به این دلیل کارمندانتان را به خودخواهی تشویق کنید!

خودخواهی در کار

خودخواهی در کار

امسال بود که یکی از مجاله های ژاپنی به نام ژاپن تایمز خبر داد که ۳ شرکت ژاپنی جدید سیاست های جدیدی در مبارزه با دخانیات را راه اندازی کرده اند. بعد از ارائه ی این ۳ استراتژی این طور تخمین زده شد که به احتمال خیلی زیاد یکی از این ۳ روش بهتر از بقیه جواب خواهد داد چرا که «حس خودخواهی» کارمندان را می تواند خیی کارآمدتر به نسبت دو روش دیگر مهار کند. خوادخواهی در کار درست است؟ بله، در این نوشتار یاد می گیرید که چطور خودخواهی کارمندان در کار باعث نزدیک تر شدن علایق آن ها به علایق کارفرماها می شود.

سیسات های ضد استعمال دخانیانت در کار

مطالب مرتبط:
همه ی ماهیچه هایتان را در باشگاه نسازید!
همه ی کارآفرین های موفق این ویژگی ها را دارند

شرکتی ژاپنی با نام فروشگاه های لاوسون، قانونی را اجبار کرد که بر طبق آن استعمال دخانیات برای کارمندان کاملا ممنوع شده بود. البته این شرکت اعلام کرده بود که هیچ جریمه ای برای افرادی که از این قانون سرپیچی کنند وجود ندارد اما در آینده قطعا محدودیت های بیشتری اجرایی خواهد شد. بعدها مشخص شد که این روندی که آن ها در پیش گرفته بودند به طور کارآمد جواب نداده است و در نتیجه آن ها به این فکر افتادند تا سیاست های شدید تری اعمال کنند.

دومین شرکت ژاپنی، شرکتی به نام بیمه ی عمر سومپو کوا نون هیماواری بود که این شرکت هم یک قانون منع استعمال دخانیات در تمام روز را اعمال کرده بود. این شرکت به نسبت شرکت اول سعی کرد تا کمی منعطف تر برخورد کند و جایگرین هایی به جای استفاده از تنباکو ارائه کند. سومپو بر این باور باور بود ک ارائه ی برنامه های اینچنینی و برنامه های رایگان، افراد منطقی را تشویق می کند تا در آن ها شرکت کنند اما او فراموش کرده بود که استعمال دخانیات یک روند منطقی نیست. در واقع سوپو به آن ها  یک پاداش خاص نداده بود بلکه به نوعی هزینه های دخانیات آن ها را کمتر کرده بود.

شرکت سوم هم یک شرکت بازاریابی آنلاین به نام پیالا بود که پیشنهاد داده بود که ۶ روز تعطیلات به افراد غیر سیگاری اضافه می کند. تاکائو آسوکا که مدیر این شرکت بود بر این باور بود که افراد سیگاری مدام به استراحت های کوتاه و ترک محل کار برای کشیدن سیگار می پردازند و در نتیجه مدت زمان کمتری را به نسبت بقیه کار می کنند. در واقع پیشنهادی که او داده بود، یک پیام روشن داشت و آن هم این بود که: خودتان انتخاب می کنید که چطور از اوقات اسراحتتان استفاده کنید، می توانید آن را به سیگار کشیدن بگذرانید و یا به تعطیلات بروید.

رضایت فوری

در واقع کاری که پیالا کرده بود این بود که روی احساس خودکامگی کارمندانش دست گذاشته بود و بر این باور بود که این استراتژی خیلی بهتر از اجبار و اضطرار جواب می دهد و در واقع نشان می دهد که اگر شما به انسان ها نشان دهید که در ازای چه چیزی، چه چیزی را از دست می دهند، بهتر می توانند بابت کاری که انجام می دهند، تصمیم بگیرند.

اگر انسان ها در درجه ی  اول افرادی اقتصاددان باشند، هیچ کدام سیگار و یا دحانیات نمی کشند و اگر هم این کار را انجام بدهند، آن را برای همیشه کنار می گذارد. آیا واقعا افراد دوست دارند که ۱ تا ۲.۳ میلون دلار را صرف خرید دخانیات کنند و به نوعی پولشان را دور بریزند؟ طبق تحقیقاتی که روانشناسان انجام داده اند مشخص شده است که افراد تمایل دارند تا درباره ی هدف هایی که در آینده ی نزدیک تر است واکنشی انجام دهند تا این که وعده ای در آینده به ان ها داده شود و بخواهند بابت آن حتی جایزه ی بزرگی دریافت کنند. این به آن معناست که افارادی که سیگار می کشند، کاملا لحظه ای فکر می کنند و به نیکوتینی که به آن ها احساس خوبی می دهد فقط فکر می کنند تا اینکه بخواهند به عواقب آن در آینده فکر کنند.

پیالا در این مورد خیلی زیرکانه عمل کرد و با تعطیلاتی که پیشنهاد داد، در واقع کارمندانش را به چالش کشید.

منع خودخواهی

مشخصا، خودخواهی به افراد کمک می کند تا به گرایش های مخرب فائق بیایند اما مشکلی که وجود دارد این است که تصویر ذهنی ای که افراد از کلمه ی «خودخواهی» دارند، تصویر خوبی نیست. به خصوص اگر خودخواهی در کار باشد و علاوه بر این در فرهنگ ما هم خودخواهی اصلا تعریف خوبی ندارد. اما ما می گوییم که باید از .زوایای مختلف به قضیه نگاه کرد، مثلا شخصی که به عنوان یک بازاریاب فروش بالایی دارد پس یعنی انگیزه ی بالایی برای فروش دارد و علت این انگیزه همان خودخواهی برای به دست آوردن جایگاه بهتر است که در واقع بخشی از طبیعت وجودی انسان است و بهتر است آن را بپذیریم به جای این که مدام آن را انکار کنیم.

اما رهبران و مدیرانی که دوست ندارند تا کارمندانشان را به خودخواهی تشویق کنند، احتمالا به جای آن سعی می کنند تا از سیاست های گیمیفیکیشن استفاده کنند که یکی از سیاست های بازاریابی آنلاین است. شاید با خودتان فکر کنید که پیالا می توانست به کارمندانش به جای چند روز تعطیلی، مدال اعطا کند ولی مشکل این جاست که وقتی قرار است تا بازی ای انجام شود، آن بازی باید بتواند بازیکنان را متقاعد کند و در این مورد، هیچ چیز به اندازه ی تعطیلات اضافی نمی توانست برای افراد دلیل خوبی در خودخواهی در کار باشد، این که برای رسیدن به یک هدف، هدف سطح پایین تر را رها کنند و از غریزه ی خودخواهی شان برای به دست آوردن آن استفاده کنند.

مدیرانی که خودخواهی را بد می دانند و از آن برحذرند، به راحتی فرصت عوض کردن کارمندان و تغییر خصوصات بد آن ها که در درجه ی اول به خودشان ضرر می رساند را از دست می دهند. اگر خودخواهی در کار و یا در زندگی بتواند باعث ترک عادت های نادرستی مثل سیگار کشیدن شود، قطعا می تواند دست آوردهای خوب دیگری هم داشته باشد. این موضوع نشان دهنده ی این است که نفس خودخواهی بد نیست، بلکه باید به این مووضوع توجه شود که آن ر در کجا و به چه دلیلی استفاده کرد.

منبع: entrepreneur.com

مطالب مرتبط

همه چیز درباره رومینگ رایتل

دره رنگین کمان | جاذبه ای خیره کننده در دل جزیره هرمز

راهنمای فعال سازی و غیرفعال سازی رومینگ آپتل