نیازمندی ها لازم برای طراحی سایت مطلوبتان
تا حالا به این موضوع فکر کرده اید که سایتی برای خود داشته باشید؟ یا چه شناخت هایی برای این کار نیاز است؟
مسلما ایده هایی برای خودتان دارید اما به تنهایینمی تواند کمکی به شما بکند. در اولین مرحله باید شناخت خوبی از نیازمندی های خود و دیگران داشته باشید و بتوانید آن را به بهترین شکل به طراحان سایت منتقل کنید. شما باید تصویر ذهنی درستی برای طراحان ایجاد کنید تا این سایت بی نقص پیاده سازی شود. البته خیلی نگران نباشید همیشه زمان برای بهینه کردن سایت مطلوبتان وجود دارد. پس با الی گشت همراه باشید تا از این نکات مهم بهترین استفاده را ببرید.
مطالب مرتبط: سئو و ترافیک وب سایتتان را براحتی ارتقاء دهید! سایت خود را به این دلایل بهینه کنید
نکته اول: به درک درستی از کار خود برسید و بتوانید آن را به دیگران انتقال دهید.
دستهبندی کارها، خدمات، مطالب و هر چیزی که فکر میکنید باید در سایت شما قرار بگیرد، نتیجه درک درست شما از کارتان است. شناخت خود و کارتان بیش از هرچیزی میتواند به شما در انتخاب یک سایت خوب کمک کند.
توانایی در انتقال یک مفهوم با استفاده از فلوچارتها، نمودارها یا ابزارهای دیگر سادهتر به نظر میرسد. هر چه شما بتوانید نگرانیهای خود را بهتر منتقل کنید، طراح سایت قطعاً میتواند در حین پروژه راهکارهای مناسبتری به شما ارائه دهد.
مستندسازی میتواند تاًثیر شگرفی در موفقیت پروژه شما داشته باشد. برای این کار در مرحله اول، آنچه میخواهید در خروجی به مخاطبان ارائه دهید را به صورت یک شماتیک ساده با یکسری کادر و نوشته روی کاغذ بیاورید.
در مرحله دوم، سعی کنید سناریوی هریک از قسمتهای کشیده شده را بنویسید. منظور از سناریو چیست؟ بسیار پیش آمده که شرکتها خواستار داشتن بخشی با عنوان باشگاه مشتریان بودند اما هنگامی که میپرسیم در این بخش قرار است چه اتفاقی بیفتد، جواب شفافی دریافت نمیکنیم. سناریو بدین معناست که بدانیم در هر بخش قرار است چه شود. پس در مورد مراحل فرآیندهای سایت به خوبی فکر کنید.
نکته دوم: اهداف خود را معرفی کنید.
واقعبینانه اهدافتان را بیان کنید. هر چه که هست، حتی اگر صرفاً فقط این باشد که به دوستانتان فخر بفروشید که من یک وب سایت دارم! صادق باشید و اجازه دهید طراحان سایت شما، بیشتر با شما آشنا شوند. آشنایی با شما و اهدافتان میتواند بسیار مفید باشد و در داشتن دید درستی از آنچه میخواهید، تأثیر به سزایی بگذارد.
نکته سوم: فقط به خود فکر نکنید، مخاطبانتان از شما مهمترند.
چنانچه در حوزه فروش اجناس هستید به بازار هدف، و اگر یک وبلاگ خوب میخواهید به مخاطبان خود بیاندیشید. خود را جای آنها بگذارید و سعی کنید تمام جوانب را بسنجید. به این فکر کنید که چه چیز در سایت شما باعث میشود بازدیدکننده احساس راحتی کند و تمایل داشته باشد در دفعات آتی باز به سایت شما سر بزند. داشتن سایت محبوب دفعات بازدید را بالا برده و در سئو سایت شما بسیار موثر است. پیشنهاد میکنم جهت آشنایی با نکات مهم در سئو و ارتقای رتبه سایت، مطلبی با همین عنوان را در وبلاگ ما بخوانید.
نکته چهارم: به طراحان اجازه دخالت دهید و با آنها مشورت کنید.
درست است که هیچکس نمیتواند مثل خودتان از کارتان سر درآورد اما تجربه طراحان برای شما بسیار سودمند خواهد بود. طراحان سایت با افراد زیادی در ارتباط بوده و در کسب و کارهای زیادی مشارکت داشتهاند. اجازه دهید تا بتوانند تجربیات خود را با شما در میان بگذارند. قطعاً همکاری شما با طراحان، نتیجهای متناسب با تکنولوژی روز و ایدههای خلاقانه طرفین خواهد داشت. بنابراین، تلاش کنید شرکتی را برای طراحی سایت انتخاب نمایید که صرفاً برنامهنویس نباشند، بلکه با ادبیات مدیریت، بازاریابی و کسب و کار در اینترنت آشنا باشند تا بتوانند مشاورهی بهتری ارائه دهند.
نکته پنجم: نگران نباشید همیشه امکان بهینه کردن سایت شما وجود دارد. پس پویا باشید.
ذهنتان را محدود نکنید و همواره سعی کنید تا با گذر زمان و تغییر نیازهای بازدیدکنندگان سایت خود، شما نیز در حال تغییر باشید. بازدیدکنندگان تلاش شما و بهینه شدن سایت شما را حس میکنند و از چشمانشان دور نمیماند. پویایی از عناصر ماندگاری در وب سایتهای امروزیست. دیدن زحمات شما و طراحان در مسیر درست، بازار هدفتان را به سوی شما جذب میکند و این مهمترین انگیزه در طراحی سایت به نظر میرسد. بنابراین بدون هرگونه نگرانی فقط به زمان حال و آنچه دسترسی به آن نزدیکتر است بپردازید. اگر پروژهها را فازبندی کنید، میتوانید با ایدههای جدید سایت را در آینده بهبود دهید.
در آخر، آنچه نباید از ذهنتان دور کنید این است که چه میخواهید برای خود، چه برای کمپانی خود سایتی داشته باشید، علت اصلی داشتن سایت را فراموش نکنید و هیچگاه از آن دور نشوید. به طراحان اعتماد کنید و بدانید حرفهایترینها همیشه دلسوزترینند.