سرنوشت وایبر
وایبر را میتوان یکی از نخستین اپلیکشین های مرسوم پیام رسان دانست. زمانی که فهمیدیم رد و بدل کردن پیام ها به غیر از ارسال پیامک و اس ام اس بوسیله گوشی و با استفاده از اینترنت و نصب این اپلیکیشن امکانپذیر باشد، ذوق کردیم و به استفاده از آن بدجوری عادت کردیم. اما این محبوبیت و عادت دیری نپایید. چرا که وایبر دارای اشکالاتی بود که ما را به مهاجرت به سوی تلگرام ترغیب کرد. حال که سازندگان این اپلیکیشن اوضاع را اینگونه دیده اند، سعی دارند با اضافه کردن امکاناتی به وایبر دوباره محبوبیت از دست رفته آن را بازگردانند. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این موضوع بدانید.
مطالب مرتبط: اینترنت با کودکان چه می کند؟ چرا کاربران اینترنت در دام فیشینگ می افتند؟
در همین راستا، وایبر به امکاناتی مجهز شده تا با استفاده از آن کسب و کارها بتوانند با ایجاد حسابهای کاربری به بازاریابی و تبلیغات خود در این فضا بپردازند که بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر دارد. با استفاده از حساب کاربری عمومی، کسب و کارها این قابلیت را خواهند داشت تا پیامهای گسترده را ارسال کرده و حتی به ارتباط یک به یک با کابرانشان بپردازند. این سرویس میتواند توسط کسب و کارها در کاربردهایی نظیر ارائه سرویسهای پشتیبانی برای مشتریان، بازاریابی و فروش به کار برده شود. به جرات میتوان گفت که وایبر ایده حسابهای کاربری عمومی برای کسب و کارها را از فیس بوک به عاریه گرفته تا به این روش بتواند سرویس پیام رسان خود را به پلتفرمی برای ارتباط بیشتر برندها با کاربرانشان مبدل سازد و از این طریق وجههای جدید را به سرویس خود اعطا کند.
علاوه بر استفاده از این ایده فیس بوک، به نظر میرسد حساب کاربری عمومی شبیه به صفحههای موسوم به Fan Page در فیسبوک است که از طریق آن کاربران میتوانند برند مورد نظر خود را دنبال کرده و آخرین اخبار و اطلاعات را به دست آورند. وایبر علاوه بر ایجاد امکان ارتباط از طریق API توسعه یافته نیز قابلیت اتصال نرمافزار CRM کسب و کارها نیز فراهم کرده است. با استفاده از این امکان میتوان به صورت جداگانه با مشتریان در ارتباط بود یا آنها را باتهای نرمافزاری مرتبط ساخت. البته باید به این نکته اشاره کرد که این اولین باری نیست که وایبر به سراغ کسب و کارها رفته است. پیش از این نیز این کمپانی با ارائه سرویس Viber for Business امکان دسترسی کسب و کارها به چتهای عمومی را فراهم ساخته بود، اما با ایجاد حسابهای کاربری عمومی در وایبر، این سرویس کارهای بزرگتری را برای سرویسدهی به کسب و کارها در سرویس خود انجام داده است. براساس آخرین اطلاعات ارائه شده سرویس وایبر که در سال ۲۰۱۰ راه اندازی شده بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر در پلتفرمهای ویندوز فون، اندروید و iOS در اختیار دارد. همچون سایر سرویسهای ارتباطی پیشرو، وایبر نیز امکان چت ویدیویی و صوتی را بوجود آورده است. این کمپانی در سال ۲۰۱۴ شرکت ژاپنی Rakuten را که در زمینه تجارت الکترونیک فعالیت میکند با پرداخت بیش از ۹۰۰ میلیون دلار تصاحب کرد. کسب و کارها برای بهره گیری از امکان حسابهای کاربری عمومی میتوانند درخواستی را ثبت کرده که پس از تایید حساب کاربری آنها با ویژگی جدید ایجاد میشود.