هدفگذاری هوشمندانه در بازاریابی گردشگری

Marketing

ما در طول زندگی اهدافی را برای خود تعریف
می کنیم و برنامه های زندگی مان را بر اساس این اهداف طرح ریزی می کنیم. بسیاری از کسب و کارها بدون تعریف اهداف واضح و عملی، مقدار قابل ملاحظه ای از منابع انسانی و مالی را در برنامه های بازاریابی پیچیده سرمایه گذاری می کنند. موفقیت یک راهبرد بازاریابی مستلزم رسیدن به این اهداف است. اگر مبهم،‌ تعریف نشده یا دور از دسترس باشند، شکست در انتظارمان خواهد بود.
“مشهور ساختن مقصد گردشگری در سرتاسر دنیا”،‌ یا “فروش اتاق های هتل از طریق شبکه های اجتماعی” اهداف کلی می باشند. طراحی فعالیت های خاص برای دستیابی به این اهداف تقریباً غیر ممکن
می باشد. اما “۵۰ % افزایش رزرو تورها در طول یک سال” یا “فروش دو برابر تورها در بین ماه های اردیبهشت تا خرداد”، اهداف واقع گرایانه، دست یافتنی و قابل اندازه گیری می باشند. اهداف واضح، مدیران را قادر می سازد که منابع را به درستی تخصیص دهند و اثرات واقعی را اندازه گیری کنند.
در اینجا به ۶ ویژگی کلیدی هدف های موفق در بازاریابی گردشگری اشاره می کنیم:

۱. اهداف را به طور خاص تعریف کنید. وقتی اهداف خاص هستند، مجریان دقیقاً می دانند که چگونه باید آنرا انجام دهند. راهبردها باید بر روی اهداف واقعی تمرکز داشته باشند و سپس بهترین اقدامات را برای موفقیت انتخاب کنند. اگر هدف، افزایش بازدید از وبسایت باشد، راهبرد بازاریابی باید در راستای فعالیت در رسانه های اجتماعی، وبلاگ نویسی و بهینه سازی موتورهای جستجو باشد. اگر هدف افزایش فروش اتاق های هتل باشد، باید ارتباط و همکاری قوی تری با دفاتر خدمات مسافرتی برقرار شود. شناخت اهداف، راهنمای اقدامات عملی شما خواهد بود.
۲. اهداف را قابل اندازی گیری تعریف کنید. “دوبرابر کردن فروش اتاق ها” یک هدف واضح است که بیان می کند چه تعداد اتاق باید فروخته شود و خیلی راحت می توان آن را اندازه گیری کرد. فقدان اهداف قابل اندازه گیری هنگام اجرای ابتکارات جدید بازاریابی، مشکل آفرین می شود، اما داشتن اهداف قابل اندازه گیری، کسب و کارتان را قادر می سازد که در راه موفقیت گام بردارید و اقدامات اصلاحی را در صورت نیاز انجام دهید.
۳. اهداف را دست یافتنی تعریف کنید. غالباً انتخاب اهداف بلند پروازانه حتی اگر دست یافتنی نباشند، مورد تشویق قرار می گیرد، اما نتایج خوبی در بر نخواهد داشت. دلایل روانشناختی برای انتخاب اهداف دست یافتنی وجود دارد: نیاز به تجربه موفقیت و انگیزه برای نیروی فروش. همچنین دلایل کاربردی نیز وجود دارد: تخصیص درست منابع برای دستیابی به اهداف. شناخت صحیح بازار و توانایی های کسب و کار به تدوین اهداف دست یافتنی کمک می کند.
۴. اهداف مرتبط تعریف کنید. اگر یک مقصد گردشگری در سرتاسر دنیا شناخته شده باشد، انتخاب یک شعار برای آن بسیار خوب است اما لزوماً باعث افزایش بازدید آن نمی شود. مطمئن شوید که اهداف شما نتایج مثبتی را برای کسب و کار یا مقصد گردشگری شما به ارمغان آورد.

۵. اهداف خود را بر مبنای زمان تعریف کنید. تخصیص منابع نمی تواند بر اساس یک بازه زمانی نامعین انجام شود. وقتی یک مهلت زمانی تعیین
می کنید،‌ خود به خود در صدد تحقق آن بر می آیید. اگر هدف شما بازدید مجدد گردشگران در فصل
کم رونق گردشگری باشد، در نتیجه شما باید اقداماتی در یک دوره زمانی خاص انجام دهید. بنابراین، راهبرد بازاریابی باید فعالیت های کوتاه مدتی را مشخص کند.
۶. مطمئن شوید که اهداف مورد نظرتان در همه بخش های سازمان به اشتراک گذاشته شود. اگر شما اهدافی با ویژگی های SMART تعریف کنید اما همه بخش های سازمان را در تحقق آن سهیم نکنید، موفق نخواهید بود. راهبرد بازاریابی فقط در صورتی موفق خواهد بود که قابلیت اجرا داشته باشد. مشارکت نیرو های فروش و کارکنان امور مالی برای دستیابی به اهداف اجتناب ناپذیر است. یکپارچه کردن همه واحدهای کسب و کار با واحد بازاریابی در تدوین اهداف بازاریابی و تخصیص زمان و منابع برای تحقق اهداف، منجر به اجرای صحیح و موفق راهبردها می شود.
اگر با در نظر گرفتن وی‍‍ژگی های SMART اهداف خود را تعریف کنید،‌ به آسانی می توانید راهبردهای خود را تعریف کرده و سپس در صدد اجرای آنها بر آیید. به یاد داشته باشید که اهداف خود را به صورت فصلی یا سالانه بازبینی کنید تا مطمئن شوید که در مسیر درست قرار دارید.

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر