه، شرکت گوگل ۴۰ تنوع از رنگ آبی را در لوگوی خود استفاده کرد تا در نهایت امر بتواند مشخص کند کدام ترکیب رنگی، عملکرد بهتری داشته و جلب نظر مخاطبان را به همراه دارد.
برخی صنایع و بازارها نیز ترجیح میدهند از رنگ به خصوصی در لوگوی خود استفاده کنند. به عنوان مثال، شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی عمدتا از رنگ آبی استفاده میکنند و یا رستورانها و فست فودها ترجیح میدهند از رنگ قرمز بهره ببرند.
مک دونالد
مک دونالد از رنگ قرمز در لوگوی خود استفاده کرده است. مدیران این برند، دلیل این امر را انرژی بخش بودن رنگ قرمز و البته تصویر شاخص و متمایزی که با استفاده از این رنگ از برند آنها ارائه میشود عنوان کردهاند. حتی گفته میشود این رنگ، احساس گرسنگی را در بیننده القا میکند و از همین رو برندهای فست فود علاقه خاصی به استفاده از این رنگ در لوگوی خود دارند.
رنگ قرمز اغلب به عنوان سیگنالی برای فروش هر چه بیشتر محصول به مشتری استفاده میشود. از همین رو بسیاری از برندها از آن در قالب ترکیب با رنگ سفید یا زرد استفاده میکنند تا علاوه بر انتقال خصوصیات رنگ قرمز، این احتمال را که برند یادشده قصد دارد از روشهایی غیرعادلانه فروش خود را افزایش دهد برطرف کنند.
ساب وی
ساب وی قصد داشته با استفاده از رنگ سبز که در اغلب موارد سیگنالی برای انتقال حس سلامتی و بازگشت قوا به حساب میآید اهمیت تازه بودن غذاهای خود را – که در واقع شعار اصلی این برند هم به حساب میآید – به مخاطبان و مشتریان یادآوری کند. زرد نیز رنگ دیگری است که از فاصله بسیار دور در لوگوی این برند قابل مشاهده بوده و توجه مشتریان را به رستورانهای این برند جلب میکند.
تویوتا
ترکیبهای متفاوت رنگ نقرهای که معمولا در صنایع خودروسازی استفاده میشوند نمایشی از کیفیت و البته مهارت و استادی در تولید این محصولات پرطرفدار به حساب میآیند. بد نیست بدانید چیزی حدود سه سال زمان نیاز بود تا لوگوی شرکت تویوتا طراحی شود. این طراحی به نحوی انجام شده تا از نمای روبرو و حتی در آینه خودروی جلویی هم لوگوی تویوتا به چشم بیاید. دو دایرهی داخلی لوگو نشاندهندهی رابطه بین مشتری و برند بوده و زندگی آنها را در دنیایی بزرگتر (که با دایره بزرگتر در دور آنها مشخص شده) نمایش میدهد.
بریتیش ایرویز
بریتیش ایرویز نیز با استفاده از رنگ آبی، روی ارزش امنیت و اعتماد در شرکت خود تکیه کرده است و در عین حال رنگ قرمز را نیز به این ترکیب اضافه کرده تا حس گرمی و راحتی را به مشتریان خود القا کند. بدنیست بدانید لوگوی فعلی خطوط هوایی بریتانیا در سال ۱۹۹۷ میلادی طراحی شده و از آن زمان تاکنون تغییر نکرده است.
شنل
Chanel به عنوان یکی از برندهای مطرح و پیشتاز در بازار مُد، از رنگ سیاه که تداعی کننده رنگ شاخص محصولات این شرکت است برای نمایش هویت برند خود استفاده کرده است. رنگ سیاه علاوه بر اینکه رنگی کاملا جذاب و برپایه اصول مُد به حساب میآید نشانهای از کمالگرایی در دنیای خردهفروشی است.