مهندسی زبان بدن: نکاتی درباره دست دادن

نکات طلایی درباره دست دادن
. همیشه به یاد بسپارید که در اولین برخورد با کسی که تازه با وی آشنا می شوید، زمان دست دادن شما باید کوتاه باشد.
. همیشه در دست دادن پیش قدم باشید، مگر در برخورد با بزرگان و کسانی که از شما بزرگ ترند و توصیه می شود آخرین نفری باشید که دست خود را می کشید.
. ارتباط چشمی هنگام دست دادن بسیار مهم و تاثیر گذار است. توصیه می شود به چشمان طرف مقابل نگاه کنید و تبسم بر لب داشته باشید.

. هنگام دست دادن با کسی نباید فاصله آن قدر زیاد باشد که مجبور شوید دست خود را خیلی دراز کنید.
. هنگام جداشدن از یک جمع چند نفری، دست دادن با همه لزومی ندارد و فقط می توان با یک معذرت خواهی خداحافظی کرد.
. اگر دست شما خیس است، به هیچ وجه با دست خیس یا با مچ دست، دست ندهید، بلکه کافی است عذرخواهی کرده و ایستاده احترام بگذارید.

. هنگام دست دادن نباید دست طرف مقابل را فشار داد، به ویژه اگر انگشتری در دست داشته باشد.
. هنگامی که کسی وسیله ای در دست دارد و دست هایش آزاد نیست، نباید دست خود را به سوی او دراز کنیم تا مجبور شود برای دست دادن، وسایل را زمین بگذارد یا همه را در یک دست یا زیربغل نگه دارد و با ما دست بدهد. این کار باعث خواهد شد فرد روی وسایل نگه داشته تمرکز کند.

. در برخورد با رؤسا، اجازه دهید آن ها دست خود را برای دست دادن دراز کنند.
. هنگام دست دادن باید تمام کف دست مخاطب را لمس کنید. از دست دادن با نوک انگشتان بپرهیزید.
. برخی دوست دارند دست دادنشان طولانی و برخی هم مایل اند خیلی کوتاه باشد. باید با توجه به خواست طرف مقابل، این مدت تنظیم شود.
. به هیچ عنوان توصیه نمی شود آقایان برای دست دادن، دست خود را به سمت خانم ها دراز کنند، بلکه در شرایط ویژه و در میهمانی های خانوادگی هنگام روبه رو شدن با محارم، اگر خانم ها دست خود را جلو آوردند، شما وظیفه دارید دست بدهید.

دست دادن در حالی که کف دست طرف مقابل رو به پایین است
در حالتی که کف دست ها کاملاً یکدیگر را لمس کنند و دست فرد، بالاتر از دست طرف مقابل قرار گیرد، قدرت طلبی وی نمایش داده می شود. اگر این نوع دست دادن همراه با تکان های رو به بالا باشد نشان از سلطه طلبی دارد. اگر کسی هنگام دست دادن کف دستش را روی دست شما گذاشت، باید بدانید وی، فردی با اعتماد به نفس بالا است که می خواهد بر همه چیز تسلط داشته باشد و رابطه را کنترل کند. اما اگر کف دست او زیر دست شما قرار بگیرد، یعنی می خواهد همه تصمیم گیری ها را به شما واگذار کند. این حالت بیشتر میان مدیران ارشد که احساس قدرت می کنند رواج دارد. این حالت در آقایان مرسوم است.
کشیدن دست هنگام دست دادن
اگر شخصی هنگام دست دادن، شما را به طرف خود می کشد، احتمالاً دوست دارد به شما کمک کند. چنین فردی دوستان بسیاری در اطراف خود دارد و خیلی زود با دیگران صمیمی می شود. او در میان جمع همیشه مورد توجه است و به شما می گوید به کمکتان هم احتیاج دارد، در حالی که فردی که هنگام دست دادن شما را به عقب هل می دهد، دوست دارد کسی با او کاری نداشته باشد؛ اما اگر هنگام دست دادن خیلی نزدیک می ایستد و دست می دهد، می خواهد با شما یک دوستی پایدار همراه با وابستگی ایجاد کند. چنین فردی به روابط شخصی و احساسی با دیگران اهمیت بسیاری می دهد و اگر به او فرصت دهید، می تواند شریک اقتصادی خوبی برایتان باشد. این حالت در آقایان مرسوم است.
دست دادن با هر دو دست
دست دادن با هر دو دست، نشان دهنده علاقمندی جهت ارتباط است. استفاده از دست چپ برای گرفتن و پوشاندن دست ها، «دست دادن دستکش وار» نامیده می شود و صداقت و صمیمیت فراوان را نشان می دهد. اگر هنگام دست دادن، دو نفر خیلی به هم نزدیک باشند، نشان دهنده تمایل به یک دوستی پایدار همراه با وابستگی است. فردی که این گونه دست می دهد به روابط شخصی و احساسی با دیگران اهمیت فراوان می دهد. به این نوع دست دادن، «در آغوش گرفتن کوچک» هم می گویند. این نوع دست دادن در آقایان مرسوم است.
دست دادن و گذاشتن یک دست روی شانه
این رفتار، نمایانگر حمایت از فرد مقابل یا دلداری دادن در یک موقعیت حساس به اوست. چشم ها به سمت مخاطب است و با ادای جملات کوتاه همراه خواهد بود که نوعی اطمینان از همراهی را نشان می دهد. این حالت اغلب در مدیران سطح بالا که بخواهند با فرد ابراز همدردی یا پشتیبانی بکنند دیده می شود و به طور کلی در آقایان مرسوم است.

منبع: کتاب مهندسی زبان بدن نوشته پویا ودایع

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل

۱ نظرات

sara 1395-09-09 - 12:11 ب.ظ
عالی بودش من مقاله های زیادی از زبان بدن خوندم از دکتر مازیار میر هم زیاد شنیدم به سایتشون سر زدم واقعا مطلبای مفیدی گذاشته بودن
افزودن نظر