چگونه از تاخیرهای پی در پی و همیشگی جلوگیری کنیم…؟!

بالاخره هرچقدر هم که وقت شناس باشیم، همه ما یک یا چند بار برای انجام کاری و یا رفتن به محل خاصی دیر کرده ایم. خرابی ماشین، در ترافیک ماندن، خواب ماندن، و یا حتی نگهداری از کودک از مواردی هستند که به صورت اتفاقی پیش می آیند.
خیلی از افراد با دیر کردن به زندگی شان شکل می دهند؛ به معنای اینکه تاخیر داشتن به نوعی به آن ها آرامش می دهد؛ البته که این نوع طرز تفکر نوعی مشکلات روانی را در پی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
برای پایان دادن به تاخیرهای خود موارد زیر را رعایت کنید:
۱. قبول داشته باشیم که دیر کردن در مجموع کار خوبی نیست.
در برخی از فرهنگ ها دیر کردن چندان عمل نامناسب و بدی به شمار نمی آید؛ گاهی اوقات نیز شاید مثبت هم واقع شود. اما در فرهنگ هایی که تاخیر داشتن در آن نوعی بی احترامی محسوب می شود، اگر شخصی مرتکب همچین خطایی شود، منجر به از دست دادن خیلی از موقعیت ها می شود؛ مثل موقعیت های کاری و زندگی و خیلی موارد دیگر.
به این موضوع بسیار توجه داشته باشید که پس از رسیدن به مکان مورد نظر، البته با تاخیر زیاد، سعی نکنید که خود را توجیه کنید و یا برای مدیرتان و یا معلم کودکتان و یا اشخاص دیگر، بهانه بیاورید و اقدام به دروغ گویی کنید. چراکه اصلاً نمی تواند تاخیر شما را جبران کند.

۲. سازماندهی زندگی در جریانی مناسب
اگر افراد در برنامه کاری خود چندین جلسه و قرار ملاقات با شرکت های مختلف را دارند، و احساس می کنند که نمی توانند به تمامی آن ها سر وقت و به موقع برسند، باید بعضی از آن ها را لغو کنند. بهتر است به تعداد معدودی از آن ها به طور کامل رسیدگی شود تا اینکه هیچ کدام از آن ها را نتوان به نحو احسن انجام داد. درضمن فراموش نکنید که در بین ساعات کاریتان حتماً ساعاتی را خالی بگذارید؛ این زمان های خالی می تواند به رفع خستگی شما کمک کند.

۳. علت اینکه همیشه دیر به کارهایتان
می رسید را بیابید.
از خودتان سوال کنید که چرا تاکنون تلاشی برای بهبود آن نکرده اید؛ البته همان طور که در ابتدا گفته شد خیلی از دلایل دیر کردن و تاخیر زیاد، یک سری از مشکلات روانی است. اولین مورد، جلوگیری از نوعی اضطراب است، دوم اینکه نوعی جلب توجه اطرافیان و مورد آخر این است که این گونه افراد می خواهند ببینند که اطرافیانشان چه مقدار به آن ها علاقه دارند. البته موارد دیگری مثل نوعی حس خوش بینی و شجاعت را می خواهند در خود پرورش دهند.
عوامل و مواردی وجود دارند که مشکلات این افراد را توجیه می کند:
– دوری از اضطراب و استرس: این افراد گاهی اوقات از انجام دادن کارها، چگونگی انجام آن ها و ترس از اینکه نتوانند وظایف کاریشان را به درستی و صحت کامل انجام دهند، دچار اضطراب و استرس می شوند و به جای آنکه در پی حل مشکلشان باشند، به مشکلاتی از این قبیل پناه می برند.
– جلب توجه و احساس خود بزرگ بینی: در برخی موارد نیز این گونه اشخاص می خواهند تا افراد دیگری که با آن ها قرار ملاقات دارند، منتظرشان باشند، برایشان صبر کنند و در کل نوعی احترام کاذب را برایشان فراهم کنند.
– اشخاص چقدر به آن ها علاقه دارند: گاهی اوقات فکر می کنند که اگر دیر کنند، طرف مقابلشان چقدر برای آن ها صبر می کند و این موضوع البته به نظر غلط ایشان، درصد علاقه را به آن ها نشان می دهد.
– هرج و مرج نشانه نوعی توانایی و تعهد است: هرج و مرج در کار و شلوغی زیاد، در برخی مواقع باعث می شود تا افراد دیگر فکر کنند که ایشان بسیار توانا و درگیر کار هستند…!
– خوش بینی زیاد به سراغشان می آید: افرادی که خوش بینی مضاعف به سراغ آن ها می آید، معمولاً زمان را دست کم می گیرند و در لحظه آخر، به تکاپو افتاده و به دنبال راه حل مناسب می گردند.

۴. برنامه ریزی کردن
برنامه ریزی کردن و برنامه داشتن، خود باعث می شود تا از تاخیر در رسیدن جلوگیری شود. همچنین راهی است برای کم کردن استرس؛ اگر برنامه مشخصی وجود داشته باشد، دیگر دلیلی برای بروز اضطراب نیست.
یک مثال ساده؛ دانشجویی را تصور کنید که بدون برنامه ریزی درس را برای امتحان حاضر کرده است؛ به هیچ عنوان دلش نمی خواهد تا زودتر به دانشگاه برسد زیرا نمی خواهد آمادگی دانشجویان دیگر را ببیند، به او استرس وارد می شود. پس سعی می کند تا لحظه آخر وارد جسله امتحان شود.
۵. احترام به دیگران
علت تاخیر بعضی از افراد این است که نمی خواهند به طرف مقابل خود نشان دهند که چقدر این قرار برایشان مهم بوده است، می خواهند طوری وانمود کنند که گویی به هیچ عنوان تمایلی به این دیدار وجود نداشته است.

۶. به دنبال اعتماد به نفس در خود نفس
اگر این اشخاص می پندارند که با عمل دیرکردن
می توانند میزان عشق و علاقه اطرافیان را دریابند، سخت در اشتباه هستند؛ بلکه حقیقت چیز دیگری است. عشق و علاقه و محبت، در درون خود انسان است. فرد با دوست داشتن خودش، می تواند عشقی را که به دنبال آن است پیدا کند.

۷. تکرار نکات و جملات مثبت و موثر بصورت دایم
از اینکه افراد به خود بگویند که من همیشه دیر به مقصد و به قرارهای کاری ام میرسم، نه تنها هیچ چیز درست نمی شود، بلکه ضمیر ناخودآگاه انسان فعال شده و در واقعیت نیز این اتفاق می افتد. پس توصیه روانشناسان همیشه به این صورت است که سعی کنید با خود مثبت فکر کنید و پیوسته با خود تکرار کنید که من انسان خوش قولی هستم و همیشه به موقع همه جا حاضر هستم.
می توانید از جملات زیر هم استفاده کنید:
– من همیشه به موقع به جلسات کاری ام می رسم.
– من انسان وقت شناسی هستم.
– من برای وقت و زمان احترام زیادی قایل هستم و نهایت سعی خودم را می کنم تا همیشه بهترین باشم.
– من می توانم رهبر موفقی باشم و تمام مسوولیت ها را به خوبی انجام دهم.
با رعایت این موارد و داشتن اعتماد به نفس، البته نه اعتماد کاذب، بلکه تا حدی که بتوانیم خود را باور داشته باشیم، می توانیم به موقع و در هر مکانی حاضر باشیم. تنها لازم است که چند مورد ذکر شده را رعایت کنیم.

مطالب مرتبط

ماجراجویی در باغ وحش ارم

اگر پنجره هواپیما بشکند چه اتفاقی می افتد؟

تفاوت هتل های فولبرد (FB) و هافبرد (hb) چیست؟