1,K
در وجود هر کدام از کارمندان ما، استعدادهایی وجود دارد که هنوز کشف نشده است. بدون شک ما در جایگاه یک مدیر می توانیم این استعدادها و هوش کارمندان را پیدا کنیم در این مقاله به واکاوی بیشتر این موضوع می پردازیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: چگونه مدیر باهوشی باشیم سخت کار کردن دلیل هوشمندانه کار کردن نیست
هوش کارمندان | انواع مختلف هوش
یکی از چالش های موجود در برقراری پیوند مناسب میان هوش و پتانسیل بالقوه نیروی انسانی آگاهی از وجود اشکال مختلف هوش است. هاروارد گاردنر، روانشناس، در سال ۱۹۸۳ در کتاب خود با نام چارچوب های ذهنی: نظریه هوش چندگانه، به اشکال ۹ گانه هوش اشاره کرده است:
- هوش موسیقایی: این نوع از هوش شامل توانایی تشخیص تون، ریتم و دانگ صدا است. این نوع از هوش افراد را قادر ساخته تا به شناسایی، تولید، بازتولید و تامل در موسیقی با کیفیتی برابر با درک موسیقیدانان، خوانندگان و آهنگسازان بپردازند.
- هوش ریاضی: این نوع از هوش به افراد این توانایی را داده تا مسائل ریاضی را محاسبه و پردازش کنند. افرادی که از سطوح بالایی از هوش ریاضی برخوردارند، به راحتی میتوانند روابط و الگوها را شناسایی کرده و مهارت های استدلالی پی در پی را به نمایش بگذارند و همچنین از توان تفکر انتزاعی نیز بهره مند هستند.
- هوش طبیعی: هوش طبیعی به حساسیت انسان در قبال دنیای اطرافش اشاره می کند. توان تشخیص ویژگی های مختلف طبیعت از جمله حیوانات، گیاهان، سنگ ها و ابرها و…
- هوش بین فردی: هوش بین فردی امکان برقراری ارتباط و تعامل موثر را از طریق مفاهیم کلامی یا غیرکلامی، شناسایی افراد، درک احساسات و خلق و خوی اطرافیان و در نظر گرفتن نظرات و دیدگاههای مختلف برای فرد فراهم می سازد. بهطور معمول نشانه های این نوع از هوش بیشتر در میان سیاستمداران، مددکاران اجتماعی و بازیگران یا معلمان دیده می شود.
- هوش زبانی: این شکل از هوش شامل توان بالای تفکر زبانی و استفاده از آن برای ایجاد سازوکارهای مناسب درک مفاهیم و نظرات در اطرافیان است. این نوع از هوش افراد را در انتقال مفاهیم پیچیده و بیان آنها به کمک ابزارهای زبانی یاری خواهد کرد
- هوش جنبشی: «بدن هوشمند» هماهنگی و تمرکز را در حین انجام طیف وسیعی از فعالیت های فیزیکی و جسمی ممکن می سازد. افرادی که دارای هوش جسمی– حرکتی هستند از ظرفیت بالای زمان بندی و هماهنگی ذهن و بدن برخوردار هستند.
- هوش درون فردی: این نوع از هوش توانمندی قابل توجهی داشته که افراد بر اساس آن این توانایی را دارند، تفکرات و احساسات خودرا درک کرده و از آن به منظور برنامهریزی برای زندگی خود بهرهبرداری کنند.
- هوش وجودی: یکی از جدیدترین حوزه های مورد مطالعه، شناختی است که پیرامون هوش وجودی شکل می گیرد. افرادی که از سطوح بالایی از این هوش برخوردارند به تفکرات عمیق گرایش داشته و بیشتر مشتاق کاوش در موضوعات مربوط به دلایل وجود هستی و مرگ هستند.
- هوش فضایی: به توان انسان در درک سه بعدی اشیا دلالت دارد. این نوع از هوش شامل ظرفیت های اصلی زیر است: تخیل پویا، دستکاری تصویر، تصویرسازی ذهنی، مهارت های هنری و گرافیکی و استدلال فضایی.