مدارا با آنها که ناسازگارند

Dealing with conflict

با افراد کم مدارا، مدارا کنید

اگر در محیط کاری و شرکتتان مورد بدرفتاری قرار گرفتید، ناامید نشوید. کافی است به خود مسلط باشید و با بروز رفتار مناسب، به الگوی همکاران خود تبدیل شوید و از این طریق به آنها یاد دهید که چگونه با شما رفتار کنند. گام اول، ایجاد تغییر در خودتان است. اگر شما تغییر کنید، دیگران نیز تحت‌تاثیر شما متحول می شوند. این شمایید که انتخاب می‌کنید با همکاران ناسازگار خود چگونه رفتار کنید. ایجاد تغییر در رفتار فرآیندی زمان بر به حساب می آید، اما اگر به خودشکوفایی(Self Actualization) برسید، راحت ‌تر می‌توانید عوامل منفی را از خود دور کرده و یک بستر کاری سازنده و آرام فراهم کنید. نکاتی که در ادامه می خوانید به شما می‌آموزند که چگونه الگوی همکاران خود باشید. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
  • نفس عمیق بکشید. برای درست نفس کشیدن، لازم نیست حتما یوگا کار کرده باشید. تنفس درست تمرینی طبیعی است که شما را یاری کرده تا از طریق جذب اکسیژن و دفع استرس، آرامش خود به‌ دست آورید. زمانی که رفتار ناشایست کسی شما را آزار می‌دهد، به آرامی نفس عمیق بکشید. دم و بازدم باید به ترتیب از طریق بینی و دهان صورت بگیرد. اگر عصبانی یا ناراحتید، چند دقیقه به همین شکل نفس کشیده تا دوباره به حالت عادی برگردید. تنها ۳۰ ثانیه طول می‌کشد تا مغز شما آرامش را به شما برگرداند.
  • واکنش بیش از حد. اگر یکی از همکارانتان منتقد شماست و پس از گذشت چند روز، فکر شما هنوز درگیر این مساله است، این یعنی شما نسبت به این مساله بیش از حد واکنش نشان داده‌اید. انرژی خود را صرف فکر کردن به مسائل منفی نکنید، چرا که مهم ‌ترین سرمایه شما انرژی شما است. اتفاقات ناخوشایند و اختلافاتی را که بین شما و همکارانتان روی می دهد مرور نکنید. گذشته را از یاد برده و خود را برای یک شروع دوباره آماده کنید. به جای مرور خاطرات بد، زمان خود را صرف فعالیت‌های مثبت و سازنده کنید. به این ترتیب احساس رضایت مندی دارید. نمی‌توانید همه‌چیز را کنترل کنید پس روی مسائلی تمرکز کنید که تحت کنترل شما است، مثل آرامش ذهن.
  • رها کنید. اگر انیمیشن Frozen را دیده باشید، حتما ترانه «Let it Go» را هم به خاطر دارید. این ترانه دائما به شما گوشزد می‌کند که مسائل را رها کنید، درست مثل بچه‌ ها. آنها بازی می ‌کنند، دعوا می‌کنند و دقایقی بعد، دوباره شروع می‌کنند به بازی کردن. انگار هیچ دعوایی بین آنها اتفاق نیفتاده است. باید از کودکان یاد بگیریم که به جای دامن زدن به اختلافات، به سادگی از کنار بعضی مسائل رد شویم.
  • گفت ‌وگوی صریح. هرگز و به هیچ وجه آزار و اذیت و رفتارهای زشت و زننده را تحمل نکنید. نزد مشاور بخش منابع انسانی بروید و از او بخواهید تا گزارشی از رفتارهای فرد خاطی تهیه و به سرعت اقدام بعمل آورد. درباره رفتارهای آزاردهنده صراحتا صحبت کرده تا همکاران شما بدانند که شما خواهان روابطی هستید که اساس آن، حفظ حرمت و احترام است. اگر از این گفت‌ وگوها نتیجه‌ ای نگرفتید و همچنان شاهد بدرفتاری همکاران یا مدیر خود بودید، بهتر است استعفا دهید.
  • معذرت‌خواهی جادو خواهد کرد. خاطرم هست که با یکی از همکارانم رابطه خوبی نداشتم. هر دوی ما وانمود کرده که همدیگر را دوست داریم. یک روز پروژه‌ مهمی به ما محول شد که نیازمند تماس، همکاری و ارتباط مستقیم بود. می‌دانستم که باید هر چه سریع ‌تر این تنش ‌ها را تمام کنم، بنابراین با کمک مشاور شغلی‌ام، با او قرار ملاقاتی ترتیب دادم و به خاطر تمام رفتارهای ناپسندم از او عذرخواهی کردم. به او گفتم که تلاش می‌کنم تا سهم خودم را برای بهبود این رابطه ایفا کنم، خواسته ‌های او را قبول کرده و در عوض از او خواسته‌ هایی دارم. معذرت ‌خواهی من معجزه کرد و به همکارم نشان داد که من مشتاق ایجاد تغییر در خودم هستم.
  • شفاف‌سازی درباره انتظارات. قوانین خود را مشخص کرده، از همکاران خود خواسته که احترام متقابل را از یاد نبرده و در عوض از آنها بپرسید که مایلند چگونه با آنها رفتار شود. از دیگران انتظار نداشته باشید که ذهن ‌خوانی کنند. اگر رفتاری شما را آزار می‌دهد، باید درباره آن با همکار خود صحبت کنید، در غیر این صورت او به رفتار خود ادامه می دهد چرا که نمی‌داند رفتارش آزاردهنده است.
  • دایره اعتماد. هنگامی که در شرایط تنش ‌زا قرار می گیرید، مشورت با افراد قابل اعتماد را از یاد نبرید. می‌توانید از مربیان یا منتورها درخواست کمک کنید.
  • محرک‌ها. ببینید کدام محرک ‌ها سبب شده از کوره در بروید. از آنها لیست تهیه کرده و بنویسید چرا باعث عصبانیت شما می‌شوند. وقتی شما این محرک‌ ها و واکنش‌های خود را بشناسید، می ‌توانید برای غلبه بر آنها چاره ‌ای بیندیشید.

به باور «مارشال گلداسمیت» نویسنده کتاب «محرک ‌ها: ایجاد تغییرات رفتاری دائمی»، واکنش‌ها خود به خود روی نمی دهند. آنها نتیجه محرک ‌هایی هستند که در پیرامون ما رخ می ‌دهند و گاهی ما را وادار ساخته تا با همکاران، والدین یا دوستان خود بدرفتاری کنیم. این محرک‌ها همیشه و در همه جا حضور دارند. شاید شما همیشه نتوانید وقایع پیرامون خود را کنترل کنید، اما همیشه می‌ توانید واکنش خود نسبت به این محرک‌ها را تحت کنترل خود درآورید.گلداسمیت به شما پیشنهاد می‌کند که هر روز رفتارهای خود را با پرسیدن سوالاتی از این دست ارزیابی کنید: «آیا امروز تمام تلاش خود را انجام دادم؟». این سوالات میزان «تلاش» شما را می ‌سنجد. در اینجا رسیدن به هدف اهمیت ندارد، بلکه میزان تلاش شما برای رسیدن به هدف مهم است.

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل