801
هدف بیش تر ما از سفر و بازدید از مکان های نادیده، غالبا استراحت و بر هم زدن یکنواختی و خستگی زندگی روزمره است.
اکثر جهانگردان دنیای متفاوتی دارند. سفر تمام زندگی آنان است. همه چیزشان بنابر مقتضیات سفرشان تعیین می شود و اصلا هدف شان از کار کردن، زندگی کردن و امرار معاش کردن این است که بتوانند باز هم دنیاهای تازه تری را ببینند و انسان کامل تری شوند. البته این تعریف جهانگردان واقعی است که این روزها کم پیدا می شود و جای شان عمدتا در تاریخ و کتاب های قدیمی است. در زیر می خواهیم تنی چند از این دسته از جهانگردان را به شما بشناسانیم.
- پونه مهدوی نادر اولین زن جهانگرد ایرانی است. او سفرش را به دور دنیا با دوچرخه آغاز کرد اما در مسیرهای طولانی از هواپیما نیز استفاده کرد. سفر او حدود یک سال و نیم طول کشید و او در طی سفر، مناطقی چون قله اورست و خانه کعبه را دید و در اجلاس جهانی جوانان نیز شرکت کرد. کتابی با عنوان مسیر صلح، حاصل این سفر بود که شامل خاطرات و عکس های این سفر می باشد.
- یکی از جهانگردان معروف جهان ابن بطوطه است. او یک جهانگرد مسلمان است که اصالت مغربی یا مراکشی دارد. او حدود ۱۱۷ هزار کیلومتر طی مسیر کرده است که طبق مختصات سرزمینی کنونی، حدود ۴۴ کشور جهان می باشد. او بعد از این سفر، به نگارش سفرنامه پرداخت که یکی از معتبرترین اسناد برای شناخت مردم جهان در آن دوره محسوب می شود.
- چنگ هه یا چنگ خه یک جهانگرد مسلمان چینی است که به عنوان یکی از معروفترین جهانگردان و مکتشفان جهان شناخته شده است. این فرد از ابعاد دیگری در چین و البته جهان شهرت دارد. چنگ هه در طول ۳۰ سال به هفت سفر رفت و به کشورهایی نظیر ایران، عربستان و مناطقی چون شبهقاره هند و شرق دور آسیا سفر نمود.
- یکی از معروفترین جهانگردان غربی و جهانی مارکوپولوست که در ادبیات عامیانه امروز ایران نماد سفر و جهانگردی می باشد. او یک جهانگرد و تاجر ونیزی بود که در سفرهایش به شرق، به ایران و چین نیز دیدن کرد. از این سفر کتابی نیز به جا مانده که حرف و حدیثهای زیادی را به دنبال داشته اما اگر اطلاعات آن صحت داشته باشد، اطلاعات خوبی را در اختیار محققان قرار می دهد. برخی حتی میگویند سفرنامه او به نقشه نگاری نیز کمک هایی کرده است. مارکو در سفر رفت خود از خشکی و در سفر برگشت خود به طور عمده از دریا استفاده کرد.
- کریستف کلمب: در ادبیات انگلیسی میان واژه های جهانگرد، کاشف و توریست تفاوت عمده ای وجود دارد. بنابراین کریستف کلمب به عنوان کاپیتان کشتیهای پادشاهیهای دوره میانه اروپا، شاید بیشتر یک کاشف باشد تا یک توریست. با این حال میتوان ادعا کرد که کاشفان جهان همگی خبره های سفر بوده اند. نام کریستف کلمب از این نظر در جهان شهرت دارد که قاره آمریکا را کشف کرده است. البته این ظاهر ماجراست. زیرا او خودش هم نفهمید که پا به آمریکا گذاشته و بعدها هم مشخص شد احتمالا قبل از او کسان دیگری به این مکان رفته بودند.
- مایکل پالین، کمدین انگلیسی، یکی از معروفترین مسافران و گردشگران جهان است. او از سال ۱۹۸۰ اقدام به مسافرت و ساخت مستند هایی از سفرهای خود نمود و در این مدت به قطب جنوب و شمال، اروپای شرقی، هیمالیا، صحرای آفریقا سفر کرد و مستندهای زیادی از سفرهایش ساخت.