راهکارهایی برای مقابله با وقت تلف کردن
گاهی با اینکه می دانیم وقت کافی برای انجام کارهایمان نداریم اما باز هم به بهانه های مختلف وقت تلف می کنیم! پای تلویزیون می نشینیم و یا این که ساعت ها سرگرم بازی های موبایلمان می شویم! این یعنی اینکه به عادت پشت گوش انداختن کارهای مهم دچار شده ایم و باید هر چه زودتر برای خلاص شدن از دست این عادت به فکر راه چاره باشیم. برای مدیرت زمان لازم است که عواملی که باعث حواس پرتی می شوند را بشناسیم و آدم ها را به طور کامل حذف کنیم. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا با راهکارهایی برای مقابله با وقت تلف کردن آشنا شوید.
خود را از اینترنت دور کنید
مطالب مرتبط: ۶ مورد ضروری در مدیریت منابع انسانی ترس از سخنرانی را با این راهکارها کنار بگذارید!
دسترسی به اینترنت یعنی جنگ دائمی با خود برای اینکه در سایت های مختلف پرسه زنی نکنید! زمان شما برای انجام کارهایتان محدود است و باید با حواس جمع به کارهایتان برسید پس بهتر است موانعی مثل اینترنت را از خودتان دور کنید تا بدون مزاحمت به کارهایتان برسید. ممکن است اراده کافی برای اینکه خودتان را از اینترنت محروم کنید نداشته باشید در این صورت بهتر است که از اپلیکیشن های بلاک کننده وب سایت استفاده کنید تا هر زمان که برای انجام کارهایتان احتیاج به تمرکز بالا داشتید با فعال کردن آن دیگر حواستان به اینترنت پرت نشود.
سرویس های ایمیل و پیام رسان های موبایل را غیر فعال کنید
در تحقیقاتی که انجام شده این طور به نظر می رسد که برای پاسخ دادن به هر ایمیل حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم است و از طرفی بری اینکه بعد از پاسخ دادن به ایمیل دوباره برای انجام کار به مرحله حواس جمعی برسیم باید ۱۵ دقیقه دیگر زمان صرف کنید. نتیجه این تحقیقات نشان می دهد که برای داشتن تمرکز باید سرویس های ایمیل موبایل را کلا غیر فعال کنید تا با حواس جمع و تمرکز بالا به کارهایتان برسید. اینکه در حین انجام کار پیام رسان های گوشی تا را چک کنید یعنی اینکه دارید به عوامل حواس پرتی و وقت تلف کردن پاسخ مثبت می دهید و از انجام کارهای اصلی تان باز می مانید.
کارهای خود را فقط با یک وسیله به انجام بسانید
اگر در حال کار با لپ تاپ هستید سعی کنید همه فایل ها و چیزهایی که احتیاج دارید را بر روی همن لپ تاپ بریزید تا دیگر نیازی نباشد تا برای انجام کاری دیگر به سراغ گوشی و یا تبلت بروید. اینکه مدام در بین وسایل مختلف به دنبال فایل های مختلف بگردید یعنی حواس چرتی و عدم تمرکز برای انجام کارهای مهم تر! همه فایل های مهم را در یک جا بگذارید تا نیاز به گشتن برای پیدا کردن آن ها نباشد.
زمان بندی برای انجام کارها را دست کم نگیرید
شاید شما هم از آن دسته از افرادی هستید که تا اسم برنامه ریزی می آید اخم هایتان در هم می رود و می گویید علاقه ای به انجام این کار ندارید! اما برنامه ریزی می تواند معجزه ای بزرگ در انجام کارهایتان به وجود بیاورد. بعد از اینکه مشخص کردید که در ساعات مشخص چه کاری را باید انجام دهید می بینید که کارهایتان با چه سرعت خارق العاده ای در حال انجام است. اگر می خواهید وقتتان تلف نشود بهتر است که کارهایتان را دسته بندی کنید مثلا تمام کارهایی که مربوط به بیرون از منزل هستند را با هم انجام دهید تا نیازی نباشد در طول روز در فواصل زمانی مختلف چندین بار از خانه خارج شوید.
شتاب زده نباشد و چند کار را با هم انجام ندهید
اینکه چند کار را با عجله و با هم انجام دهید یعنی احتمال بیشتری برای هدر دادن وقتتان وجود دارد. اگر بدانید فقط ۲ درصد از مردم می توانند کارها را هم زمان و بدون اشتباه انجام دهند احتمالا دیگر هیچ وقت به سراغ این کار نمی روید. عدم شتاب زدگی در انجام کارها باعث می شود تا بدون اینکه استرس داشته باشید از تمرکز کافی برای انجام کار هم برخوردار باشید.
اولویت بندی در انجام کارها را فراموش نکنید
اینکه در هنگام امتحانات عده ای از دانشجویان دیگر به کارهای اتاق شان نمی رسند یعنی اینکه اولویت بندی درستی در انجام کارها دارند! آن ها فهمیده اند حالا که وقت امتحانات است دیگر باید از انجام کارهای غیر ضروری دست بردارند و فقط درس بخوانند. برای اینکه در انجام کارهایتان اولویت بندی داشته باشید کافیست که در هنگام انجام هر کاری از خودتان سوال کنید که آیا این کار از بقیه کارهایتان مهم تر است یا نه؟ اگر می خواهید در انجام اولویت بندی به مهارت کافی برسید بهتر است این کار را روی کارهای کوچک روزمره تمرین کنید. همین تمرین بر روی کارهای کوچک است که کم کم باعث می شود که هیچ کار مهمی را فدای انجام کارهای کوچک و پیش پا افتاده نکنید.
استراحت خیلی مهم است
اینکه پشت سر هم کار کنید و هیچ استراحتی به ذهن خود ندهید یعنی به زودی نیروی جسمی و روحی تان کم می شود. حتما در پایان روز کاری به ذهنتان فرصت دهید تا انرژی و نیرویی تازه بگیرد. برای این کار بهتر است بعد از انجام کارهای روزانه در هنگام شب، دیگر اصلا به کار خود فکر نکنید و چند ساعتی را با خانواده و یا دوستانتان بگذرانید تا از حال و هوای کار کاملا خارج شوید. اینکه بیشتر از حد از خودتان کار بکشید یعنی کارتان دیگر کیفیت قابل قبول را ندارد و شاید هم ناچار شوید تمام کارهایی که انجام داده اید را دوباره از اول انجام دهید. حتما در هنگام آخر هفته ها زمانی را برای تفریح و گشت و گذار بگذارید تا در شروع هفته انرژی کافی برای انجام دوباره کارها را داشته باشید.