همه چیز درباره آخرین شرایط سفر بین ایران و آذربایجان

در حال حاضر، شرایط سفر بین ایران و آذربایجان به عنوان دو کشور همسایه با تاریخ و فرهنگ مشترک، به دلیل مسائل سیاسی با تغییر همراه شده است. این دو کشور با داشتن روابط تاریخی و فرهنگی نزدیک، مسائل مشترک مختلفی از جمله تجارت، گردشگری و ارتباطات فرهنگی دارند. با توجه به تغییرات جهانی و منطقه‌ای، شرایط سفر بین این دو کشور تحت تأثیر قرار گرفته و تحولاتی را تجربه می‌کند. در این مطلب از الی گشت، قصد داریم به بررسی جدیدترین شرایط و قوانین مربوط به سفر بین ایران و آذربایجان بپردازیم تا مسافران و علاقه‌مندان، به اطلاعات جدید در این زمینه دست پیدا کنند.

رزرو تور آذربایجان از سایت الی گشت با بهترین قیمت

آذربایجان با گرجستان، ارمنستان، روسیه و ایران و منطقه نخجوان با ایران، ترکیه و ارمنستان هم مرز است. برای رفتن به این کشور شما می‌توانید بدون محدودیت به آذربایجان با هواپیما یا ماشین سفر کنید. از زمان شیوع کرونا آذربایجان، مرزهای زمینی و دریایی خود را برای ورود گردشگران بسته نگه داشت و بعد از آن با قوانین جدید آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران شد. اما بعد از کشمکش‌های میان ایران و آذربایجان و جنگ بین آذربایجان و ارمنستان، برای سفر به آذربایجان داشتن مهر ارمنستان در پاسپورت شما مشکلی ندارد، اما داشتن مهر قره‌باغ کوهستانی در پاسپورت شما یک مشکل است و باعث می‌شود در مرز به مشکل بخورید.

رزرو بهترین هتل‌های آذربایجان از الی گشت

مهم‌ترین دلیل بسته شدن مرزهای بین ایران و آذربایجان این است که آذربایجان می‌خواهد جلوی ورود غیرقانونی اتباع فراری به کشورش را بگیرد. این به خودی خود یک سیاست معقول است، با توجه به اینکه قزاقستان و گرجستان تحت تأثیر هجوم اتباع فراری روسی آسیب دیده‌اند، به همین دلیل کشور آذربایجان برای جلوگیری از این آسیب اقدام به حفاظت سفت و سخت کرده است. از طرفی به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، بعد از کاهش تنش‌ها میان دو کشور اجازه سفرهای زمینی و هوایی برای گردشگران هر دو کشور ایران و آذربایجان بدون هیچ مشکلی فراهم است.

اما برای سهولت در سفر و امنیت بیشتر همچنان تأکید بر این است که مسافران برای سفر به باکو مرز هوایی را انتخاب کنند تا در کمترین زمان ویزای فرودگاهی در فرودگاه باکو برای مسافران صادر شود و سفری جذاب و بدون دردسر را تجربه کنند. هر چند به گفته وزارت امور خارجه هر دو کشور سفر زمینی هم بدون مشکل انجام خواهد شد، اما به دلیل تصمیمات آنی در مسائل سیاسی بین دو کشور، در مرز زمینی احتمال ایجاد مشکل و جلوگیری از سفر برای شهروندان هر دو کشور وجود دارد؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که در آخرین شرایط سفر بین ایران و آذربایجان مرز هوایی را انتخاب کنید.

گذرگاه های مرزی بین جمهوری آذربایجان و ایران، نقاط حیاتی در تعاملات اقتصادی و فرهنگی دو کشور هستند که اهمیت زیادی در تسهیل تبادلات میان مردم و تجارت دارند. این گذرگاه‌ها، به عنوان پل‌های ارتباطی بین دو کشور، نقش کلیدی در همکاری‌های دوجانبه ایفا می‌کنند. برای این سفر زمینی کافی است به اداره گمرک بروید و مطمئن شوید که همه مدارک را به درستی ببرسی کرده و مهر می‌زنند. بعد از آن اگر دارای پاسپورت ایرانی هستید، هزینه خروج از کشور را بهتر است به صورت آنلاین پیش پرداخت نکنید و در مرز هزینه آن را پرداخت کرده و بعد از عبور از مرز با تاکسی‌ و با پرداخت ۲۰ منات آذربایجان به باکو بروید.

نام شهرهای مرزی آستارا در هر دو کشور یکی است و گردشگران به راحتی از این مرز از یک شهر به شهر دیگر می‌روند. برای رفتن به آذربایجان از گذرگاه مرزی آستارا نیازی به گرفتن وسیله نقلیه تا مرز نیست، فقط کافی است به آستارا رفته و از طریق مرز به سمت آستارا آذربایجان بروید. توجه داشته باشید که بسته به موقعیت حساس، مرز آستارا یا از یک طرف یا هر دو طرف شلوغ است یا کاملاً ساکت است. اما در جدیدترین شرایط سفر بین ایران و آذربایجان، شما برای سفر زمینی به این کشور با مشکل روبه‌رو خواهید شد، اما برای سفر هوایی مشکل چندانی وجود ندارد.

اتوبوس‌های تهران-باکو روزانه از ترمینال غرب تهران به سمت باکو حرکت می‌کنند و حدود ۲۴ ساعت در راه هستند. اما اگر قصد دارید از طریق آستارا به باکو بروید، می‌توانید با ماشین شخصی خود را به آستارا رسانده و از آنجا به آستارا آذربایجان و باکو سفر کنید.

یکی دیگر از مرزهای زمینی برای سفر به باکو گذرگاه مرزی بیله سوار در استان اردبیل است. برای سفر به باکو از این مرز کافی است خود را به شهرستان بیله سوار برسانید و از آنجا به باکو که حدود ۲۱۰ کیلومتر فاصله دارد سفر کنید. این مرز ۲۴ ساعته است و هر زمان از شبانه روز که به مرز برسید می‌توانید با ارائه مدارک لازم از مرز به سمت آذربایجان سفر کنید. اما به دلیل اینکه در مرزهای زمینی ویزا صادر نمی‌شود، باید ویزای خود را قبل از سفر از سفارت آذربایجان در ایران اخذ کنید تا به راحتی از مرزهای زمینی عبور کنید.

دریافت ویزای توریستی برای سفر به آذربایجان به عنوان یک کشور دارای جاذبیت‌های فراوان، فرآیند نسبتا ساده‌ای دارد. متقاضیان می‌توانند از طریق سفارت یا کنسولگری آذربایجان در کشور محل اقامت خود، یا از طریق سایت رسمی وزارت امور خارجه آذربایجان، درخواست خود را ثبت نمایند. فرایند اخذ ویزا به وسیله تأییدیه‌های مربوطه و مدارک مورد نیاز انجام می‌شود. برخی از اطلاعات مورد نیاز برای درخواست ویزا شامل مدارک شناسایی، بلیط هواپیما و اطلاعات رزرو اقامت است. پس از تأیید ویزا توسط مقامات آذربایجان، مسافران می‌توانند به این کشور زیبا سفر کرده و از فرهنگ، تاریخ و طبیعت زیبای آن لذت ببرند. اما توجه داشته باشید همان‌طور که گفتیم به دلیل تنش‌های سیاسی میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان در حال حاضر شرایط سفر بین ایران و آذربایجان با کمی چالش همراه است و تنها می‌توانید از طریق مرز هوایی به باکو پرواز کنید.

در آخرین شرایط سفر بین ایران و آذربایجان، روابط دوجانبه بهبود یافته و تعاملات بین دو کشور در حوزه‌های مختلف، از جمله تجاری، فرهنگی و گردشگری، گسترش یافته است. تسهیلات و تسریع در امور ویزا، توسعه همکاری‌های اقتصادی و تبادلات مرزی مثبتی از جمله دیگر پیشرفت‌های این روابط محسوب می‌شوند. همچنین، افزایش تبادلات و تحولات مثبت در حوزه‌های مذاکرات و همکاری‌های بین‌ دولت‌ها، نشانگر توسعه روابط مؤثر و سازنده میان دو کشور است. اما با وجود کاهش تنش‌ها همچنان توصیه می‌کنیم که مسافران ایرانی برای سفر به آذربایجان از طریق مرز هوایی اقدام کنند، زیرا گاهی اوقات در مرزهای زمینی به دلیل تصمیمات سیاسی لحظه‌ای مشکلاتی رخ می‌دهد که ممکن است مانع ادامه سفر گردشگران شود.

مقالات مرتبط

۱۹ دلیل برای سفر به آذربایجان

راهنمای سفر به باکو آذربایجان

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل

۱ نظرات

شربیانی 1402-09-13 - 3:16 ب.ظ
سلام، خدا رو شکر بلاخره ما با یکی از همسایه های شمالی خود می تونیم رفت وآمد داشته باشیم وهم و این کشور زیبا رو که زمانی از خاک خودمان بودند زیارت وسیاحت کنیم .بسیار عالی میگن منطقه سید آباد آذربایجان خیلی زیبا ست.باید بریم ببینیم.
افزودن نظر