به تعویق انداختن کارها بر موفقیت شما تأثیر میگذارد.
به تعویق انداختن کارها یک عادت مشترک در میان بسیاری از انسانها است. درواقع بسیاری از افراد این کار را بهطور مزمن انجام میدهند و حتی در انجام وظایف کاری خودشان نیز کوتاهی میکنند. برای از بین بردن این عادت مخرب، باید ابتدا به درک درستی از علت تمایل به انجام آن رسید و سپس برای از بین بردن آن گامهای اساسی برداشت. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: کسالت های کارمندان چگونه برطرف خواهد شد؟ خوب ها و بدهای تکنولوژی
به تعویق انداختن کارها چه معنایی دارد؟
بهطور خلاصه به تعویق انداختن یک کار زمانی انجام میشود که شما تمرکز کردن بر کاری را که همین حالا باید انجام شود، به زمان دیگری موکول میکنید. درواقع ترجیح میدهی کار موردعلاقه خودتان را جایگزین یک کار مهم کنید. طبق گفته کلری ری، پروفسور روانشناسی، به تعویق انداختن کارها زمانی صورت میگیرد که یک شکاف زمانی میان تصمیم گرفتن و انجام دادن ایجاد شود.
قدم اول: قبول کنید که کارهای خود را به تعویق میاندازید
اگر با خودتان روراست باشید، متوجه خواهید شد شما جزو آن دسته از افرادی هستید که کارهای خودشان را به تعویق میاندازند یا خیر. نکات زیر نیز به فهم بهتر این موضوع کمک میکنند:
روز خود را با انجام دادن کارهایی سپری میکنید که در لیست انجام کار شما از اولویت پایینی برخوردار هستند.
یک ایمیل را بارها و بارها میخوانید بدون اینکه بدانید چه تصمیمی برای آن میخواهید بگیرید.
میخواهید انجام یک کار خیلی مهم را شروع کنید؛ اما سریعا بلند میشوید و یک فنجان قهوه برای خودتان آماده میکنید.
با اینکه میدانید انجام یک کار بسیار مهم است؛ اما مدتی طولانی آن را در لیست انجام کار خود رها کردهاید.
به کارهایی که دیگران از شما میخواهند، رسیدگی میکنید؛ اما سراغ کارهایی که برای خودتان برنامهریزی کردهاید، نمیروید.
منتظر زمان و حالت روحی مناسب برای انجام یک کار مهم هستید.
به یاد داشته باشید که انجام ندادن یک کار لزوما به معنی به تعویق انداختن آن نیست و اتفاقا شاید یک اولویتبندی مناسب باشد. اینکه کاری را به علت خستگی به زمان دیگری موکول کنید نیز به تعویق انداختن محسوب نمیشود. درواقع هیچ ایرادی ندارد که گاهی کارهای خودتان را با تأخیر کمتر از یک روز انجام دهید. اما اگر دائما دنبال بهانههایی برای کمکاریهای خودتان هستید، آنگاه باید به فکر راهحل اساسی باشید.
قدم دوم: بر علت انجام این کار تمرکز کنید
علت به تعویق انداختن یک کار، یا خودتان هستید یا کاری که میخواهید انجام دهید. نکته مهم این است که تفاوت میان این دو را بهخوبی تشخیص دهید تا بتوانید با بهترین راه بر احساس بیمیلی خود غلبه کنید.
یکی از دلایل به تعویق انداختن انجام یک کار، ناخوشایند یا کسلکننده بودن آن است. یکی از بهترین راهها برای حل این مشکل این است که این کار را هرچه سریعتر تمام کنید تا بتوانید بر کارهای موردعلاقه خودتان بیشتر تمرکز کنید.
از دیگر دلایل آن میتوان به بیبرنامگی اشاره کرد. افرادی که برای انجام کارهای روزانه خود لیست انجام کار تهیه میکنند، اولویتبندی کارهای خود را میدانند و برنامهریزی خود را با توجه به آن انجام میدهند. شما نیز میتوانید بعد از خواندن استفاده کارآمد از لیستهای انجام کار اقدام به ساخت لیست خودتان کنید. افرادی که کارهای خودشان را با برنامهریزی انجام میدهند، کمتر آنها را به تعویق میاندازند؛ زیرا میدانند چطور میتوان یک کار را به مراحل کوچکتر تقسیم کرد.