نوآوری در کسب و کار ها چطور خواهد بود؟

نوآوری در کسب و کار

از نیازمندی های یک شرکت نوآور چقدر می دانید؟

تنها تکیه کردن بر روی شعار نوآوری در کسب و کارها و سایت های مختلف کفایت نمی کند. باید به یاد داشته باشیم؛ لزوما هرگونه نوآوری، تضمین کننده پیشرفت و حرکت های راهبردی و درست هر کسب و کار نیست.  در این مقاله، به چند ویژگی شرکت های نوآور با دیدگاهی اصولی اشاره خواهیم کرد. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

۱- نوآوری، ابزاری برای اهداف راهبردی

مطالب مرتبط:
موفقیت کسب ‌و کار در گرو یادگیری مستمر
قوانین، دست‌ و پاگیر اما مفید برای کسب ‌و کار

شرکت ‌های بسیار خلاق، به نوآوری به شکل یک هدف نگاه نمی‌کنند؛ بلکه آن را وسیله‌ای برای دستیابی به اهداف راهبردی می‌دانند. همان‌گونه که یک دوربین عکاسی خوب، ابزاری ضروری است که به عکاس امکان می‌دهد تا تصاویر حرفه‌ای را به ثبت برساند، همان‌طور که اره، وسیله اصلی کار نجار است، نوآوری نیز برای شرکت‌های دارای بصیرت، ابزاری اساسی در راستای دستیابی به اهداف راهبردی‌شان به حساب می‌آید. از این گذشته، اگر وب سایت‌های خلاق‌ترین شرکت‌های جهان را بررسی کرده، خواهید دید آنها نوآوری‌های خود را با بوق و کرنا اعلام نمی‌کنند، بلکه بیشتر به آگاهی جمعی مشغول هستند.

۲- پیشتازان نوآوران

مساله‌ای که نوآوری، آن را بیش از هر چیز دیگری ارائه می‌دهد، پیشتازی در کسب ‌وکار است. هنگامی که شرکت ‌ها برای دست پیدا کردن به اهداف راهبردی از نوآوری استفاده می‌کنند، بدون شک پیشتاز در کسب ‌وکارشان می‌شوند.

متاسفانه این همیشه به معنای موفق‌ترین یا سودآورترین بودن، نیست. شرکت‌های معدودی مانند آمازون با ایجاد بسیاری از استانداردهای تجارت الکترونیک، از آغاز، یک شرکت نوآور به شمار می‌آمدند. خلاصه کلام اینکه نوآوران، پیشتازند اما همیشه سودآور نخواهند بود.

۳-  راهبردی مناسب و منحصربه ‌فرد

به طور حتم، بارزترین مشخصه یک شرکت نوآور حقیقی، دارا بودن یک راهبرد مناسب و در یک مسیر مشخص است. همه ما می‌دانیم که شرکت‌هایی مانند اپل، فیس ‌بوک و گوگل به همین روش عمل می‌کنند. زیرا راهبردهای شفاف و بی‌پایانی را خلق کرده و این روند همواره ادامه دارد. ممکن است یک شرکت نوآور کوچک‌تر در سطح جهانی مطرح نباشد؛ اما مدیران، کارمندان، شرکای تجاری و مشتریان آن، همگی درک روشنی از روش کار شرکت دارند. اگر شرکتی دارای راهبرد منحصر به‌فرد آشکاری نباشد، نوآور نیست.

۴- عمل‌گرایی نوآوران

اغلب شرکت‌های تجاری دارای کارمندان خلاق با ایده‌های فراوان هستند. حتی تعدادی از این ایده‌ها با نیازهای شرکت متناسب است. اما آنچه نوآوران را از افرادی که می‌خواهند نوآور باشند تمیز می‌ دهد، این است که آنها، ایده‌ها را به مرحله عمل درمی‌آورند. شرکت‌های خلاق اندکی هستند که درباره ایده‌ها بیشتر از اجرای آنها بحث و گفت و گو دارند.

۵-  شکست امکان پذیر است

بنا به استدلال بومگاردنر، مهم ‌ترین شاخصه فرهنگ کسب‌ وکار برای یک شرکت نوآور این است که به کارمندانش آزادی و شهامت مواجهه با شکست را بدهد. اگر کارمندان این ایمان را داشته باشند که می‌توانند بدون در خطر افتادن موقعیت شغلی‌شان با شکست روبرو شوند، گرایش بیشتری به اجرای پروژه ‌های خلاقانه و پرخطری که می‌توانند امتیازهای بسیاری برای شرکت هایشان به بار آورند، نشان می‌دهند.

مهم‌ترین موضوع اینکه اگر مدیران ارشد هنگام شکست، پاداش در نظر بگیرند، کارمندان گرایش بیشتری پیدا می‌کنند تا قبل از اینکه آن شکست موجب خسارت بیشتری شود، پروژه‌ها را به شکل منظم ارزیابی کرده و پروژه‌های ناموفق را متوقف کنند.

۶- محیط سرشار از اعتماد

شرکت‌های نوآور، محیطی مملو از اعتماد برای کارمندانشان فراهم می‌کنند. نوآوری، ریسک قابل توجهی به همراه دارد. ایده‌های بسیار خلاق، در ابتدا احمقانه هستند. اگر کارمندان نگران مسخره شدن به‌دلیل تبادل ایده‌های نامتعارف باشند، چنین نظراتی را با کسی بیان نمی‌کنند. به این ترتیب، اگر کارمندان از سرزنش شدن بابت مشارکت در پروژه‌های ناموفق بترسند، مشارکتی در این موضوع ندارند.

هنگامی که کارمندان به یکدیگر اعتماد نداشته باشند، ناچارند که همیشه به اطرافشان با دقت بنگرند و آن را زیرنظر داشته باشند. اگر آنها ترس این را داشته باشند که ممکن است مدیران، ایده‌هایشان را ربوده و به‌عنوان نظرات خود مطرح کنند، افکارشان را به کسی نمی‌گویند.

مطالب مرتبط

معرفی استادیوم های شهر ازمیر

سفری به گذشته در جزیره کیش با گردش در روستای باغو

همه چیز درباره اجاره ماشین در ازمیر